Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 247
    [asset_id] => 326
    [title] => Vin til høstlammet
    [alias] => vin-til-hostens-lammelar
    [introtext] => 

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi er på rasende full fart inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går!

[fulltext] =>

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE:
 

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER OVER HELE LANDET
Dominio do Bibei Lalama 2014 | Den saftige og smaksrike rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med kledelig fylde og den gjenkjennelige kjølige stilen av mørke bær og krydder. LAM + LALAMA --> det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90

ITALIENSK KLASSIKER
Dievole Chianti Classico 2015 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. De har kastet ut de små fatene fra kjelleren, og erstattet disse med store eikeliggere og betongtanker. Detet for å la vindruen snakke uforstyrret -  fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 189,90

SØRAFRIKANSK HÅNDVERK
Natte Valleij P.O.W. 2014  | Pent fyldig vin basert på den klassiske Bordeaux-oppskriften - altså en mix av druene merlot, cabernet sauvignon, petit verdot og cabernet franc. Dette gir modent bærpreg - på den kjølige mørke siden, med innslag av rosmarin (hei lammelår der liksom). Det hele støttes av slepne tanniner balansert av flott friskhet som løfter og forlenger ettersmaken. Klassisk uttrykk fra en annen adresse - og takler både det tradisjonelle lammelåret samt de med mer eksotisk krydring. | Western Cape, Sør-Afrika | 229,00

BORDEAUX - I TO PRISKLASSER
Cap Royal Bordeaux Superior 2015 | Rimelig Bordeaux som i kjelleren behandles med den største kjærlighet og respekt, under oppsyn av Jean René Matignon - vinmaker ved toppeiendommen Château Pichon Longueville i Pauillac. Det betyr at du får et klassisk Bordeaux-uttrykk med mørke bær (solbær spesielt), krydderinnslag fra fatopphold og et lite snev av sedertre. Klassiker til lam og storfe. | Bordeaux, Frankrike | 169,90

Les Tourelles de Longueville 2010 | Nå pimper vi det litt opp, eller ganske mye faktisk! Andrevinen til Château Pichon Baron (Pauillac) byr på en kompleksitet, rikhet i smaksuttrykket, fylde og struktur som også gjør den høyst lagringsvennlig. Et betydelig innslag merlot avrunder imidlertid tanninene så pass at dette er høyst tilgjengelig allerede nå. Til hedonisten og samleren. | Bordeaux, Frankrike | 599,00

BAROLO
Schiavenza Barolo Serralunga 2013 | Har du en karaffel tilgjengelig? Da foreslår vi en erketradisjonell barolo med heftige serralunga-tanniner og trøkk nok for det mest smaskrike av kjøttretter. Årgang 2013 skader jo ikke akkurat heller. Druemateriale fra de to cru-ene Cerrati og Meriame borger for fast struktur og nokså utadvent på duft og smaksfronten. Referansebarolo. | Piemonte, Italia | 339,00

RIMELIGE DRÅPER I BASISUTVALGET
Gaznata Viñas Viejas 2017 | Årets rimelige røde hit i polhyllene er en ueiket og saftig spanjol fra fjellene vest for Madrid. Plenty med røde og mørke bær står til tjeneste, litt urter og lakris også. | Castilla y León, Spania | 147,60

Alamos Malbec 2017 | En "kjendis" med lang fartstid i absolutt alle polhyllene over hele landet - en rødvin i en tilgjengelig og folkelig bærpreget stil med innslag av fat. | Mendoza, Argentina | 129,90

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2018-10-03 14:18:24 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2018-10-12 11:11:01 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-13 05:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170323_p\u00e5skevin\/lammel\u00e5r_web.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 48 [ordering] => 5 [metakey] => vin til lam, rødvin til lam, Chianti Classico, Toscana, beste vin til lam, drikke til lammelår, vin til lammelår, høstens lam, vin til lam 2018, vin lam, bordeaux [metadesc] => Vin + lammelår = sant. Så derfor, her er «hånd i hånd-forslagene» for høstens lammeviner. [access] => 1 [hits] => 3536 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 247:vin-til-hostens-lammelar [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/247-vin-til-hostens-lammelar [text] =>

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi er på rasende full fart inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE:
 

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER OVER HELE LANDET
Dominio do Bibei Lalama 2014 | Den saftige og smaksrike rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med kledelig fylde og den gjenkjennelige kjølige stilen av mørke bær og krydder. LAM + LALAMA --> det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90

ITALIENSK KLASSIKER
Dievole Chianti Classico 2015 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. De har kastet ut de små fatene fra kjelleren, og erstattet disse med store eikeliggere og betongtanker. Detet for å la vindruen snakke uforstyrret -  fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 189,90

SØRAFRIKANSK HÅNDVERK
Natte Valleij P.O.W. 2014  | Pent fyldig vin basert på den klassiske Bordeaux-oppskriften - altså en mix av druene merlot, cabernet sauvignon, petit verdot og cabernet franc. Dette gir modent bærpreg - på den kjølige mørke siden, med innslag av rosmarin (hei lammelår der liksom). Det hele støttes av slepne tanniner balansert av flott friskhet som løfter og forlenger ettersmaken. Klassisk uttrykk fra en annen adresse - og takler både det tradisjonelle lammelåret samt de med mer eksotisk krydring. | Western Cape, Sør-Afrika | 229,00

