Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 259
    [asset_id] => 338
    [title] => Vin til kalkun
    [alias] => vin-til-kalkun
    [introtext] => 

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller gamay.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

[fulltext] =>

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste. Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) og tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Og denne utfordringen tar gjerne solmodne pinot noir av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne fruktigheten og sjenerøsiteten til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og som samtidig står fint til stuffing og øvrig tilbehør.

TRE RØDE

Meyer Okanagan Valley Pinot Noir 2016 (249,00) fra Canada stemmer i med lys og kjølig fruktighet og smak av urter og krydde. Lett og myk munnfølelse som avslutter i en leskende finish. Hele tiden en liten fin nerve av behersket og livlig "villskap" i bunn.

Haywire Gamay Noir 2016 (259,00) er også canadier. Laget på druen gamay, i en svært pinot-liknende stil og kjennetegnet av saftig fruktighet av røde bær. Fløyelsmyk og syrlig. En ueiket vin som spiller på lettbent saftighet.

Ziereisen Tschuppen Blauer Spätburgunder 2014 (199,90) er det europeiske alibiet. Oppvokst i Baden, helt sør i Tyskland. Her har den fått god tilgang på sol, som gir moden bærpreget fruktkarakter innrammet i en nokså tørr og matvennlig stil.

TRE HVITE

B Vintners Haarlem to Hope 2016 (265,00) er laget av årets sørafrikanske vinmaker Gavin Bruwer. Chenin blanc spiller hovedrollen i denne vinen som på bemerkelsesverdig vis er aromatisk og subtil på samme tid. Intens og dempet på samme tid. Myk og og fast på samme tid. Litt semillon og noen dråper muscat er også med på moroa. Lekker, som man sier på afrikaans.

Lock & Worth Semillon 2015 (289,00) har teksturen, fedmen og friskheten til å gjøre dette til en ren innertier. Aromatisk samspillende med sine toner av epler, aprikos, mango og salvie. Kompleks vin det er morsomt å følge i glasset. Sitter godt og lenge. Tredje canadieren i rekka - men de kan sin kalkun der borte, så ikke så underlig at viner fra over there spiller på lag med nettopp denne råvaren. (Vinen er tappet ufiltrert og uten klaring, så ja, den har bunnfall - det skal være sånn.)

Gut Hermannsberg Weisser Burgunder (199,90) fra Nahe i Tyskland gir intens sitrus- og eplepreget fruktighet, med kjøttfull og god kremete munnfølelse. Fin syrenerve. I likhet med to de hvite ovenfor, er ikke dette ueffent til juletorsken heller.

BOBLER

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen. For eksempel den forseggjorte Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2011 (265,00). Fyldige fløyelsbobler i en utviklet og "luksuriøs" stil, smaksrik etter minst fire år på bunnfall med innslag av bakekrydder, røde epler og kjeks.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2017-11-30 12:48:27 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-12-07 07:54:40 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-12-01 09:44:19 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20171130_kalkun\/kalkun_til_jul_og_nytt\u00e5r.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 22 [ordering] => 0 [metakey] => vin til kalkun, beste vin til kalkun, rødvin til kalkun, hvitvin til kalkun, drikke til kalkun [metadesc] => De beste vinvalgene til det delikate kalkunkjøttet finner vi blant saftige og lette rødviner fra den nye verden - pinot noir er stikkordet. Eller friske og lett fyldige hvitviner med finesse. [access] => 1 [hits] => 225 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 259:vin-til-kalkun [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/259-vin-til-kalkun [text] =>

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller gamay.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste. Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) og tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Og denne utfordringen tar gjerne solmodne pinot noir av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne fruktigheten og sjenerøsiteten til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og som samtidig står fint til stuffing og øvrig tilbehør.

TRE RØDE

Meyer Okanagan Valley Pinot Noir 2016 (249,00) fra Canada stemmer i med lys og kjølig fruktighet og smak av urter og krydde. Lett og myk munnfølelse som avslutter i en leskende finish. Hele tiden en liten fin nerve av behersket og livlig "villskap" i bunn.

Haywire Gamay Noir 2016 (259,00) er også canadier. Laget på druen gamay, i en svært pinot-liknende stil og kjennetegnet av saftig fruktighet av røde bær. Fløyelsmyk og syrlig. En ueiket vin som spiller på lettbent saftighet.

