Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 248
    [asset_id] => 327
    [title] => Vi feirer Grenache-dagen!
    [alias] => grenache
    [introtext] => 

Lite visste kanskje du da du sto opp med det rette beinet i dag tidlig, at i dag faktisk er «International Grenache Day»?

Slapp av.
Du er tilgitt.

I vrimmelen av dager for ditt og dager for datt, er det nemlig fort gjort å se stort på ulike druedager. Vi ser den. Men. Det betyr ikke at vi ikke kan feire denne deilige druedagen. Det er tross alt fredag.

[fulltext] =>

Vi behøver ikke trekke i finstasen, gjøre oss klare for flagging og parade, eller samle store og små for familiefoto. Alt vi trenger er å kose oss med et glass vin fra denne sjarmerende druen som elsker sol, varme, og lite regn. Akkurat det samme som de fleste av oss trakter etter i fellesferien.

I en godt bevart hemmelighet av en vinbok kan vi lese om grenache at «…nettopp denne evnen til å tåle store mengder sol er druens fortrinn. Der andre druer ville endt opp som overmodent syltetøy, der beholder grenache solbrillene på, smiler og byr på sin krydrete og sødmefulle, men saftige fruktighet.… I Frankrike spiller grenache som regel førstefiolin blant druene i vinstorheten Châteauneuf-du-Pape. ..»

I senere tid har dyktige vinmakere blitt enda flinkere til å holde alkoholen i sjakk, og samtidig skru opp saftighetssjarmen på druen ytterligere. Er det rart enkelte sørafrikanske vinmakere går rundt med t-skjorter med teksten «Grenache is the new bacon»?

VI har tre gromme grenache-viner vi gjerne vil dele med deg. Vel verdt å smake for å si det sånn. De er riktignok i bestillingsutvalget, så kanskje finner du ingen av disse i lokalbutikken din i dag. Fortvil ikke! De kan bestilles på nett eller i butikk – og hvem har sagt at det ikke er lov å feire 7.dag Grenache neste fredag?

Mange sør-rhônske produsenter snublet i den varme årgangen 2015, og endte opp med pompøse alkoholtunge viner. Men Le Clos du Caillou holdt seg absolutt på de elegante og økologiske beina sine. Det er en artig eiendom plassert omtrent midt i mellom "superheite" produsenter som Chateau Rayas og Chateau de Beaucastel. Eiendommen var opprinnelig et jaktreservat, og tidligere generasjon (vi snakker år 1936) nektet å slippe inn vinmyndigetene på eiendommen for å kartlegge vinmarkene. De dro heller frem børsa og jagde kontrollørene vekk. Resultatet ble at vinmarkene aldri ble kartlagt, og at det derfor fortsatt finnes et stort "sort hull" inne i Chateuneauf-du-Pape - et lekkert stykke vinmark i indrefileten, som derfor selges under den rimeligere Cotes du Rhõne-etiketten. Le Caillou Côtes-du-Rhone 2015 er den florale og rødbærspregete neseflørten som går over i å bli den saftige munnflørten man forstår mange sammenlikner med pinot noir på ferie. Trives i selskap med både lam, svin og and. 189,90 på polet.

To timer og førti minutter vestover i bilen (fartsbot på eget ansvar) finner vi produsenten Roc des Anges. Høyt til fjells lager Marjorie og Stéphane Gallet en fiffig frekkas av en grenache. Oppvokst i skifer, naturlig helklasefermentert i betong - da blir resultat en floral, delikat og tørr rødbærspreget sjarmørvin med akkurat passe struktur og snarklikhet med solmoden pinot. I sin gastronomiske omgangskrets: lyst kjøtt, småvilt og svin. Navn og nummer: Ùnic 2015.

Fra Amerika, Land of the Free, er Donkey & Goat Grenache Noir 2015 rykende ferskt ankommet lageret. Ufiltrert californisk naturvin av det rene slaget. Noe mørkere, fyldigere og mer krydrete - men i likhet med de to foregående, i en fortsatt frisk og delikat stil. Nettopp fordi de liker vinene slik - våre venner, det jordnære ekteparet Tracey og Jared som utgjør vinmakerduoen i denne lille familieeiendommen. Sier ikke nei takk til selskap fra både storvilt og storfe.

Instagram? Twitter? #GrenacheDay
Drikker du en av de tre ovennevnte? Sleng på #venneravvinarius. God feiring!

