Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 299
    [asset_id] => 381
    [title] => Sommerbobler
    [alias] => sommerbobler
    [introtext] => 


DET KJEKKE MED MUSSERENDE VIN
er at den egentlig har høysesong hele året, selv om salgstallene tydelig røper at nordmenns innkjøp er markant høyere i romjula og i uka før 17.mai.

Bobler er nemlig like relevant året rundt, enten det er en helt vanlig iskald tirsdag i februar, romantisk bryllupsdag, eksamensfest eller årets første sommerdag på terrassen. Gode bobler diskriminerer ingen, og oppgraderer de fleste situasjoner.

[fulltext] =>

LESKEEFFEKTEN. Når sommerdagen skal oppgraderes, er det kort vei til sprudlende drikke. Enten det dreier seg om en kompleks og utviklet champagne eller tilsvarende kvalitet fra andre regioner. Eller om vi snakker mer uformelle bobler som har som hovedoppgave å gi livsnyteren umiddelbar vinglede, uten å måtte koble inn de analytiske evnene for mye.

DET GODE LIV. Den rimelige og enkle storselgeren Prosecco har alle hørt om. Men det mest spennende i Italia, skjer kanskje for tiden i regionen som kalles «Italias mage». Emilia Romagna. Tenk deg bare prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (eller parmesanost som det kalles her til lands), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

Alle disse godsakene kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv, hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse? Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det er lambrusco. Intet annet.

INGEN ANDRE er så dyktige på å forvalte merkevaren sin som de formelle folka i Champagne. Alle andre som prøver seg med ordspill som kan ha noe som helst likhet med navnet Champagne møtes med trussel om søksmål. Umiddelbart. Visste du for eksempel at Tromsø-bryggeriet Mack produserte en kullsyreholdig leskedrikk for barn med navn Fruktchampagne fra 1895 frem til 2003? I 108 år altså. Dette fikk imidlertid franskmennene ferten i. Og de likte det dårlig. Franske sabler ble raslet med, og i dag er det navnet «Fruktsjimpanse» som pryder etiketten.

BLANT DE UTVALGTE godbitene denne gang er det ingen spor av brus fra Tromsø, derimot sju andre hyggelige sprudlende reiser i glasset.

FORDI. CHAMPAGNE.

Laherte Frères Brut Ultradition | Varenummer 4952701 | 359,00

Knusktørr og slank champagne laget på druen chardonnay. Langt opphold på bunnfall (24 måneder) gir fin underliggende kompleksitet, og nøye tilpasset dosage (6 g/l) balanserer den utpregete syrespensten til fulle. Friskheten og slankheten gjør dette til en klassisk oppgradert aperitiff. Flott også til østers. Produsenten er kanskje den av Champagnes små produsenter som har flest listinger på Michelin-restauranter, et kvalitetstegn det.

«DET NYE CHAMPAGNE»

Coates & Seely Brut Reserve | Varenummer 10029801 | 349,00

Storbritannia assosieres ikke nødvendigvis med solskinn og sommervarme, men visste du at deler av UK har identisk jordsmonn og omtrent identisk klima som i Champagne? Det betyr at nasjonen som står bak gastronomiske «høydepunkt» som fritert snickers, faktisk også lager blant verdens aller beste musserende viner. Coates & Seely er blant kremen av kremen av vinmakere, og denne komplekse vinen (hele 36 måneder) på bunnfallet gir fin dyp og moden karakter av klassiske aromaer som gjærbakst og epler. Og sømløs munnfølelse.

ØSTERRIKSK HIT

Weingut Fred Loimer Extra Brut Reserve | Varenummer 7324101 | 249,90

Denne er laget på en vidunderlig frekk drueblanding av lokale østerrikske helter som zweigelt og grüner veltliner, supplert med de sofistikerte franske innvandrerne pinot noir og chardonnay. Det kan ikke bli annet enn bra når det foregår i de rette hender. En knusktørr og mineralsk sprudlende allrounder med duft og smak av den deilige symbiosen av klokkeklar, frisk fruktighet og fersk gjærbakst. Laget på tradisjonell metode (som i Champagne, med 18 måneder andregangs flaskelagring på bunnfallet).

PRE-HIPSTER PETNAT

Domaine Huet Petillant Brut 2012 | Varenummer 169701 | 279,00

Laget på den eldgamle og arbeidskrevende metoden ancestrale – hvor andregangsgjæringen på flaske foregår ved at flasken tappes før gjæringen er unnagjort, noe som medfører at sukkeret som ikke er omdannet til alkohol, gjæres ferdig i flasken. Som kjent for noen, er CO2 et biprodukt av gjæringen – og når dette ikke får «slippe unna» ut i luften, skaper den heller bobler i vinen. Ikoniske Domaine Huet startet lage denne type vin lenge før alle naturvinsprodusentene med påfølgende haleheng av hipstere med trange, opprullede jeans fulgte på for noen år siden. Aromatisk, kompleks og med myke, innsmigrende bobler. En referanse-petnat kort og godt. Laget på druen chenin blanc.