Ziereisen Tschuppen Blauer Spätburgunder 2014 (199,90) er det europeiske alibiet. Oppvokst i Baden, helt sør i Tyskland. Her har den fått god tilgang på sol, som gir moden bærpreget fruktkarakter innrammet i en nokså tørr og matvennlig stil.

TRE HVITE

B Vintners Haarlem to Hope 2016 (265,00) er laget av årets sørafrikanske vinmaker Gavin Bruwer. Chenin blanc spiller hovedrollen i denne vinen som på bemerkelsesverdig vis er aromatisk og subtil på samme tid. Intens og dempet på samme tid. Myk og og fast på samme tid. Litt semillon og noen dråper muscat er også med på moroa. Lekker, som man sier på afrikaans.

Lock & Worth Semillon 2015 (289,00) har teksturen, fedmen og friskheten til å gjøre dette til en ren innertier. Aromatisk samspillende med sine toner av epler, aprikos, mango og salvie. Kompleks vin det er morsomt å følge i glasset. Sitter godt og lenge. Tredje canadieren i rekka - men de kan sin kalkun der borte, så ikke så underlig at viner fra over there spiller på lag med nettopp denne råvaren. (Vinen er tappet ufiltrert og uten klaring, så ja, den har bunnfall - det skal være sånn.)

Gut Hermannsberg Weisser Burgunder (199,90) fra Nahe i Tyskland gir intens sitrus- og eplepreget fruktighet, med kjøttfull og god kremete munnfølelse. Fin syrenerve. I likhet med to de hvite ovenfor, er ikke dette ueffent til juletorsken heller.

BOBLER

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen. For eksempel den forseggjorte Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2011 (265,00). Fyldige fløyelsbobler i en utviklet og "luksuriøs" stil, smaksrik etter minst fire år på bunnfall med innslag av bakekrydder, røde epler og kjeks.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller gamay.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste. Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) og tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Og denne utfordringen tar gjerne solmodne pinot noir av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne fruktigheten og sjenerøsiteten til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og som samtidig står fint til stuffing og øvrig tilbehør.

TRE RØDE

Meyer Okanagan Valley Pinot Noir 2016 (249,00) fra Canada stemmer i med lys og kjølig fruktighet og smak av urter og krydde. Lett og myk munnfølelse som avslutter i en leskende finish. Hele tiden en liten fin nerve av behersket og livlig "villskap" i bunn.

Haywire Gamay Noir 2016 (259,00) er også canadier. Laget på druen gamay, i en svært pinot-liknende stil og kjennetegnet av saftig fruktighet av røde bær. Fløyelsmyk og syrlig. En ueiket vin som spiller på lettbent saftighet.

Ziereisen Tschuppen Blauer Spätburgunder 2014 (199,90) er det europeiske alibiet. Oppvokst i Baden, helt sør i Tyskland. Her har den fått god tilgang på sol, som gir moden bærpreget fruktkarakter innrammet i en nokså tørr og matvennlig stil.

TRE HVITE

B Vintners Haarlem to Hope 2016 (265,00) er laget av årets sørafrikanske vinmaker Gavin Bruwer. Chenin blanc spiller hovedrollen i denne vinen som på bemerkelsesverdig vis er aromatisk og subtil på samme tid. Intens og dempet på samme tid. Myk og og fast på samme tid. Litt semillon og noen dråper muscat er også med på moroa. Lekker, som man sier på afrikaans.

Lock & Worth Semillon 2015 (289,00) har teksturen, fedmen og friskheten til å gjøre dette til en ren innertier. Aromatisk samspillende med sine toner av epler, aprikos, mango og salvie. Kompleks vin det er morsomt å følge i glasset. Sitter godt og lenge. Tredje canadieren i rekka - men de kan sin kalkun der borte, så ikke så underlig at viner fra over there spiller på lag med nettopp denne råvaren. (Vinen er tappet ufiltrert og uten klaring, så ja, den har bunnfall - det skal være sånn.)

Gut Hermannsberg Weisser Burgunder (199,90) fra Nahe i Tyskland gir intens sitrus- og eplepreget fruktighet, med kjøttfull og god kremete munnfølelse. Fin syrenerve. I likhet med to de hvite ovenfor, er ikke dette ueffent til juletorsken heller.

BOBLER

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen. For eksempel den forseggjorte Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2011 (265,00). Fyldige fløyelsbobler i en utviklet og "luksuriøs" stil, smaksrik etter minst fire år på bunnfall med innslag av bakekrydder, røde epler og kjeks.