Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 247
    [asset_id] => 326
    [title] => Vin til høstlammet
    [alias] => vin-til-lammelar-2017
    [introtext] => 


"Det sies at for å få det beste lammet så må den ha en kald sommer, slik at den er mye i bevegelse og spiser masse. Vi har krysset fingrene for en kald sommer i år"

- Geir Magnus Svae (Bølgen & Moi), en av fem finalister i Årets Kokk 2017.

Han fikk det virkelig som han ønsket seg, herr Svae. Og etter en sommer som på mange måter har minnet om nettopp høst, kan vi i hvert fall glede oss over en ting - en god lammesesong i 2017!

Og nå som lammelårene allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

[fulltext] =>

Vin til lammelår er en av vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en pinglete spjæling inn i ringen med Mike Tyson eller Cecilia Brækhus i det andre hjørnet. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE.
 

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER I "ALLE" BUTIKKER
Dominio do Bibei Lalama 2013 | Den saftige rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med et tiltalende krydderpreg som løfter den gjenkjennelige kjølige stilen av mørke bær. LAM + LALAMA, det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90

ITALIENSKE KLASSIKERE
Dievole Chianti Classico 2015 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 189,90

Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2015 | Enkeltmarks ripasso som kombinerer vinstilens sjenerøse og sødmefulle midparti av tørket frukt med en matvennlig (og sjelden) syrefrisk innramming. | Veneto, Italia | 204,90

KRAFTBASSE
Clos du Caillou Le Bouquet des Garrigues 2012 | Pent utviklet, robustelegant og kraftig vin fra Sør-Rhône. Fyldig, strukturert og smaksrik, med lang og fast finish. Gir deg varme, og tar høstkvelder på strak arm. | Rhône, Frankrike | 215,00

DOBBEL DOSE MED FRI OG (CABERNET) FRANC
Domaine des Roches Neuves La Marginale 2011 | Kjølig og frisk franskmann som sin begynnende modne alder til tross - fortsatt viser forbløffende fast ungdommelighet og lagringskapasitet. Et syrlig, lett og elegant alternativ til lammesteken.  | Loire, Frankrike | 308,90

Lock & Worth Cabernet Franc 2015 | Høyrøyst og mørk rebellvariant med frekk kombinasjon av animalske toner, svart og "savoury" bærfrukt, anis og kraftfulle tanniner som holder godt fast i lammelåret.  | British Columbia, Canada | 299,00

VERDENS NORDLIGSTE SYRAH
Nichol Nate's Vineyard Syrah 2014 | Kjølig canadier, med vinrøttene godt plantet i det som sannsynligvis er vinverdenens nordligste syrahvinmark. Smaksrik og aromatisk med innslag av urter, pepper, barskog og friske røde bær. Strålende friskhet, og et artig valg for å leke litt med mat og vin - og teste hvordan den urtepregete aromaen i vinen og kjøttet (rosmarin) spiller hverandre gode.  | British Columbia, Canada | 269,00

 

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2017-09-18 13:30:00 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-09-18 05:53:02 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-13 05:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170913_hostlam\/sju_lammeviner.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 18 [ordering] => 1 [metakey] => vin til lam, rødvin til lam, Chianti Classico, Toscana, beste vin til lam, drikke til lammelår, vin til lammelår, høstens lam [metadesc] => Vin og lammelår = sant. Så derfor, her er «hånd i hånd-forslagene» for høstens lammeviner. [access] => 1 [hits] => 370 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 247:vin-til-lammelar-2017 [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/247-vin-til-lammelar-2017 [text] =>


"Det sies at for å få det beste lammet så må den ha en kald sommer, slik at den er mye i bevegelse og spiser masse. Vi har krysset fingrene for en kald sommer i år"

- Geir Magnus Svae (Bølgen & Moi), en av fem finalister i Årets Kokk 2017.

Han fikk det virkelig som han ønsket seg, herr Svae. Og etter en sommer som på mange måter har minnet om nettopp høst, kan vi i hvert fall glede oss over en ting - en god lammesesong i 2017!

Og nå som lammelårene allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

Vin til lammelår er en av vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en pinglete spjæling inn i ringen med Mike Tyson eller Cecilia Brækhus i det andre hjørnet. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE.
 