FRA ITALIAS MAGE

Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2018 | Varenummer 7449401 | 159,90

Som nevnt innledningsvis. Italienerne kan dette med det gode liv. Og denne leskende og bringebærpregede vinen er sertifisert nettopp for formålet – det gode liv en varm sommerdag. Lys rød på farge, noen vil tro det er snakk om rosévin, men det er en musserende rødvin velegnet til fingermat, eller bare helt alene som forfriskning.

HÅNDVERKS-ØL FRA CHABLIS

MADDAM Porte Romane Blonde | Varenummer 10152402 | 84,90 | 50cl
MADDAM Porte Romane Blonde | Varenummer 10870302 | 59,90 | 33cl

Leskende og humledrevet økologisk håndverksbrygg fra selveste Chablis. Perfekt i sommervarmen, og finnes tilgjengelig i to ulike flaskestørrelser. Aromatisk, lett og luftig med forfriskende lett bitterhet i finish. Balansert øl i en delikat stil, med myke bobler og tekstur, tydelig inspirert av champagnemetoden.

MADDAM Perle Pourpre Cherry Wheat Ale | Varenummer 10870002 | 84,90 | 50cl

Hveteøl brygget med lite innslag av økologisk kirsebærjuice fra bær plukket i egen hage. Lav bitterhet, leskende syrefriskhet og deilig bærpreget fruktighet. Også dette ølet viser bryggeriets champagneinspirerte produksjonsmetode på en delikat måte.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2019-06-27 12:48:22 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2019-06-28 08:22:05 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2019-06-27 12:49:25 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/generisk_bildebank\/bubbles800.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 13 [ordering] => 0 [metakey] => Champagne, Chablis, musserende, øl [metadesc] => Unektelig alltid deilig å få fix ferdig handleliste i hånda / mobilen. Ikke sant? Så derfor --> sommerens sju sprudlevenner. [access] => 1 [hits] => 862 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 299:sommerbobler [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/299-sommerbobler [text] =>


DET KJEKKE MED MUSSERENDE VIN
er at den egentlig har høysesong hele året, selv om salgstallene tydelig røper at nordmenns innkjøp er markant høyere i romjula og i uka før 17.mai.

Bobler er nemlig like relevant året rundt, enten det er en helt vanlig iskald tirsdag i februar, romantisk bryllupsdag, eksamensfest eller årets første sommerdag på terrassen. Gode bobler diskriminerer ingen, og oppgraderer de fleste situasjoner.

LESKEEFFEKTEN. Når sommerdagen skal oppgraderes, er det kort vei til sprudlende drikke. Enten det dreier seg om en kompleks og utviklet champagne eller tilsvarende kvalitet fra andre regioner. Eller om vi snakker mer uformelle bobler som har som hovedoppgave å gi livsnyteren umiddelbar vinglede, uten å måtte koble inn de analytiske evnene for mye.

DET GODE LIV. Den rimelige og enkle storselgeren Prosecco har alle hørt om. Men det mest spennende i Italia, skjer kanskje for tiden i regionen som kalles «Italias mage». Emilia Romagna. Tenk deg bare prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (eller parmesanost som det kalles her til lands), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

Alle disse godsakene kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv, hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse? Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det er lambrusco. Intet annet.

INGEN ANDRE er så dyktige på å forvalte merkevaren sin som de formelle folka i Champagne. Alle andre som prøver seg med ordspill som kan ha noe som helst likhet med navnet Champagne møtes med trussel om søksmål. Umiddelbart. Visste du for eksempel at Tromsø-bryggeriet Mack produserte en kullsyreholdig leskedrikk for barn med navn Fruktchampagne fra 1895 frem til 2003? I 108 år altså. Dette fikk imidlertid franskmennene ferten i. Og de likte det dårlig. Franske sabler ble raslet med, og i dag er det navnet «Fruktsjimpanse» som pryder etiketten.

BLANT DE UTVALGTE godbitene denne gang er det ingen spor av brus fra Tromsø, derimot sju andre hyggelige sprudlende reiser i glasset.

FORDI. CHAMPAGNE.

Laherte Frères Brut Ultradition | Varenummer 4952701 | 359,00

Knusktørr og slank champagne laget på druen chardonnay. Langt opphold på bunnfall (24 måneder) gir fin underliggende kompleksitet, og nøye tilpasset dosage (6 g/l) balanserer den utpregete syrespensten til fulle. Friskheten og slankheten gjør dette til en klassisk oppgradert aperitiff. Flott også til østers. Produsenten er kanskje den av Champagnes små produsenter som har flest listinger på Michelin-restauranter, et kvalitetstegn det.

