Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

På utkikk etter vintips til ribbe og julevinen for 2017? Vel, godt mulig du har ankommet målet nå.

Ferske testresultater tilsier i hvert fall at følgende seks viner trives meget godt sammen med juleribba!

Vin i stedet for øl og dram til pinnekjøtt? Ja, ikke noe feil på det. Stadig flere velger nemlig vin til pinnekjøtt, selv om norsk tradisjonsmat kan by på en aldri så liten utfordring eller to for vinen.

Disse vinmessige snubletrådene er imidlertid ikke så vriene å navigere seg elegant forbi. Bli med, og løp kjapt gjennom tipsene for å forsere disse snubletrådene. Det går fort – vi lover!

Psst! Vi tenkte du kanskje ville vite at de canadiske heltene som solgte ut på nullkommasvisj da de ble lansert tidligere i år, er tilbake på lager.

I hvert fall fem av dem.

Og nå er nye partier og årganger av følgende viner kun et klikk unna:

Det er ikke rent få nyheter vi presenterer for det kongelige norske folk nå rett før jul, over femti i tallet faktisk! Viner fra fjern og nær som vanlig - viner perfekte til både julemat og til andre godsaker.

Under finner du listen over det som kommer i handelen, fredag 3.november klokken 08:00 presis.


NOEN LIKER MORA, OG NOEN LIKER DATTERA!

Mora i dette tilfellet er Burgunds lunefulle diva, druen pinot noir. Druen som i sine verste (og dessverre noe for ofte) øyeblikk ikke byr på annet enn uinspirerende og endimensjonal rødsaft med alkohol. Og gjerne til en stiv pris.

Jadda, vinvarselet er fortsatt positivt - spennende nye smaksopplevelser står nærmest i kø, og mulighetene er mange for at vi møtes over noen snasne smaksprøver de nærmeste par ukene.

Her finner du oversikten over stedene vi besøker  på tampen av måneden og en uke inn i november. Klikk på linkene for mer info, og påmelding:


"Det sies at for å få det beste lammet så må den ha en kald sommer, slik at den er mye i bevegelse og spiser masse. Vi har krysset fingrene for en kald sommer i år"

- Geir Magnus Svae (Bølgen & Moi), en av fem finalister i Årets Kokk 2017.

Han fikk det virkelig som han ønsket seg, herr Svae. Og etter en sommer som på mange måter har minnet om nettopp høst, kan vi i hvert fall glede oss over en ting - en god lammesesong i 2017!

Vin til fårikål, er det mulig da? Ja selvsagt er det mulig.

Men tilsier ikke rotekte norsk tradisjon og kultur at man helst skal velge øl og akevitt til denne tradisjonelle matretten?

Tja. Det vil noen kanskje si, spesielt de erkekonservative blant oss. Samtidig kjennetegnes en tradisjons (og kulturs) styrke nettopp dens evne til kontinuerlig forandring. Det har en vis mann sagt en gang, og vi er helt enige med den vise mannen. Så derfor byr vi på et knippe gode vinforslag til fårikålmiddagen din.

Svaret er fortsatt ja. Det er en fin dag for å utvide sansene. Og vi tar som vanlig med snasne smaksprøver til en rekke arrangementer for vinelskere over det ganske land - både vinmiddager og vinmesser.

Og selvsagt ønsker vi mer enn gjerne å hilse på våre vininteresserte venner. Så derfor, her er oversikten over hvor vi kan treffes de nærmeste par ukene (klikk på linkene for mer info, og påmelding):

Neida, vi har ikke børstet støv av tidsmaskinen vår og sust tilbake til Victoria-tiden. Og like stivt som festen på bildet blir de kommende vinmiddagene GARANTERT ikke!

Men vi tenkte derimot at vi måtte fortelle deg om våre tre snasne østerrikske winemaker dinners den nærmeste uka. Tre strålende muligheter for gastronomiske gleder for smaksløkene kan loves. Hvilke middager, tenker du kanskje da. Jo, mer her:

Hele høsten (som resten av året for den saks skyld) tar vi med snasne smaksprøver til en rekke arrangementer for vinelskere over det ganske land - og vi ønsker mer enn gjerne å hilse på våre vininteresserte venner.

