Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 218
    [asset_id] => 282
    [title] => Grevinnen og hovmesteren
    [alias] => grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny
    [introtext] => 

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

[fulltext] =>

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 40. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2008 (675,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det. NB! Må bestilles

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) være den rette vinen å velge. Foruten at du finner den i godt over 100 butikkhyller over det ganske land, får du her en eksotisk canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og smaksrik finish. Ikke ulikt det vi finner i Burgund i grunn. 

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie, fint skal det værra skjønner vi. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn noe spennende fra Storbritannia, "det nye Champagne" som mange kaller det. Og Miss Sophie bor jo tross alt i landet, så hvorfor ikke? Laget på de klassiske champagnedruene chardonnay, pinot noir og pinot meunier - og er en frisk og sofistikert følgesvenn til kyllingretten. Navnet på den flotte saken? Coates & Seely Brut Reserve (349,00), og den finnes allerede i en lang rekke butikker (men sjekk gjerne om lokalsjappa di har den, før det er for sent).

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener vi sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (269,00) – en rimelig og fruktig portvin i lekker og tidsriktig innpakning: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall. (Godt mulig du må bestille denne også en uke før festen, med mindre sjarm og flaks gjør at du befinner deg der en av butikkene som har den i hylla si)

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2018-12-09 07:45:27 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2018-12-10 08:02:40 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-12-09 07:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20161209_grevinnen_hovmesteren\/grevinnen_og_hovmesteren_-_champagne_til_kyllingen.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 48 [ordering] => 14 [metakey] => Jura, Chardonnay, Chateau Chalon, Portvin, Cava, Musserende vin, Burgund, Grevinnen og hovmesteren, meny, vin [metadesc] => Hva sier du til å lage din egen versjon av festmiddagen til Grevinnen og hovmesteren? Vi har satt opp vinmenyen, og byr på oppskriftene. Resten fikser du, sammen med de ikke-imaginære vennene dine.. [access] => 1 [hits] => 5295 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 218:grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/218-grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [text] =>

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 40. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2008 (675,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det. NB! Må bestilles

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) være den rette vinen å velge. Foruten at du finner den i godt over 100 butikkhyller over det ganske land, får du her en eksotisk canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og smaksrik finish. Ikke ulikt det vi finner i Burgund i grunn. 

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie, fint skal det værra skjønner vi. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn noe spennende fra Storbritannia, "det nye Champagne" som mange kaller det. Og Miss Sophie bor jo tross alt i landet, så hvorfor ikke? Laget på de klassiske champagnedruene chardonnay, pinot noir og pinot meunier - og er en frisk og sofistikert følgesvenn til kyllingretten. Navnet på den flotte saken? Coates & Seely Brut Reserve (349,00), og den finnes allerede i en lang rekke butikker (men sjekk gjerne om lokalsjappa di har den, før det er for sent).

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener vi sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (269,00) – en rimelig og fruktig portvin i lekker og tidsriktig innpakning: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall. (Godt mulig du må bestille denne også en uke før festen, med mindre sjarm og flaks gjør at du befinner deg der en av butikkene som har den i hylla si)

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 68 [id] => 68 [parent_id] => 1 [lft] => 133 [rgt] => 134 [level] => 1 [path] => jura [title] => Jura [alias] => jura [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:15:24 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:15:24 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:15:24 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1088 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:15:24 [publish_down] => 2016-12-07 12:15:24 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 69 [id] => 69 [parent_id] => 1 [lft] => 135 [rgt] => 136 [level] => 1 [path] => burgund [title] => Burgund [alias] => burgund [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1035 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 70 [id] => 70 [parent_id] => 1 [lft] => 137 [rgt] => 138 [level] => 1 [path] => chardonay [title] => Chardonay [alias] => chardonay [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1042 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [3] => stdClass Object ( [tag_id] => 71 [id] => 71 [parent_id] => 1 [lft] => 139 [rgt] => 140 [level] => 1 [path] => cava [title] => Cava [alias] => cava [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1074 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [4] => stdClass Object ( [tag_id] => 72 [id] => 72 [parent_id] => 1 [lft] => 141 [rgt] => 142 [level] => 1 [path] => portvin [title] => Portvin [alias] => portvin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1117 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) [5] => stdClass Object ( [tag_id] => 73 [id] => 73 [parent_id] => 1 [lft] => 143 [rgt] => 144 [level] => 1 [path] => musserende [title] => Musserende [alias] => musserende [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-12-07 12:20:06 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-12-07 12:20:06 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-12-07 12:20:06 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 1094 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-12-07 12:20:06 [publish_down] => 2016-12-07 12:20:06 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 40. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Det kan bli moro det. Men til forskjell fra selskapet til Miss Sophie, så anbefaler vi at du inviterer gjester som ikke er av det imaginære slaget. Da slipper du at noen går i samme fella som stakkars James, med hensyn til uheldig alkoholinntak og påfølgende snubling i tigerskinn og drikking fra blomstervaser.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, satt opp vinmenyen til Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi gjør en pitteliten twist på dette ønsket, og beveger oss til karakteristiske dråper fra Jura i stedet for tørr sherry. Aromatisk er det uansett en kort reise, og Jean Bourdy Château-Chalon 2008 (675,00) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det. NB! Må bestilles

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så kan fort Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) være den rette vinen å velge. Foruten at du finner den i godt over 100 butikkhyller over det ganske land, får du her en eksotisk canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og smaksrik finish. Ikke ulikt det vi finner i Burgund i grunn. 

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie, fint skal det værra skjønner vi. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne lurer vi inn noe spennende fra Storbritannia, "det nye Champagne" som mange kaller det. Og Miss Sophie bor jo tross alt i landet, så hvorfor ikke? Laget på de klassiske champagnedruene chardonnay, pinot noir og pinot meunier - og er en frisk og sofistikert følgesvenn til kyllingretten. Navnet på den flotte saken? Coates & Seely Brut Reserve (349,00), og den finnes allerede i en lang rekke butikker (men sjekk gjerne om lokalsjappa di har den, før det er for sent).

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener vi sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er Quinta Noval Black Port (269,00) – en rimelig og fruktig portvin i lekker og tidsriktig innpakning: frisk, fast og sødmefull med dufthint av både mørk sjokolade, krydder og appelsinskall. (Godt mulig du må bestille denne også en uke før festen, med mindre sjarm og flaks gjør at du befinner deg der en av butikkene som har den i hylla si)

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.