Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 259
    [asset_id] => 338
    [title] => Vin til kalkun
    [alias] => vin-til-kalkun
    [introtext] => 

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær. Glem heller ikke at musserende av høy kvalitet er et meget godt alternativ.

[fulltext] =>

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

BESTE VALG I BASISUTVALGET (= finnes i "alle" butikker)

RØDT

Dalrymple Pinot Noir 2016 (299,40) finner du i butikkhyller land og strand rundt, praktisk for de som er sent ute med planleggingen. Lett fyldig pinot noir fra den kjølige australske øya Tasmania. Saftig bærpreg med hint av urter og fine, krydrete fattoner gjør denne høyst anvendelig til det delikate kjøttet. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen.

Den evigaktuelle allrounderen Dominio do Bibei Lalama 2014 (219,90) fra stupbratte åssider nordvest i Spania har den kjølige elegansen, det mørke og friske bærpreget og den fløyelsmyke munnfølelsen som gjør den høyaktuell til kalkunen.

For de som liker det mer fyldig, kraftig og sjenerøst, befinner Gaznata Viñas Viejas 2017 (147,60) seg i butikkhyllene over i realiteten hele landet. Enklere og mindre kompleks enn vinene ovenfor ja, men plenty med rød bærfrukt her også, og mer oktan og varme på både fruktsødme og fyldefronten. En hyggelig kraftbasse av en godbit som finnes i så mange vinhyller rundt i landet at man nesten har uflaks hvis den ikke befinner seg i akkurat din lokalbutikk - noe som gjør den til et ekstra vennlig valg for både etternølere og dårlige planleggere.

HVITT

Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) finner du også i godt over 100 butikkhyller. Canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og smaksrik finish. De kan hvitviner til kalkun over there, også på nordsida av grensa til Donald T.

 

TRE SKATTER FOR GODE PLANLEGGERE (= vin i bestillingsutvalget)

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen - også på andre dager enn nyttårsaften. For eksempel den den canadiske Blue Mountain Gold Label Brut (249,90). Denne "arktiske" vinen basert på pinot noir, med samspill fra både chardonnay og pinot gris byr nemlig på finstemt aromatisk kombinasjon av modne gule epler og kjeks, lekker kremete boblestruktur, smaksrik robustitet og en livlig frisk og syrlig finish. Et forfriskende og festpreget valg til kalkunen.

En rik hvit Burgund med friskheten i behold er heller ikke å forakte. Egentlig aldri å forakte i grunn. Den solkyssede sørburgunderen Vignes du Maynes Mâcon Clos Fourneau Chardonnay 2016 (379,00) kombinerer den fyldige, sjenerøse og modne fruktigheten med en virkelig syrefrisk rød hvit tråd gjennom det hele. Rydder opp og byr på lang og smaksrik ettersmak.

Red Car Sonoma Coast Pinot Noir 2015 (399,00) er den kjølige og strukturerte californieren som rammer inn det typeriktige pinot noir-bærpreget med et tiltalende innslag av "julekrydder" fra opphold på franske fat.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2018-12-06 07:59:39 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2018-12-10 08:03:32 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-12-01 09:44:19 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20171130_kalkun\/kalkun_og_vin_hele_\u00e5ret_-_skalert.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"Vin og kalkun","image_intro_caption":"Vin og kalkun","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 66 [ordering] => 3 [metakey] => vin til kalkun, beste vin til kalkun, rødvin til kalkun, hvitvin til kalkun, drikke til kalkun [metadesc] => Vin til kalkun: De beste vinene til det magre og delikate kjøttet finner vi blant saftige og lette rødviner fra den nye verden - pinot noir er stikkordet. Eller friske og lett fyldige hvitviner med finesse. [access] => 1 [hits] => 2684 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 259:vin-til-kalkun [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/259-vin-til-kalkun [text] =>

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær. Glem heller ikke at musserende av høy kvalitet er et meget godt alternativ.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

BESTE VALG I BASISUTVALGET (= finnes i "alle" butikker)

RØDT

Dalrymple Pinot Noir 2016 (299,40) finner du i butikkhyller land og strand rundt, praktisk for de som er sent ute med planleggingen. Lett fyldig pinot noir fra den kjølige australske øya Tasmania. Saftig bærpreg med hint av urter og fine, krydrete fattoner gjør denne høyst anvendelig til det delikate kjøttet. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen.

Den evigaktuelle allrounderen Dominio do Bibei Lalama 2014 (219,90) fra stupbratte åssider nordvest i Spania har den kjølige elegansen, det mørke og friske bærpreget og den fløyelsmyke munnfølelsen som gjør den høyaktuell til kalkunen.

