Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 218
    [asset_id] => 282
    [title] => Grevinnen og hovmesteren
    [alias] => grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny
    [introtext] => 

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

[fulltext] =>

Og vips, så er det kun to uker til Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 38. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2005 (659,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og, praktisk nok, så byr den på lavere alkohol enn den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det. NB! Eksklusive dråper dette, og vi kan derfor ikke garantere at flere enn 30-40 grevinner over det ganske land vil få ønsket sitt oppfylt til denne jula i hvert fall.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Thibert Bourgogne Chardonnay 2014 (189,90) være den rette flasken å velge - klassisk Burgund med nøye avstemt fylde, friskhet og aromaprofil til dette måltidet.

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn en oppgradert og rik cava. En cava signert vinhuset som i siste utgave av den spanske vinbibelen Guia Peñín, fikk sitt flaggskip betegnet som beste vin i Spania! Noensinne! Gramona III Lustros Gran Reserva 2007 (319,00) innehar akkurat den betryggende fylden, smaksrikdommen og dybden den behøver for å supplere den lekre kyllingretten.

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener jeg sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (259,00) – en fruktig portvin: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 grevinnen og hovmesteren vinene

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2016-11-14 18:39:00 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2016-12-29 07:34:00 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-12-09 07:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20161209_grevinnen_hovmesteren\/grevinnen_og_hovmesteren_-_champagne_til_kyllingen.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_layout":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 33 [ordering] => 8 [metakey] => Jura, Chardonnay, Chateau Chalon, Portvin, Cava, Musserende vin, Burgund, Grevinnen og hovmesteren [metadesc] => Hva sier du til å lage din egen versjon av festmiddagen til Grevinnen og hovmesteren? Vi har satt opp vinmenyen, og byr på oppskriftene. Resten fikser du - og de ikke-imaginære vennene dine.. [access] => 1 [hits] => 998 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 218:grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/218-grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [text] =>

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så er det kun to uker til Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 38. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2005 (659,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og, praktisk nok, så byr den på lavere alkohol enn den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det. NB! Eksklusive dråper dette, og vi kan derfor ikke garantere at flere enn 30-40 grevinner over det ganske land vil få ønsket sitt oppfylt til denne jula i hvert fall.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Thibert Bourgogne Chardonnay 2014 (189,90) være den rette flasken å velge - klassisk Burgund med nøye avstemt fylde, friskhet og aromaprofil til dette måltidet.

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn en oppgradert og rik cava. En cava signert vinhuset som i siste utgave av den spanske vinbibelen Guia Peñín, fikk sitt flaggskip betegnet som beste vin i Spania! Noensinne! Gramona III Lustros Gran Reserva 2007 (319,00) innehar akkurat den betryggende fylden, smaksrikdommen og dybden den behøver for å supplere den lekre kyllingretten.

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener jeg sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (259,00) – en fruktig portvin: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 grevinnen og hovmesteren vinene

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 68 [id] => 68 [parent_id] => 1 [lft] => 133 [rgt] => 134 [level] => 1 [path] => jura [title] => Jura [alias] => jura [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:15:24 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:15:24 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:15:24 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 272 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:15:24 [publish_down] => 2016-12-07 12:15:24 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 69 [id] => 69 [parent_id] => 1 [lft] => 135 [rgt] => 136 [level] => 1 [path] => burgund [title] => Burgund [alias] => burgund [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 258 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 70 [id] => 70 [parent_id] => 1 [lft] => 137 [rgt] => 138 [level] => 1 [path] => chardonay [title] => Chardonay [alias] => chardonay [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 265 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [3] => stdClass Object ( [tag_id] => 71 [id] => 71 [parent_id] => 1 [lft] => 139 [rgt] => 140 [level] => 1 [path] => cava [title] => Cava [alias] => cava [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 269 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [4] => stdClass Object ( [tag_id] => 72 [id] => 72 [parent_id] => 1 [lft] => 141 [rgt] => 142 [level] => 1 [path] => portvin [title] => Portvin [alias] => portvin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 292 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [5] => stdClass Object ( [tag_id] => 73 [id] => 73 [parent_id] => 1 [lft] => 143 [rgt] => 144 [level] => 1 [path] => musserende [title] => Musserende [alias] => musserende [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 289 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så er det kun to uker til Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 38. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2005 (659,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og, praktisk nok, så byr den på lavere alkohol enn den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det. NB! Eksklusive dråper dette, og vi kan derfor ikke garantere at flere enn 30-40 grevinner over det ganske land vil få ønsket sitt oppfylt til denne jula i hvert fall.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Thibert Bourgogne Chardonnay 2014 (189,90) være den rette flasken å velge - klassisk Burgund med nøye avstemt fylde, friskhet og aromaprofil til dette måltidet.

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn en oppgradert og rik cava. En cava signert vinhuset som i siste utgave av den spanske vinbibelen Guia Peñín, fikk sitt flaggskip betegnet som beste vin i Spania! Noensinne! Gramona III Lustros Gran Reserva 2007 (319,00) innehar akkurat den betryggende fylden, smaksrikdommen og dybden den behøver for å supplere den lekre kyllingretten.

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener jeg sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (259,00) – en fruktig portvin: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 grevinnen og hovmesteren vinene