BORDEAUX - I TO PRISKLASSER
Cap Royal Bordeaux Superior 2015 | Rimelig Bordeaux som i kjelleren behandles med den største kjærlighet og respekt, under oppsyn av Jean René Matignon - vinmaker ved toppeiendommen Château Pichon Longueville i Pauillac. Det betyr at du får et klassisk Bordeaux-uttrykk med mørke bær (solbær spesielt), krydderinnslag fra fatopphold og et lite snev av sedertre. Klassiker til lam og storfe. | Bordeaux, Frankrike | 169,90

Les Tourelles de Longueville 2010 | Nå pimper vi det litt opp, eller ganske mye faktisk! Andrevinen til Château Pichon Baron (Pauillac) byr på en kompleksitet, rikhet i smaksuttrykket, fylde og struktur som også gjør den høyst lagringsvennlig. Et betydelig innslag merlot avrunder imidlertid tanninene så pass at dette er høyst tilgjengelig allerede nå. Til hedonisten og samleren. | Bordeaux, Frankrike | 599,00

BAROLO
Schiavenza Barolo Serralunga 2013 | Har du en karaffel tilgjengelig? Da foreslår vi en erketradisjonell barolo med heftige serralunga-tanniner og trøkk nok for det mest smaskrike av kjøttretter. Årgang 2013 skader jo ikke akkurat heller. Druemateriale fra de to cru-ene Cerrati og Meriame borger for fast struktur og nokså utadvent på duft og smaksfronten. Referansebarolo. | Piemonte, Italia | 339,00

RIMELIGE DRÅPER I BASISUTVALGET
Gaznata Viñas Viejas 2017 | Årets rimelige røde hit i polhyllene er en ueiket og saftig spanjol fra fjellene vest for Madrid. Plenty med røde og mørke bær står til tjeneste, litt urter og lakris også. | Castilla y León, Spania | 147,60

Alamos Malbec 2017 | En "kjendis" med lang fartstid i absolutt alle polhyllene over hele landet - en rødvin i en tilgjengelig og folkelig bærpreget stil med innslag av fat. | Mendoza, Argentina | 129,90

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi er på rasende full fart inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE:
 

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER OVER HELE LANDET
Dominio do Bibei Lalama 2014 | Den saftige og smaksrike rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med kledelig fylde og den gjenkjennelige kjølige stilen av mørke bær og krydder. LAM + LALAMA --> det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90

ITALIENSK KLASSIKER
Dievole Chianti Classico 2015 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. De har kastet ut de små fatene fra kjelleren, og erstattet disse med store eikeliggere og betongtanker. Detet for å la vindruen snakke uforstyrret -  fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 189,90

SØRAFRIKANSK HÅNDVERK
Natte Valleij P.O.W. 2014  | Pent fyldig vin basert på den klassiske Bordeaux-oppskriften - altså en mix av druene merlot, cabernet sauvignon, petit verdot og cabernet franc. Dette gir modent bærpreg - på den kjølige mørke siden, med innslag av rosmarin (hei lammelår der liksom). Det hele støttes av slepne tanniner balansert av flott friskhet som løfter og forlenger ettersmaken. Klassisk uttrykk fra en annen adresse - og takler både det tradisjonelle lammelåret samt de med mer eksotisk krydring. | Western Cape, Sør-Afrika | 229,00

BORDEAUX - I TO PRISKLASSER
Cap Royal Bordeaux Superior 2015 | Rimelig Bordeaux som i kjelleren behandles med den største kjærlighet og respekt, under oppsyn av Jean René Matignon - vinmaker ved toppeiendommen Château Pichon Longueville i Pauillac. Det betyr at du får et klassisk Bordeaux-uttrykk med mørke bær (solbær spesielt), krydderinnslag fra fatopphold og et lite snev av sedertre. Klassiker til lam og storfe. | Bordeaux, Frankrike | 169,90

Les Tourelles de Longueville 2010 | Nå pimper vi det litt opp, eller ganske mye faktisk! Andrevinen til Château Pichon Baron (Pauillac) byr på en kompleksitet, rikhet i smaksuttrykket, fylde og struktur som også gjør den høyst lagringsvennlig. Et betydelig innslag merlot avrunder imidlertid tanninene så pass at dette er høyst tilgjengelig allerede nå. Til hedonisten og samleren. | Bordeaux, Frankrike | 599,00

BAROLO
Schiavenza Barolo Serralunga 2013 | Har du en karaffel tilgjengelig? Da foreslår vi en erketradisjonell barolo med heftige serralunga-tanniner og trøkk nok for det mest smaskrike av kjøttretter. Årgang 2013 skader jo ikke akkurat heller. Druemateriale fra de to cru-ene Cerrati og Meriame borger for fast struktur og nokså utadvent på duft og smaksfronten. Referansebarolo. | Piemonte, Italia | 339,00

RIMELIGE DRÅPER I BASISUTVALGET
Gaznata Viñas Viejas 2017 | Årets rimelige røde hit i polhyllene er en ueiket og saftig spanjol fra fjellene vest for Madrid. Plenty med røde og mørke bær står til tjeneste, litt urter og lakris også. | Castilla y León, Spania | 147,60

Alamos Malbec 2017 | En "kjendis" med lang fartstid i absolutt alle polhyllene over hele landet - en rødvin i en tilgjengelig og folkelig bærpreget stil med innslag av fat. | Mendoza, Argentina | 129,90