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2017-09-14 18:34:44 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-09-15 06:54:37 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-15 06:54:37 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170913_hostlam\/20170915_grenache\/badges.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 10 [ordering] => 2 [metakey] => grenache, garnacha, den beste grenache, den beste garnacha, california, rhone [metadesc] => Lite visste kanskje du da du sto opp med det rette beinet i dag tidlig, at i dag faktisk er «International Grenache Day»? Slapp av. Du er tilgitt. [access] => 1 [hits] => 374 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 248:grenache [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/248-grenache [text] =>

Lite visste kanskje du da du sto opp med det rette beinet i dag tidlig, at i dag faktisk er «International Grenache Day»?

Slapp av.
Du er tilgitt.

I vrimmelen av dager for ditt og dager for datt, er det nemlig fort gjort å se stort på ulike druedager. Vi ser den. Men. Det betyr ikke at vi ikke kan feire denne deilige druedagen. Det er tross alt fredag.

Vi behøver ikke trekke i finstasen, gjøre oss klare for flagging og parade, eller samle store og små for familiefoto. Alt vi trenger er å kose oss med et glass vin fra denne sjarmerende druen som elsker sol, varme, og lite regn. Akkurat det samme som de fleste av oss trakter etter i fellesferien.

I en godt bevart hemmelighet av en vinbok kan vi lese om grenache at «…nettopp denne evnen til å tåle store mengder sol er druens fortrinn. Der andre druer ville endt opp som overmodent syltetøy, der beholder grenache solbrillene på, smiler og byr på sin krydrete og sødmefulle, men saftige fruktighet.… I Frankrike spiller grenache som regel førstefiolin blant druene i vinstorheten Châteauneuf-du-Pape. ..»

I senere tid har dyktige vinmakere blitt enda flinkere til å holde alkoholen i sjakk, og samtidig skru opp saftighetssjarmen på druen ytterligere. Er det rart enkelte sørafrikanske vinmakere går rundt med t-skjorter med teksten «Grenache is the new bacon»?

VI har tre gromme grenache-viner vi gjerne vil dele med deg. Vel verdt å smake for å si det sånn. De er riktignok i bestillingsutvalget, så kanskje finner du ingen av disse i lokalbutikken din i dag. Fortvil ikke! De kan bestilles på nett eller i butikk – og hvem har sagt at det ikke er lov å feire 7.dag Grenache neste fredag?

Mange sør-rhônske produsenter snublet i den varme årgangen 2015, og endte opp med pompøse alkoholtunge viner. Men Le Clos du Caillou holdt seg absolutt på de elegante og økologiske beina sine. Det er en artig eiendom plassert omtrent midt i mellom "superheite" produsenter som Chateau Rayas og Chateau de Beaucastel. Eiendommen var opprinnelig et jaktreservat, og tidligere generasjon (vi snakker år 1936) nektet å slippe inn vinmyndigetene på eiendommen for å kartlegge vinmarkene. De dro heller frem børsa og jagde kontrollørene vekk. Resultatet ble at vinmarkene aldri ble kartlagt, og at det derfor fortsatt finnes et stort "sort hull" inne i Chateuneauf-du-Pape - et lekkert stykke vinmark i indrefileten, som derfor selges under den rimeligere Cotes du Rhõne-etiketten. Le Caillou Côtes-du-Rhone 2015 er den florale og rødbærspregete neseflørten som går over i å bli den saftige munnflørten man forstår mange sammenlikner med pinot noir på ferie. Trives i selskap med både lam, svin og and. 189,90 på polet.

To timer og førti minutter vestover i bilen (fartsbot på eget ansvar) finner vi produsenten Roc des Anges. Høyt til fjells lager Marjorie og Stéphane Gallet en fiffig frekkas av en grenache. Oppvokst i skifer, naturlig helklasefermentert i betong - da blir resultat en floral, delikat og tørr rødbærspreget sjarmørvin med akkurat passe struktur og snarklikhet med solmoden pinot. I sin gastronomiske omgangskrets: lyst kjøtt, småvilt og svin. Navn og nummer: Ùnic 2015.

Fra Amerika, Land of the Free, er Donkey & Goat Grenache Noir 2015 rykende ferskt ankommet lageret. Ufiltrert californisk naturvin av det rene slaget. Noe mørkere, fyldigere og mer krydrete - men i likhet med de to foregående, i en fortsatt frisk og delikat stil. Nettopp fordi de liker vinene slik - våre venner, det jordnære ekteparet Tracey og Jared som utgjør vinmakerduoen i denne lille familieeiendommen. Sier ikke nei takk til selskap fra både storvilt og storfe.