De nærmeste par ukene kan du treffe oss på følgende steder (klikk på linkene for mer info, og påmelding):


OVER MANGE ÅR
 har vi i Vinarius trosset alle farer i vår streben etter å finne de beste vinopplevelsene «over there».

Og nå har vi gleden av å invitere nettopp deg på en eksklusiv smaking av flere av vinskattene vi har tatt med oss hjem.

Lite visste kanskje du da du sto opp med det rette beinet i dag tidlig, at i dag faktisk er «International Grenache Day»?

Slapp av.
Du er tilgitt.

I vrimmelen av dager for ditt og dager for datt, er det nemlig fort gjort å se stort på ulike druedager. Vi ser den. Men. Det betyr ikke at vi ikke kan feire denne deilige druedagen. Det er tross alt fredag.

Det er ikke rent få nyheter vi presenterer for det kongelige norske folk nå i september, nærmere bestemt nesten et tresifret antall viner fra fjern og nær.

Under finner du listen over det som kommer i handelen, fredag 1.september klokken 08:00.

NB! Flere av disse partiene er av det som kan karakteriseres som knapphetsvarer og kultviner, og vil nok dermed få utsolgtstatus i god tid før folk flest rekker bli lunsjsultne på fredag.

En travel høst står for døren - og vi kommer neppe til å kjede oss med det aller første. Det håper vi at du også slipper! Hele høsten (som resten av året for den saks skyld) tar vi med snasne smaksprøver til en rekke arrangementer for vinelskere over det ganske land - og vi ønsker mer enn gjerne å hilse på våre vininteresserte venner.

De nærmeste ukene kan du treffe oss på følgende steder (klikk på linkene for mer info, og påmelding):

Psst! Vi tenkte du kanskje ville vite at Jean Bourdys etterspurte Jura-dråper er tilbake på lager - etter at forrige årgang solgte ut på nullkommasvisj tidligere i år.

Men det var for nøyaktig seks måneder siden. Dette er nå. Og kombinasjonen moderate priser og lavt tilgjengelig kvanta kan fort medføre en rask utsolgtsituasjon for den nye ladningen av disse old school-vinene fra Jura.

HAN ER IKKE SYNLIG IMPONERT over beslutningen de lokale vinmyndighetene gjorde for noen år tilbake.

Han er Philippe Kubler, trettende generasjon vindyrker og vinmaker for Domaine Paul Kubler. Beslutningen han sikter til er at vinmyndighetene med noen pennestrøk gjorde riesling til tillatt drue i Grand Cru-marken Zinnkoepflé, på bekostning av den historiske druen i denne vinmarken, sylvaner.

Hysj, hysj, venner - ikke fortell det til naboen riktig ennå. Men det har seg slik altså at det i morgen tidlig lanseres en eksklusiv parade av canadiske knapphetsvarer og kultviner på polet!

Fredag 7.juli, i skyggen av fellesferien, går nemlig startskuddet for lanseringen av sommernyhetene på polet. Dette er dermed dagen man ikke skal sove bort sommermorgenen - såfremt selvsagt man ikke er så voldsomt interessert i å sikre seg noen godbiter fra våre nye vinmakervenner i Okanagan Valley - «The best wine region you’ve never heard of..» (FOX News) på Canadas vestkyst.

Over to meter høy. Grove, store enorme hender. Finkjemmet hestehale. Og det vanskeligste navnet å ta på strak arm - virvelvinden Roman Niewodnicanski (prøv deg på den tungekrølleren ti ganger på rad. Raskt.) snakker både på utpust og innpust. Samtidig. Og han har definitivt tatt vinverdenen med storm.

Dette til tross for farens "velvalgte" ord da Roman slapp bomben og sa at han heller ville begynne med vin i stedet for å jobbe for den ikke ubetydelige familebedriften Bitburger - du vet, den store industrielle ølprodusenten.