For de som liker det mer fyldig, kraftig og sjenerøst, befinner Gaznata Viñas Viejas 2017 (147,60) seg i butikkhyllene over i realiteten hele landet. Enklere og mindre kompleks enn vinene ovenfor ja, men plenty med rød bærfrukt her også, og mer oktan og varme på både fruktsødme og fyldefronten. En hyggelig kraftbasse av en godbit som finnes i så mange vinhyller rundt i landet at man nesten har uflaks hvis den ikke befinner seg i akkurat din lokalbutikk - noe som gjør den til et ekstra vennlig valg for både etternølere og dårlige planleggere.

HVITT

Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) finner du også i godt over 100 butikkhyller. Canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og smaksrik finish. De kan hvitviner til kalkun over there, også på nordsida av grensa til Donald T.

 

TRE SKATTER FOR GODE PLANLEGGERE (= vin i bestillingsutvalget)

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen - også på andre dager enn nyttårsaften. For eksempel den den canadiske Blue Mountain Gold Label Brut (249,90). Denne "arktiske" vinen basert på pinot noir, med samspill fra både chardonnay og pinot gris byr nemlig på finstemt aromatisk kombinasjon av modne gule epler og kjeks, lekker kremete boblestruktur, smaksrik robustitet og en livlig frisk og syrlig finish. Et forfriskende og festpreget valg til kalkunen.

En rik hvit Burgund med friskheten i behold er heller ikke å forakte. Egentlig aldri å forakte i grunn. Den solkyssede sørburgunderen Vignes du Maynes Mâcon Clos Fourneau Chardonnay 2016 (379,00) kombinerer den fyldige, sjenerøse og modne fruktigheten med en virkelig syrefrisk rød hvit tråd gjennom det hele. Rydder opp og byr på lang og smaksrik ettersmak.

Red Car Sonoma Coast Pinot Noir 2015 (399,00) er den kjølige og strukturerte californieren som rammer inn det typeriktige pinot noir-bærpreget med et tiltalende innslag av "julekrydder" fra opphold på franske fat.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær. Glem heller ikke at musserende av høy kvalitet er et meget godt alternativ.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

BESTE VALG I BASISUTVALGET (= finnes i "alle" butikker)

RØDT

Dalrymple Pinot Noir 2016 (299,40) finner du i butikkhyller land og strand rundt, praktisk for de som er sent ute med planleggingen. Lett fyldig pinot noir fra den kjølige australske øya Tasmania. Saftig bærpreg med hint av urter og fine, krydrete fattoner gjør denne høyst anvendelig til det delikate kjøttet. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen.

Den evigaktuelle allrounderen Dominio do Bibei Lalama 2014 (219,90) fra stupbratte åssider nordvest i Spania har den kjølige elegansen, det mørke og friske bærpreget og den fløyelsmyke munnfølelsen som gjør den høyaktuell til kalkunen.

For de som liker det mer fyldig, kraftig og sjenerøst, befinner Gaznata Viñas Viejas 2017 (147,60) seg i butikkhyllene over i realiteten hele landet. Enklere og mindre kompleks enn vinene ovenfor ja, men plenty med rød bærfrukt her også, og mer oktan og varme på både fruktsødme og fyldefronten. En hyggelig kraftbasse av en godbit som finnes i så mange vinhyller rundt i landet at man nesten har uflaks hvis den ikke befinner seg i akkurat din lokalbutikk - noe som gjør den til et ekstra vennlig valg for både etternølere og dårlige planleggere.

HVITT

Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) finner du også i godt over 100 butikkhyller. Canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og smaksrik finish. De kan hvitviner til kalkun over there, også på nordsida av grensa til Donald T.

 

TRE SKATTER FOR GODE PLANLEGGERE (= vin i bestillingsutvalget)

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen - også på andre dager enn nyttårsaften. For eksempel den den canadiske Blue Mountain Gold Label Brut (249,90). Denne "arktiske" vinen basert på pinot noir, med samspill fra både chardonnay og pinot gris byr nemlig på finstemt aromatisk kombinasjon av modne gule epler og kjeks, lekker kremete boblestruktur, smaksrik robustitet og en livlig frisk og syrlig finish. Et forfriskende og festpreget valg til kalkunen.

En rik hvit Burgund med friskheten i behold er heller ikke å forakte. Egentlig aldri å forakte i grunn. Den solkyssede sørburgunderen Vignes du Maynes Mâcon Clos Fourneau Chardonnay 2016 (379,00) kombinerer den fyldige, sjenerøse og modne fruktigheten med en virkelig syrefrisk rød hvit tråd gjennom det hele. Rydder opp og byr på lang og smaksrik ettersmak.

Red Car Sonoma Coast Pinot Noir 2015 (399,00) er den kjølige og strukturerte californieren som rammer inn det typeriktige pinot noir-bærpreget med et tiltalende innslag av "julekrydder" fra opphold på franske fat.