Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 247
    [asset_id] => 326
    [title] => Vin til høstlammet
    [alias] => vin-til-hostens-lammelar
    [introtext] => 

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens vin til matklassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

[fulltext] =>

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE:
 

ITALIENSK KLASSIKER
Dievole Chianti Classico 2016 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. De har kastet ut de små fatene fra kjelleren, og erstattet disse med store eikeliggere og betongtanker. Detet for å la vindruen snakke uforstyrret -  fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 199,90

FORDI. ROSMARIN.
Nichol Nate's Vineyard Syrah 2017  | Du er tilgitt om du tror du befinner deg i Côte-Rotie etter å ha sniffet og smakt på denne elegante og kjølige godbiten fra Canada. Verdens nordligste syrah gir deg nemlig nøyaktig det du ønsker og tenker at du kan få i Nord-Rhônes fineste vinmarker. Kjølig og delikat fruktighet med toner av krydder (rosmarin), nykvernet pepper, mørke bær (bjørnebær, einebær) og hint av lakris. En finessepreget vin med god smakskonsentrasjon og elegant tanninstruktur. En absolutt innertier til tradisjonelt lammelår eller koteletter for den saks skyld. | Okanagan Valley, Canada | 269,90

"BORDEAUX" FRA SØR
Natte Valleij P.O.W. 2015  | Pent fyldig vin basert på den klassiske Bordeaux-oppskriften - altså en mix av druene cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc. Dette gir modent bærpreg - på den kjølige mørke siden (solbær og mørke kirsebær), med innslag av fat og rå kakao. Det hele støttes av faste, men elegante tanniner balansert av flott friskhet som løfter og forlenger ettersmaken. Klassisk uttrykk fra en annen adresse - og takler både det tradisjonelle lammelåret samt de med mer eksotisk krydring. Psst, innsidetips! Dette er lagringsvennlig - årgangen er top notch for også å stikke unna noen flasker i kjelleren. For fremtidig nytelse. | Western Cape, Sør-Afrika | 229,00

RIOJA & CO
Olivier Rivière Ganko 2016 | Spansk klassiker, i moderne drakt. Rioja beskyldes ofte (og ufte urettferdig sådan) for å være flytende snekkerboder - grunnet overdrevet fatbruk. Denne derimot er et uttrykk for det moderne Rioja - hvor fatlagring ikke spiller hovedrollen. Den er høy og mørk, med tett og konsentrert fruktighet preget av mørke bær, lakris og solide tanniner og god friskhet. Kan gjerne slenges rundt i karaffelen en times tid før servering. En karakterfull og tett vin. | Rioja, Spania | 389,00

Filipa Pato Nosso Calcario Baga 2017 | Vi holder oss på den iberiske halvøy, men krysser grensen og beveger oss ut mot Atlanterhavet. Der trives den lokale druen baga, og den trives svært godt i Filipa Patos hender. En vin med personlighet, som skiller seg ut i mengden - syrefrisk og småstram (liker å parres med rike kjøttretter altså), med et mørk og modent bæruttrykk, hint av røyk og med en nærmeste saltpreget karakter i finishen. | Beiras, Portugal | 309,00

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER OVER HELE LANDET
Dominio do Bibei Lalama 2015 | Den saftige og smaksrike rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med kledelig fylde og den gjenkjennelige stilen med kjølige mørke bær og krydder. LAM + LALAMA --> det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 234,00

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2019-09-27 14:18:24 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2019-10-02 11:11:43 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-13 05:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170323_p\u00e5skevin\/lammel\u00e5r_web.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 56 [ordering] => 7 [metakey] => vin til lam, rødvin til lam, Chianti Classico, Toscana, beste vin til lam, drikke til lammelår, vin til lammelår, høstens lam, vin til lam 2018, vin lam, bordeaux, vin til lam 2019, Rioja [metadesc] => Vin + lammelår = sant. Så derfor, her er årets utgave av «hånd i hånd" vinforslag til høstens lam. [access] => 1 [hits] => 9311 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 247:vin-til-hostens-lammelar [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/247-vin-til-hostens-lammelar [text] =>

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens vin til matklassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE:
 

ITALIENSK KLASSIKER
Dievole Chianti Classico 2016 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. De har kastet ut de små fatene fra kjelleren, og erstattet disse med store eikeliggere og betongtanker. Detet for å la vindruen snakke uforstyrret -  fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 199,90

FORDI. ROSMARIN.
Nichol Nate's Vineyard Syrah 2017  | Du er tilgitt om du tror du befinner deg i Côte-Rotie etter å ha sniffet og smakt på denne elegante og kjølige godbiten fra Canada. Verdens nordligste syrah gir deg nemlig nøyaktig det du ønsker og tenker at du kan få i Nord-Rhônes fineste vinmarker. Kjølig og delikat fruktighet med toner av krydder (rosmarin), nykvernet pepper, mørke bær (bjørnebær, einebær) og hint av lakris. En finessepreget vin med god smakskonsentrasjon og elegant tanninstruktur. En absolutt innertier til tradisjonelt lammelår eller koteletter for den saks skyld. | Okanagan Valley, Canada | 269,90

