Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 218
    [asset_id] => 282
    [title] => Grevinnen og hovmesteren
    [alias] => grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny
    [introtext] => 

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

[fulltext] =>

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 39. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2008 (675,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det.
NB! Populære dråper dette, en favoritt i vinpressen (med påfølgende utsolgtsituasjoner) flere ganger i år. Vi har forberedt oss til jula vi, og tatt inn noen flasker ekstra, og håper derfor at alle grevinner og hovmestre som vil, får ønsket sitt oppfylt denne jula også.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Thibert Bourgogne Chardonnay 2016 (209,00) være den rette vinen å velge - klassisk Burgund med nøye avstemt fylde, friskhet og aromaprofil til dette måltidet.

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn en spennende østerriker laget på chardonnay, pinot noir og den lokale røde helten zweigelt. Det har blitt sagt denne skal velges når du vil unne deg noe ekstra og at det er champagneklasse over Loimer Extra Brut (229,00). Den innehar akkurat den betryggende fylden, smaksrikdommen og dybden den behøver for å supplere den lekre kyllingretten.

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener jeg sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (263,90) – en fruktig portvin i lekker og tidsriktig innpakning: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2017-12-30 12:45:27 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2018-01-02 08:08:43 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-12-09 07:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20161209_grevinnen_hovmesteren\/grevinnen_og_hovmesteren_-_champagne_til_kyllingen.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 40 [ordering] => 11 [metakey] => Jura, Chardonnay, Chateau Chalon, Portvin, Cava, Musserende vin, Burgund, Grevinnen og hovmesteren, meny [metadesc] => Hva sier du til å lage din egen versjon av festmiddagen til Grevinnen og hovmesteren? Vi har satt opp vinmenyen, og byr på oppskriftene. Resten fikser du - og de ikke-imaginære vennene dine.. [access] => 1 [hits] => 2997 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 218:grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/218-grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [text] =>

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 39. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2008 (675,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det.
NB! Populære dråper dette, en favoritt i vinpressen (med påfølgende utsolgtsituasjoner) flere ganger i år. Vi har forberedt oss til jula vi, og tatt inn noen flasker ekstra, og håper derfor at alle grevinner og hovmestre som vil, får ønsket sitt oppfylt denne jula også.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Thibert Bourgogne Chardonnay 2016 (209,00) være den rette vinen å velge - klassisk Burgund med nøye avstemt fylde, friskhet og aromaprofil til dette måltidet.

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn en spennende østerriker laget på chardonnay, pinot noir og den lokale røde helten zweigelt. Det har blitt sagt denne skal velges når du vil unne deg noe ekstra og at det er champagneklasse over Loimer Extra Brut (229,00). Den innehar akkurat den betryggende fylden, smaksrikdommen og dybden den behøver for å supplere den lekre kyllingretten.

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener jeg sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (263,90) – en fruktig portvin i lekker og tidsriktig innpakning: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 68 [id] => 68 [parent_id] => 1 [lft] => 133 [rgt] => 134 [level] => 1 [path] => jura [title] => Jura [alias] => jura [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:15:24 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:15:24 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:15:24 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 722 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:15:24 [publish_down] => 2016-12-07 12:15:24 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 69 [id] => 69 [parent_id] => 1 [lft] => 135 [rgt] => 136 [level] => 1 [path] => burgund [title] => Burgund [alias] => burgund [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 684 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 70 [id] => 70 [parent_id] => 1 [lft] => 137 [rgt] => 138 [level] => 1 [path] => chardonay [title] => Chardonay [alias] => chardonay [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 687 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [3] => stdClass Object ( [tag_id] => 71 [id] => 71 [parent_id] => 1 [lft] => 139 [rgt] => 140 [level] => 1 [path] => cava [title] => Cava [alias] => cava [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 700 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [4] => stdClass Object ( [tag_id] => 72 [id] => 72 [parent_id] => 1 [lft] => 141 [rgt] => 142 [level] => 1 [path] => portvin [title] => Portvin [alias] => portvin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 753 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [5] => stdClass Object ( [tag_id] => 73 [id] => 73 [parent_id] => 1 [lft] => 143 [rgt] => 144 [level] => 1 [path] => musserende [title] => Musserende [alias] => musserende [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 703 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 39. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2008 (675,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det.
NB! Populære dråper dette, en favoritt i vinpressen (med påfølgende utsolgtsituasjoner) flere ganger i år. Vi har forberedt oss til jula vi, og tatt inn noen flasker ekstra, og håper derfor at alle grevinner og hovmestre som vil, får ønsket sitt oppfylt denne jula også.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Thibert Bourgogne Chardonnay 2016 (209,00) være den rette vinen å velge - klassisk Burgund med nøye avstemt fylde, friskhet og aromaprofil til dette måltidet.

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn en spennende østerriker laget på chardonnay, pinot noir og den lokale røde helten zweigelt. Det har blitt sagt denne skal velges når du vil unne deg noe ekstra og at det er champagneklasse over Loimer Extra Brut (229,00). Den innehar akkurat den betryggende fylden, smaksrikdommen og dybden den behøver for å supplere den lekre kyllingretten.

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener jeg sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (263,90) – en fruktig portvin i lekker og tidsriktig innpakning: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.