Radikale ideer om omlegging til økologisk drift og full avstand fra justeringer i kjelleren falt nemlig ikke i god jord hos den eldre garde. Det var for risikabelt og "moderne". Mente foreldrene.

Tenk deg prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesanost), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

En pust i bakken for Peter Veyder-Malberg

Vi har alle tenkt tanken, en eller annen gang. Å bare hoppe av hele hverdagen, og heller bli vinbonde. Peter Veyder-Malberg var inne på samme tanken han også. Og han gjorde noe med det. Blod. Svette. Tårer. De vanlige innsatsfaktorene har absolutt vært i sving. Ikke rart han fortjener en pust i bakken.

SPOL TILBAKE TIL 1997. Still inn kompasset i retning Bordeaux. Derfra følger du elva Garonne noen få, men bestemte steinkast sørøstover - og du befinner deg plutselig i den lille vinproduserende regionen Côtes du Marmandais.

Hysj, hysj, venner - ikke si det til naboen, men her er et lite knippe viner som lanseres fredag morgen..

Fredag 5.mai går nemlig startskuddet for lanseringen av mainyhetene på polet. Deriblant er det også noen små partier med godbiter vi har sikret oss fra våre vinmakervenner i California og Jura.

- med bobler selvsagt!

Og mens den fine gjengen på bildet ovenfor tusler harmonisk rundt og napper fredfylt i det saftige gresset i Fred Loimers biodynamiske vinmarker, står Fred selv i kjelleren og lager friske, sprudlende bobler til bursdagsfesten vår.


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet, eller hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere mennesker faktisk.

Tirsdag 28.mars kommer Sara Vezza fra den lille Barolo-perlen Josetta Saffirio til Trattoria Popolare. Med seg i bagasjen har hun baroloer, barberaer og andre drikkelige lokale skatter fra Piemonte.

I bagasjen har hun også fått plass til kokken Matteo Morra - og han disker opp med autentiske og hjemmekoselige retter fra Piemonte som akkompagnerer vinene. Du kommer ikke nærmere Piemonte enn dette.

Mer info og påmelding under:

Velkommen til Winemaker Dinner på Grilleriet med Clive Weston som har tatt turen fra Down Under.

Han har med snasne dråper fra både New Zealand og Australia. Blir det pinot noir tenker du kanskje? Kan det bli litt sauvignon blanc? Cabernet sauvignon? Shiraz da?

Ja, til alle spørsmål! Seks viner, fem retter. Mer info og påmelding under:

Fredag 3.mars treffer en eksklusiv parade av sjeldne godbiter i form av knapphetsvarer og kultviner på polet.

Stikkord: Eben Sadie, Domaine Huet, Gut Hermannsberg og Quinta do Noval.

Mandag 13. mars er det igjen duket for det årlige vinhøydepunktet!

Vinmessen Vinosus i Posthallen i Oslo, som vi arrangerer sammen med våre søstre Vinum, PlusVini, B&R Wine og Divini. Hit kommer over 50 ulike vinprodusenter til Oslo for å la DEG smake flere hundre fantastiske viner!


IKKE SOV BORT DAGEN SLIK SOM FYREN PÅ BILDET OVENFOR. Spenn heller på setebeltene og bli med på en feiende flott reise i glasset til det mangfoldige vinlandet Spania!

Første helgen i februar (3.-5.) har du en unik mulighet til å oppleve en parade av flotte viner og spennende mat- og vinkombinasjoner under Oslo Vinfestival 2017!

Vi i Vinarius stiller både på vinmessen på Smakstorget, samt inviterer til en rekke spennende Winemakers Dinner både fredag og lørdag. Sees vi?

Hipp hipp! Hurra! Hurra! Hurra! Vinarius feirer nemlig 20 år som leverandør av vindråper til det norske folk i 2017! Og dette har vi tenkt å feire gjennom hele året.