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER I "ALLE" BUTIKKER
Dominio do Bibei Lalama 2013 | Den saftige rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med et tiltalende krydderpreg som løfter den gjenkjennelige kjølige stilen av mørke bær. LAM + LALAMA, det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90

ITALIENSKE KLASSIKERE
Dievole Chianti Classico 2015 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 189,90

Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2015 | Enkeltmarks ripasso som kombinerer vinstilens sjenerøse og sødmefulle midparti av tørket frukt med en matvennlig (og sjelden) syrefrisk innramming. | Veneto, Italia | 204,90

KRAFTBASSE
Clos du Caillou Le Bouquet des Garrigues 2012 | Pent utviklet, robustelegant og kraftig vin fra Sør-Rhône. Fyldig, strukturert og smaksrik, med lang og fast finish. Gir deg varme, og tar høstkvelder på strak arm. | Rhône, Frankrike | 215,00

DOBBEL DOSE MED FRI OG (CABERNET) FRANC
Domaine des Roches Neuves La Marginale 2011 | Kjølig og frisk franskmann som sin begynnende modne alder til tross - fortsatt viser forbløffende fast ungdommelighet og lagringskapasitet. Et syrlig, lett og elegant alternativ til lammesteken.  | Loire, Frankrike | 308,90

Lock & Worth Cabernet Franc 2015 | Høyrøyst og mørk rebellvariant med frekk kombinasjon av animalske toner, svart og "savoury" bærfrukt, anis og kraftfulle tanniner som holder godt fast i lammelåret.  | British Columbia, Canada | 299,00

VERDENS NORDLIGSTE SYRAH
Nichol Nate's Vineyard Syrah 2014 | Kjølig canadier, med vinrøttene godt plantet i det som sannsynligvis er vinverdenens nordligste syrahvinmark. Smaksrik og aromatisk med innslag av urter, pepper, barskog og friske røde bær. Strålende friskhet, og et artig valg for å leke litt med mat og vin - og teste hvordan den urtepregete aromaen i vinen og kjøttet (rosmarin) spiller hverandre gode.  | British Columbia, Canada | 269,00

 

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )


"Det sies at for å få det beste lammet så må den ha en kald sommer, slik at den er mye i bevegelse og spiser masse. Vi har krysset fingrene for en kald sommer i år"

- Geir Magnus Svae (Bølgen & Moi), en av fem finalister i Årets Kokk 2017.

Han fikk det virkelig som han ønsket seg, herr Svae. Og etter en sommer som på mange måter har minnet om nettopp høst, kan vi i hvert fall glede oss over en ting - en god lammesesong i 2017!

Og nå som lammelårene allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

Vin til lammelår er en av vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en pinglete spjæling inn i ringen med Mike Tyson eller Cecilia Brækhus i det andre hjørnet. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE.
 

ALLROUNDEREN SOM DU FINNER I "ALLE" BUTIKKER
Dominio do Bibei Lalama 2013 | Den saftige rødvinen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med et tiltalende krydderpreg som løfter den gjenkjennelige kjølige stilen av mørke bær. LAM + LALAMA, det sier seg nesten selv.. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90

ITALIENSKE KLASSIKERE
Dievole Chianti Classico 2015 | Klassisk og ren Chianti, elegant befridd fra uvettig "moderne" fatbruk. Fokus på ren og kirsebærpreget fruktighet i stedet for fatlagring der i vingården altså. Snasen floralitet og krydderinnslag, og modne tanniner parat til å massere lammekjøttet. | Toscana, Italia | 189,90

Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2015 | Enkeltmarks ripasso som kombinerer vinstilens sjenerøse og sødmefulle midparti av tørket frukt med en matvennlig (og sjelden) syrefrisk innramming. | Veneto, Italia | 204,90

KRAFTBASSE
Clos du Caillou Le Bouquet des Garrigues 2012 | Pent utviklet, robustelegant og kraftig vin fra Sør-Rhône. Fyldig, strukturert og smaksrik, med lang og fast finish. Gir deg varme, og tar høstkvelder på strak arm. | Rhône, Frankrike | 215,00

DOBBEL DOSE MED FRI OG (CABERNET) FRANC
Domaine des Roches Neuves La Marginale 2011 | Kjølig og frisk franskmann som sin begynnende modne alder til tross - fortsatt viser forbløffende fast ungdommelighet og lagringskapasitet. Et syrlig, lett og elegant alternativ til lammesteken.  | Loire, Frankrike | 308,90

Lock & Worth Cabernet Franc 2015 | Høyrøyst og mørk rebellvariant med frekk kombinasjon av animalske toner, svart og "savoury" bærfrukt, anis og kraftfulle tanniner som holder godt fast i lammelåret.  | British Columbia, Canada | 299,00

VERDENS NORDLIGSTE SYRAH
Nichol Nate's Vineyard Syrah 2014 | Kjølig canadier, med vinrøttene godt plantet i det som sannsynligvis er vinverdenens nordligste syrahvinmark. Smaksrik og aromatisk med innslag av urter, pepper, barskog og friske røde bær. Strålende friskhet, og et artig valg for å leke litt med mat og vin - og teste hvordan den urtepregete aromaen i vinen og kjøttet (rosmarin) spiller hverandre gode.  | British Columbia, Canada | 269,00