"BORDEAUX" FRA SØR
Natte Valleij P.O.W. 2015  | Pent fyldig vin basert på den klassiske Bordeaux-oppskriften - altså en mix av druene cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc. Dette gir modent bærpreg - på den kjølige mørke siden (solbær og mørke kirsebær), med innslag av fat og rå kakao. Det hele støttes av faste, men elegante tanniner balansert av flott friskhet som løfter og forlenger ettersmaken. Klassisk uttrykk fra en annen adresse - og takler både det tradisjonelle lammelåret samt de med mer eksotisk krydring. Psst, innsidetips! Dette er lagringsvennlig - årgangen er top notch for også å stikke unna noen flasker i kjelleren. For fremtidig nytelse. | Western Cape, Sør-Afrika | 229,00

RIOJA & CO
Olivier Rivière Ganko 2016 | Spansk klassiker, i moderne drakt. Rioja beskyldes ofte (og ufte urettferdig sådan) for å være flytende snekkerboder - grunnet overdrevet fatbruk. Denne derimot er et uttrykk for det moderne Rioja - hvor fatlagring ikke spiller hovedrollen. Den er høy og mørk, med tett og konsentrert fruktighet preget av mørke bær, lakris og solide tanniner og god friskhet. Kan gjerne slenges rundt i karaffelen en times tid før servering. En karakterfull og tett vin. | Rioja, Spania | 389,00

Filipa Pato Nosso Calcario Baga 2017 | Vi holder oss på den iberiske halvøy, men krysser grensen og beveger oss ut mot Atlanterhavet. Der trives den lokale druen baga, og den trives svært godt i Filipa Patos hender. En vin med personlighet, som skiller seg ut i mengden - syrefrisk og småstram (liker å parres med rike kjøttretter altså), med et mørk og modent bæruttrykk, hint av røyk og med en nærmeste saltpreget karakter i finishen. | Beiras, Portugal | 309,00

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER OVER HELE LANDET
Dominio do Bibei Lalama 2015 | Den saftige og smaksrike rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med kledelig fylde og den gjenkjennelige stilen med kjølige mørke bær og krydder. LAM + LALAMA --> det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 234,00

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens vin til matklassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE:
 

ITALIENSK KLASSIKER
Dievole Chianti Classico 2016 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. De har kastet ut de små fatene fra kjelleren, og erstattet disse med store eikeliggere og betongtanker. Detet for å la vindruen snakke uforstyrret -  fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 199,90

FORDI. ROSMARIN.
Nichol Nate's Vineyard Syrah 2017  | Du er tilgitt om du tror du befinner deg i Côte-Rotie etter å ha sniffet og smakt på denne elegante og kjølige godbiten fra Canada. Verdens nordligste syrah gir deg nemlig nøyaktig det du ønsker og tenker at du kan få i Nord-Rhônes fineste vinmarker. Kjølig og delikat fruktighet med toner av krydder (rosmarin), nykvernet pepper, mørke bær (bjørnebær, einebær) og hint av lakris. En finessepreget vin med god smakskonsentrasjon og elegant tanninstruktur. En absolutt innertier til tradisjonelt lammelår eller koteletter for den saks skyld. | Okanagan Valley, Canada | 269,90

"BORDEAUX" FRA SØR
Natte Valleij P.O.W. 2015  | Pent fyldig vin basert på den klassiske Bordeaux-oppskriften - altså en mix av druene cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc. Dette gir modent bærpreg - på den kjølige mørke siden (solbær og mørke kirsebær), med innslag av fat og rå kakao. Det hele støttes av faste, men elegante tanniner balansert av flott friskhet som løfter og forlenger ettersmaken. Klassisk uttrykk fra en annen adresse - og takler både det tradisjonelle lammelåret samt de med mer eksotisk krydring. Psst, innsidetips! Dette er lagringsvennlig - årgangen er top notch for også å stikke unna noen flasker i kjelleren. For fremtidig nytelse. | Western Cape, Sør-Afrika | 229,00

RIOJA & CO
Olivier Rivière Ganko 2016 | Spansk klassiker, i moderne drakt. Rioja beskyldes ofte (og ufte urettferdig sådan) for å være flytende snekkerboder - grunnet overdrevet fatbruk. Denne derimot er et uttrykk for det moderne Rioja - hvor fatlagring ikke spiller hovedrollen. Den er høy og mørk, med tett og konsentrert fruktighet preget av mørke bær, lakris og solide tanniner og god friskhet. Kan gjerne slenges rundt i karaffelen en times tid før servering. En karakterfull og tett vin. | Rioja, Spania | 389,00

Filipa Pato Nosso Calcario Baga 2017 | Vi holder oss på den iberiske halvøy, men krysser grensen og beveger oss ut mot Atlanterhavet. Der trives den lokale druen baga, og den trives svært godt i Filipa Patos hender. En vin med personlighet, som skiller seg ut i mengden - syrefrisk og småstram (liker å parres med rike kjøttretter altså), med et mørk og modent bæruttrykk, hint av røyk og med en nærmeste saltpreget karakter i finishen. | Beiras, Portugal | 309,00

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER OVER HELE LANDET
Dominio do Bibei Lalama 2015 | Den saftige og smaksrike rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med kledelig fylde og den gjenkjennelige stilen med kjølige mørke bær og krydder. LAM + LALAMA --> det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 234,00