Vinarius byr i januar på en californisk bredside uten sidestykke! I all ubeskjedenhet karakteriserer vi det rett og slett som en eksklusiv parade av sjeldne godbiter i form av knapphetsvarer og kultviner.

Ingen grunn til panikk! Vi skal nok hjelpe deg med å få i deg nok kalorier i jula, slik at du har tilstrekkelig energi til den skituren/løpeturen/spaserturen du har planlagt i romjula.

Og bare vent, det støttemedlemsskapet på treningssenteret skal nok heller ikke føle seg for trygt i 2017 - det skal vi sørge for. Sammen.

 "Bergerac": Trofast innslag på norske TV-skjermer i perioden 1982-1992, lenge før begrepet "gullrekka" var på alles lepper. Detektimen derimot - var ukens høydepunkt i TV-monopolets tidsalder! Og på Detektimen kunne man altså med jevne mellomrom se denne nokså avdempete krimserien med helten Jim Bergerac.

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Denne mannen, legenden Jim Clendenen, kommer nemlig til Oslo og viser frem kultvinene sine fra Au Bon Climat til en liten gjeng vinglade mennesker. Og en av disse vinglade menneskene kan være deg!

Pressens mottakelse av den nye årgangen med tørr, lavmælt konsentrasjonsriesling fra Ernst Loosen har vært like himmelsk som Loosens Grand Cru-mark belligende i Graacher. Vi snakker Himmelreich, rett og slett.

Tikk takk. Tikk takk. Tikk takk. På lørdag ser vi årets siste festkveld i hvitøyet. Det betyr også at det brenner et blått lys for å belage seg på bestillingsutvalget med hensyn til vinvalg til middagsvalget.

Men, redningsplanke da? Finnes det? Ja, selvsagt. Det står gode nyttårsalternativer ute i Vinmonopolets basishyller. Og disse finner du i listen under - trygt sortert under de ulike middagsrettene. Siste sjanse i 2016 til å meske seg i ribbe, pinnekjøtt, kalkun eller hva det måtte være, er nå!

Utstyrt med brennende pasjon og klassisk smal "italienerbart" har den unge vidundervinmakeren Cristiano Garella de siste årene sust rundt på landsbygda i sitt kjære Alto Piemonte. Her hjelper han unge vinmakere heve kvaliteten i både vinmark og kjeller, i tillegg til å lage sin egen vin. Og nå er endelig hans egne viner å finne i Norge.

Terrasserte vinmarker

Etter noen måneder med hardt arbeid, er innhøstingen for 2016 endelig over - og noen av vinene til Dominio do Bibei har allerede putret fra seg i gjæringskarene og har flyttet inn i lagringsfatene hvor de skal godtgjøre seg i tiden fremover.

 

Vi har gleden av å invitere deg til en uformell og unik helaften i den gode smaks tjeneste - nærmere bestemt på kritikerroste Happolati. Med oss på laget har vi Premium Estates of Austria (PEA) - representert ved vinprodusentene Heinrich, Loimer, Sattlerhof, Wieninger og Goelles.

Unik fordi? Dette er en ekstraordinært gylden mulighet til å smake det beste fra det asiatiske og nordiske kjøkkenet, kombinert med en solid rekke viner fra øverste østerrikske hylle. Det kan fort bli episk dette!

Tedeschi 

Onsdag 12.oktober har du en unik mulighet til å smake noe av de mest karakteristiske vinene fra Veneto! Sabrina Tedeschi fra vingården med samme navn, tar nemlig med seg sju viner (inkludert noen sjeldne skatter fra kjelleren) og presenterer disse på en vinmesse i Oslo, førstkommende onsdag.

På denne vinmessen har du muligheten til å smake over 100 Amarone, Recioto, Ripasso og Valpolicella fra Tedeschi, samt tolv andre av Venetos mest toneangivende vinfamilier*.

Tennene løper i vann nå, ikke sant? Nå er nemlig den tiden av året der!

Tiden hvor man først er ute og snuser inn den stadig kjøligere høstduften (selv om vi i 2016 snakker om tidenes varmeste september) - for deretter komme seg inn i varmen for å snuse inn duften fra lammelåret som godtgjør seg i steikeovnen.

