Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 259
    [asset_id] => 338
    [title] => Vin til kalkun
    [alias] => vin-til-kalkun
    [introtext] => 

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

[fulltext] =>

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) og tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Og denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne fruktigheten og sjenerøsiteten til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og som samtidig står fint til stuffing og øvrig tilbehør.

TRE RØDE

J. Christopher Willamette Valley Pinot Noir 2015 (345,00) fra Oregon, nordvest i USA byr på sjenerøst og typeriktig pinot noir-bærpreg med tiltalende innslag av krydder og fat.

Dalrymple Pinot Noir 2016 (299,40) finner du i butikkhyller land og strand rundt, praktisk for de som er sent ute med planleggingen. Lett fyldig pinot noir fra den kjølige australske øya Tasmania. Saftig bærpreg med hint av urter og fine, krydrete fattoner gjør denne høyst anvendelig til det delikate kjøttet. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen..

Natte Valleij Cinsault 2017 (185,00) er det rimelige alibiet, laget på druen cinsault - som den sørafrikanske vinmakeren Alex Milner så treffende kaller for "working man's pinot noir". Frisk og leskende, med sjenerøs smak av røde bær og innslag blomster og urter. Folkelig og "skikkelig" på samme tid. Delikat stil.

--> europeisk alternativ fra basislista: evigaktuelle Dominio do Bibei Lalama 2014 (219,90) har elegansen, det mørke og friske bærpreget og den fløyelsmyke munnfølelsen som gjør den høyaktuell til kalkunen.

TRE HVITE

Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) finner du også i over 100 butikkhyller. Canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og nokså smaksrik finish.

Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay 2016 (289,00) enda fyldigere, enda rikere - velkommen til California og USA, the land of plenty. Hedonistens valg - rik og tett med sjarmerende sødemfull fruktighet, tydelig fat og en lang og fast finish. Ikke fortglemt. Kremet tekstur og ren real guilty pleasure-vin som står seg utmerket til kalkunen.

Fram Chardonnay 2017 (169,90) tøffer inn som det ueikede lavprisalternativet. Navnet kommer fra "vårt" forskningsskip, men druene kommer fra kalkholdig jordsmonn i Sør-Afrika. Det gir god friskhet som rammer inn den solmodne og lett fyldige fruktigheten som byr på både sitrus, pærer og eksotisk frukt. Mineralsk og fast avslutning.

BOBLER

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen - også på andre dager enn nyttårsaften. For eksempel den forseggjorte Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2013 (275,00). Fyldige fløyelsbobler i en utviklet og "luksuriøs" stil, smaksrik etter minst fire år på bunnfall med innslag av bakekrydder, røde epler og kjeks.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2018-09-14 06:38:58 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2018-10-11 10:19:46 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-12-01 09:44:19 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20171130_kalkun\/kalkun_og_vin_hele_\u00e5ret_-_skalert.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 50 [ordering] => 2 [metakey] => vin til kalkun, beste vin til kalkun, rødvin til kalkun, hvitvin til kalkun, drikke til kalkun [metadesc] => De beste vinvalgene til det delikate kalkunkjøttet finner vi blant saftige og lette rødviner fra den nye verden - pinot noir er stikkordet. Eller friske og lett fyldige hvitviner med finesse. [access] => 1 [hits] => 2265 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 259:vin-til-kalkun [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/259-vin-til-kalkun [text] =>

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) og tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Og denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne fruktigheten og sjenerøsiteten til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og som samtidig står fint til stuffing og øvrig tilbehør.

TRE RØDE

J. Christopher Willamette Valley Pinot Noir 2015 (345,00) fra Oregon, nordvest i USA byr på sjenerøst og typeriktig pinot noir-bærpreg med tiltalende innslag av krydder og fat.

Dalrymple Pinot Noir 2016 (299,40) finner du i butikkhyller land og strand rundt, praktisk for de som er sent ute med planleggingen. Lett fyldig pinot noir fra den kjølige australske øya Tasmania. Saftig bærpreg med hint av urter og fine, krydrete fattoner gjør denne høyst anvendelig til det delikate kjøttet. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen..

Natte Valleij Cinsault 2017 (185,00) er det rimelige alibiet, laget på druen cinsault - som den sørafrikanske vinmakeren Alex Milner så treffende kaller for "working man's pinot noir". Frisk og leskende, med sjenerøs smak av røde bær og innslag blomster og urter. Folkelig og "skikkelig" på samme tid. Delikat stil.