Instagram? Twitter? #GrenacheDay
Drikker du en av de tre ovennevnte? Sleng på #venneravvinarius. God feiring!

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Lite visste kanskje du da du sto opp med det rette beinet i dag tidlig, at i dag faktisk er «International Grenache Day»?

Slapp av.
Du er tilgitt.

I vrimmelen av dager for ditt og dager for datt, er det nemlig fort gjort å se stort på ulike druedager. Vi ser den. Men. Det betyr ikke at vi ikke kan feire denne deilige druedagen. Det er tross alt fredag.

Vi behøver ikke trekke i finstasen, gjøre oss klare for flagging og parade, eller samle store og små for familiefoto. Alt vi trenger er å kose oss med et glass vin fra denne sjarmerende druen som elsker sol, varme, og lite regn. Akkurat det samme som de fleste av oss trakter etter i fellesferien.

I en godt bevart hemmelighet av en vinbok kan vi lese om grenache at «…nettopp denne evnen til å tåle store mengder sol er druens fortrinn. Der andre druer ville endt opp som overmodent syltetøy, der beholder grenache solbrillene på, smiler og byr på sin krydrete og sødmefulle, men saftige fruktighet.… I Frankrike spiller grenache som regel førstefiolin blant druene i vinstorheten Châteauneuf-du-Pape. ..»

I senere tid har dyktige vinmakere blitt enda flinkere til å holde alkoholen i sjakk, og samtidig skru opp saftighetssjarmen på druen ytterligere. Er det rart enkelte sørafrikanske vinmakere går rundt med t-skjorter med teksten «Grenache is the new bacon»?

VI har tre gromme grenache-viner vi gjerne vil dele med deg. Vel verdt å smake for å si det sånn. De er riktignok i bestillingsutvalget, så kanskje finner du ingen av disse i lokalbutikken din i dag. Fortvil ikke! De kan bestilles på nett eller i butikk – og hvem har sagt at det ikke er lov å feire 7.dag Grenache neste fredag?

Mange sør-rhônske produsenter snublet i den varme årgangen 2015, og endte opp med pompøse alkoholtunge viner. Men Le Clos du Caillou holdt seg absolutt på de elegante og økologiske beina sine. Det er en artig eiendom plassert omtrent midt i mellom "superheite" produsenter som Chateau Rayas og Chateau de Beaucastel. Eiendommen var opprinnelig et jaktreservat, og tidligere generasjon (vi snakker år 1936) nektet å slippe inn vinmyndigetene på eiendommen for å kartlegge vinmarkene. De dro heller frem børsa og jagde kontrollørene vekk. Resultatet ble at vinmarkene aldri ble kartlagt, og at det derfor fortsatt finnes et stort "sort hull" inne i Chateuneauf-du-Pape - et lekkert stykke vinmark i indrefileten, som derfor selges under den rimeligere Cotes du Rhõne-etiketten. Le Caillou Côtes-du-Rhone 2015 er den florale og rødbærspregete neseflørten som går over i å bli den saftige munnflørten man forstår mange sammenlikner med pinot noir på ferie. Trives i selskap med både lam, svin og and. 189,90 på polet.

To timer og førti minutter vestover i bilen (fartsbot på eget ansvar) finner vi produsenten Roc des Anges. Høyt til fjells lager Marjorie og Stéphane Gallet en fiffig frekkas av en grenache. Oppvokst i skifer, naturlig helklasefermentert i betong - da blir resultat en floral, delikat og tørr rødbærspreget sjarmørvin med akkurat passe struktur og snarklikhet med solmoden pinot. I sin gastronomiske omgangskrets: lyst kjøtt, småvilt og svin. Navn og nummer: Ùnic 2015.

Fra Amerika, Land of the Free, er Donkey & Goat Grenache Noir 2015 rykende ferskt ankommet lageret. Ufiltrert californisk naturvin av det rene slaget. Noe mørkere, fyldigere og mer krydrete - men i likhet med de to foregående, i en fortsatt frisk og delikat stil. Nettopp fordi de liker vinene slik - våre venner, det jordnære ekteparet Tracey og Jared som utgjør vinmakerduoen i denne lille familieeiendommen. Sier ikke nei takk til selskap fra både storvilt og storfe.

Instagram? Twitter? #GrenacheDay
Drikker du en av de tre ovennevnte? Sleng på #venneravvinarius. God feiring!