 

WMD Ernst Loosen p Plah

Hurra! Vi får besøk av energiske og munnrappe Ernst Loosen fra Mosel. Og med seg i bagasjen har han et deilig knippe med delikate moselrieslinger til middag på Plah. Og enda bedre, der kan også DU være!

For hvem kan vel egentlig si nei til seks elegante og mineralske moselrieslinger fra en av vinverdenens fremste personligheter, skreddersydd for fem smakfulle thaiperler fra byens hvasseste Thai-restaurant? Tenkte meg det ja...

Smaksfest og gullkorn kan loves! Men hvor? Når? Hva? Hvordan?

Ja jeg vet, spørsmålene er mange. Og svarene kommer under, på løpende bånd.

Kjølige kvelder. Viltkjøtt. Lammesesong. Fredagspizza. Risotto. Ja, til og med gullrekka og TV-seriene er en del av høstens DNA.

Og hvilken vinproduserende region tror du kommer ridende inn på sin hvit hest for å redde høsten? Jo. Piemonte gjør det. Med matvennlige viner i alle sjatteringer av rødt. Viner med god friskhet, fasthet og tidvis markant intensitet. Barbera, dolcetto og nebbiolo er druene vi snakker om - den hellige treenigheten i Langhe. Og i høstens vinforråd.

Blant mange utfordringer en vinimportør står ovenfor, er kanskje en av de vanskeligste øvelsene det å snoke opp en pinot noir med karakter og kvalitet – som samtidig helst skal holde seg under 200-lappen.

Ekstra morsomt er det derfor når slike viner plutselig dukker opp helt ut av det blå. Rett under den stadig snusende vinnesen vår – og uten at vi i gjerningsøyeblikket egentlig lette etter en slik vin.

 

 

"Equipo Navazos make mindblowing Sherries. I’m drinking one at the moment, and it’s a life-enhancing experience."

Jamie Goode, britisk vinjournalist.

 

 

I et karrig, avsidesliggende og stupbratt hjørne nordvest i Spania, et sted hvor grisefest og charterturisme er fremmedord i vokabularet, der finner vi vinmarkene til den fremadstormende produsenten Dominio do Bibei.

Dagens åpenbare gladsak i agurkjungelen er at vi endelig har fått den nye årgangen av deres populære Lalama på plass i polhyllene - hvor den litt friskere og lysere 2012-årgangen erstatter den høye og mørke 2011-utgaven.

iPhoneVinmonopolet har nå lansert sin offisielle app, som blant annet gir deg mulighet til å:

- Handle blant nær 17 000 produkter. En rekke filtreringsmuligheter hjelper deg med å finne produkter som passer for deg.
- Ha en komplett nettbutikk i lomma: Bestill og betal direkte i appen.
- Scanne strekkoden fra flasken eller hyllen på Polet, og få opp all informasjon om produktet og hvilke Pol som har vinen på lager.
- Se bilder av de fleste produktene.
- Finne ut hvilke produkter som er på lager på ditt Vinmonopol.
- Finne nærmeste Pol og se åpningstider.
- Lagre produkter i egendefinerte lister med smaksnotater og vurdering.

Se hvordan det fungerer her!

Last ned Vinmonopolets App for iPhone.

Last ned Vinmonopolets App for Android.

Veien til Argentina 33

Med nesen dypt begravet i David Bird’s ”Understanding wine technology” sitter Henrik på flyet over Atlanteren på vei hjem fra Argentina. Han forsøker å fordøye inntrykkene og alt han har lært om jordsmonn, ”soil pits”, Malbec og Andesfjellene i løpet av de siste dagene i Mendoza. 

Webbanner WinzerdesJahres

Vi gratulerer Weigut Peter Jakob Kühn fra Rheingau som nylig ble kåret til Tysklands "Winemaker of the year 2016" av den tyske vinguiden Gault Millau. 