--> europeisk alternativ fra basislista: evigaktuelle Dominio do Bibei Lalama 2014 (219,90) har elegansen, det mørke og friske bærpreget og den fløyelsmyke munnfølelsen som gjør den høyaktuell til kalkunen.

TRE HVITE

Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) finner du også i over 100 butikkhyller. Canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og nokså smaksrik finish.

Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay 2016 (289,00) enda fyldigere, enda rikere - velkommen til California og USA, the land of plenty. Hedonistens valg - rik og tett med sjarmerende sødemfull fruktighet, tydelig fat og en lang og fast finish. Ikke fortglemt. Kremet tekstur og ren real guilty pleasure-vin som står seg utmerket til kalkunen.

Fram Chardonnay 2017 (169,90) tøffer inn som det ueikede lavprisalternativet. Navnet kommer fra "vårt" forskningsskip, men druene kommer fra kalkholdig jordsmonn i Sør-Afrika. Det gir god friskhet som rammer inn den solmodne og lett fyldige fruktigheten som byr på både sitrus, pærer og eksotisk frukt. Mineralsk og fast avslutning.

BOBLER

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen - også på andre dager enn nyttårsaften. For eksempel den forseggjorte Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2013 (275,00). Fyldige fløyelsbobler i en utviklet og "luksuriøs" stil, smaksrik etter minst fire år på bunnfall med innslag av bakekrydder, røde epler og kjeks.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) og tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Og denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne fruktigheten og sjenerøsiteten til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og som samtidig står fint til stuffing og øvrig tilbehør.

TRE RØDE

J. Christopher Willamette Valley Pinot Noir 2015 (345,00) fra Oregon, nordvest i USA byr på sjenerøst og typeriktig pinot noir-bærpreg med tiltalende innslag av krydder og fat.

Dalrymple Pinot Noir 2016 (299,40) finner du i butikkhyller land og strand rundt, praktisk for de som er sent ute med planleggingen. Lett fyldig pinot noir fra den kjølige australske øya Tasmania. Saftig bærpreg med hint av urter og fine, krydrete fattoner gjør denne høyst anvendelig til det delikate kjøttet. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen..

Natte Valleij Cinsault 2017 (185,00) er det rimelige alibiet, laget på druen cinsault - som den sørafrikanske vinmakeren Alex Milner så treffende kaller for "working man's pinot noir". Frisk og leskende, med sjenerøs smak av røde bær og innslag blomster og urter. Folkelig og "skikkelig" på samme tid. Delikat stil.

--> europeisk alternativ fra basislista: evigaktuelle Dominio do Bibei Lalama 2014 (219,90) har elegansen, det mørke og friske bærpreget og den fløyelsmyke munnfølelsen som gjør den høyaktuell til kalkunen.

TRE HVITE

Quails' Gate Chardonnay 2016 (252,00) finner du også i over 100 butikkhyller. Canadier med klassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede solmodne fruktigheten får selskap av en god porsjon krydder fra fatopphold. Nokså fyldig sak med myk syrefriskhet og nokså smaksrik finish.

Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay 2016 (289,00) enda fyldigere, enda rikere - velkommen til California og USA, the land of plenty. Hedonistens valg - rik og tett med sjarmerende sødemfull fruktighet, tydelig fat og en lang og fast finish. Ikke fortglemt. Kremet tekstur og ren real guilty pleasure-vin som står seg utmerket til kalkunen.

Fram Chardonnay 2017 (169,90) tøffer inn som det ueikede lavprisalternativet. Navnet kommer fra "vårt" forskningsskip, men druene kommer fra kalkholdig jordsmonn i Sør-Afrika. Det gir god friskhet som rammer inn den solmodne og lett fyldige fruktigheten som byr på både sitrus, pærer og eksotisk frukt. Mineralsk og fast avslutning.

BOBLER

I 2015 spiste en av tre nordmenn kalkun på nyttårsaften. og hva ellers forbinder man med nyttårsaften? Jo. Bobler. Så derfor er det ikke ueffent å drikke godt modne og komplekse bobler til kalkunen - også på andre dager enn nyttårsaften. For eksempel den forseggjorte Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2013 (275,00). Fyldige fløyelsbobler i en utviklet og "luksuriøs" stil, smaksrik etter minst fire år på bunnfall med innslag av bakekrydder, røde epler og kjeks.