Se gjerne denne filmen om du ønsker å bli bedre kjent med Kühn og deres filosofi.

Brolio Historical and Modern liten kuttetBrolio fra Barone Ricasoli har vært tilgjengelig på Vinmonopolet helt fra selskapets etablering på 1920-tallet. I 1926 kostet en flaske Brolio Rosso, Chianti 1914 kr 8,- per flaske.

Barone Francesco Ricasoli har funnet frem en flaske fra 1914 og har latt seg inspirere til å lage en oppdatert versjon av denne etiketten. Vi har nå fått inn et parti Brolio med denne historiske etiketten og den vil være tilgjengelig på 75cl og magnumflasker så lenge beholdningen rekker. 

Etikett Zimmermann 1Norgesmester og tidligere Nordisk mester Simon Zimmermann har nå lansert resultatet av sitt samarbeid med Barone Ricasoli.

Barone Ricasoli Norsk Vinkelnermesterskap 2015 ble arrangert i februar i år. Vinneren og Norgesmester Simon Zimmermann fikk som en av sine premier muligheten til å lage sin egen vin hos Barone Ricasoli på Brolio i Chianti Classico. I mai var Simon på besøk hos Barone Ricasoli, og med god støtte av Francesco Ricasoli og hans vinmaker Marco Cerqua, satte Simon sammen en svært spennende og unik vin. Resultatet ble presentert for første gang under Norsk Vinkelnerforenings høstmesse i september.

Vinens offisielle navn er Simon Zimmermann Rosso Toscana IGT 2013. Vinen er laget av druene Petit Verdot, Merlot og Sangiovese fra vinmarkene rundt Castello di Brolio. En helt unik og spennende kombinasjon i Toscana. Vinen vil utelukkende bli solgt i Norge og er tappet i kun 600 nummererte magnumflasker. Av disse vil opptil 400 flasker bli reservert for restaurantbransjen. Resterende flasker er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg til kr 499,-.

Flasken er dekorert med en spesialetikett der motivet er et foto tatt av Barone Francesco Ricasoli i mai i år.

The Sadie Family

Se dette youtube-klippet om vår entustiastiske søraferikanske produsent Eben Sadie. Nye viner kommer inn til høsten! 

Dr Loosen Estate House

Det er en stor glede og ære å få den anerkjente, tyske vinprodusenten Dr. Loosen inn i vår portefølje.

Dr. Loosen holder til i Bernkastel, midt i Moseldalen. Eiendommen har vært i samme familie i over 200 år, og har seks vinmarker som har vært klassifisert som Erste Lage helt siden 1868. Den store variasjonen i jordsmonn gjør at alle vinmarkene har forskjellig karakter, selv om de ligger ved siden av hverandre.  

Da dagens eier, Ernst Loosen, overtok eiendommen på slutten av 80-tallet vår vingården forfallen og nær konkurs. Men vinmarkene var i overraskende god forfatning, med vinstokker som var mellom 60 og 100 år gamle. Ernst sitt mål var å lage best mulig vin, som viser sin opprinnelse og de unike kvalitetene fra Moseldalen. Ernst Loosen ble raskt Tysklands mest kjente vinmaker, og både han og eiendommen har høstet en rekke titler og utmerkelser.

Les mer om Dr. Loosen her.

Simon ZimmermannBarone Ricasoli Norsk vinkelnermesterskap 2015 gikk av stabelen søndag 8. mars, og det var Simon Zimmermann fra Ylajali som stakk av med seieren.

En del av premien er en studietur til Barone Ricasoli - Castello di Brolio, der Simon skal være med å utvikle en helt ny vin som lanseres i Norge i september 2015. Vi gleder oss til resultatet!

Søndag 21. april gjestet TV2-nyhetene Vinosus-messen som vi arrangerer sammen med Vinum og PlusVini.

Se innslaget her.

Søndag 22. april gjestet TV2 Nyhetene vinmessen Vinosus på Hotel Continental, som ble arrangert av Vinarius, Vinum og PlusVini.

Se innslaget her.