«DET NYE CHAMPAGNE»

Coates & Seely Brut Reserve | Varenummer 10029801 | 349,00

Storbritannia assosieres ikke nødvendigvis med solskinn og sommervarme, men visste du at deler av UK har identisk jordsmonn og omtrent identisk klima som i Champagne? Det betyr at nasjonen som står bak gastronomiske «høydepunkt» som fritert snickers, faktisk også lager blant verdens aller beste musserende viner. Coates & Seely er blant kremen av kremen av vinmakere, og denne komplekse vinen (hele 36 måneder) på bunnfallet gir fin dyp og moden karakter av klassiske aromaer som gjærbakst og epler. Og sømløs munnfølelse.

ØSTERRIKSK HIT

Weingut Fred Loimer Extra Brut Reserve | Varenummer 7324101 | 249,90

Denne er laget på en vidunderlig frekk drueblanding av lokale østerrikske helter som zweigelt og grüner veltliner, supplert med de sofistikerte franske innvandrerne pinot noir og chardonnay. Det kan ikke bli annet enn bra når det foregår i de rette hender. En knusktørr og mineralsk sprudlende allrounder med duft og smak av den deilige symbiosen av klokkeklar, frisk fruktighet og fersk gjærbakst. Laget på tradisjonell metode (som i Champagne, med 18 måneder andregangs flaskelagring på bunnfallet).

PRE-HIPSTER PETNAT

Domaine Huet Petillant Brut 2012 | Varenummer 169701 | 279,00

Laget på den eldgamle og arbeidskrevende metoden ancestrale – hvor andregangsgjæringen på flaske foregår ved at flasken tappes før gjæringen er unnagjort, noe som medfører at sukkeret som ikke er omdannet til alkohol, gjæres ferdig i flasken. Som kjent for noen, er CO2 et biprodukt av gjæringen – og når dette ikke får «slippe unna» ut i luften, skaper den heller bobler i vinen. Ikoniske Domaine Huet startet lage denne type vin lenge før alle naturvinsprodusentene med påfølgende haleheng av hipstere med trange, opprullede jeans fulgte på for noen år siden. Aromatisk, kompleks og med myke, innsmigrende bobler. En referanse-petnat kort og godt. Laget på druen chenin blanc.

FRA ITALIAS MAGE

Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2018 | Varenummer 7449401 | 159,90

Som nevnt innledningsvis. Italienerne kan dette med det gode liv. Og denne leskende og bringebærpregede vinen er sertifisert nettopp for formålet – det gode liv en varm sommerdag. Lys rød på farge, noen vil tro det er snakk om rosévin, men det er en musserende rødvin velegnet til fingermat, eller bare helt alene som forfriskning.

HÅNDVERKS-ØL FRA CHABLIS

MADDAM Porte Romane Blonde | Varenummer 10152402 | 84,90 | 50cl
MADDAM Porte Romane Blonde | Varenummer 10870302 | 59,90 | 33cl

Leskende og humledrevet økologisk håndverksbrygg fra selveste Chablis. Perfekt i sommervarmen, og finnes tilgjengelig i to ulike flaskestørrelser. Aromatisk, lett og luftig med forfriskende lett bitterhet i finish. Balansert øl i en delikat stil, med myke bobler og tekstur, tydelig inspirert av champagnemetoden.

MADDAM Perle Pourpre Cherry Wheat Ale | Varenummer 10870002 | 84,90 | 50cl

Hveteøl brygget med lite innslag av økologisk kirsebærjuice fra bær plukket i egen hage. Lav bitterhet, leskende syrefriskhet og deilig bærpreget fruktighet. Også dette ølet viser bryggeriets champagneinspirerte produksjonsmetode på en delikat måte.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )


DET KJEKKE MED MUSSERENDE VIN
er at den egentlig har høysesong hele året, selv om salgstallene tydelig røper at nordmenns innkjøp er markant høyere i romjula og i uka før 17.mai.

Bobler er nemlig like relevant året rundt, enten det er en helt vanlig iskald tirsdag i februar, romantisk bryllupsdag, eksamensfest eller årets første sommerdag på terrassen. Gode bobler diskriminerer ingen, og oppgraderer de fleste situasjoner.

LESKEEFFEKTEN. Når sommerdagen skal oppgraderes, er det kort vei til sprudlende drikke. Enten det dreier seg om en kompleks og utviklet champagne eller tilsvarende kvalitet fra andre regioner. Eller om vi snakker mer uformelle bobler som har som hovedoppgave å gi livsnyteren umiddelbar vinglede, uten å måtte koble inn de analytiske evnene for mye.

DET GODE LIV. Den rimelige og enkle storselgeren Prosecco har alle hørt om. Men det mest spennende i Italia, skjer kanskje for tiden i regionen som kalles «Italias mage». Emilia Romagna. Tenk deg bare prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (eller parmesanost som det kalles her til lands), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

Alle disse godsakene kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv, hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse? Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det er lambrusco. Intet annet.

INGEN ANDRE er så dyktige på å forvalte merkevaren sin som de formelle folka i Champagne. Alle andre som prøver seg med ordspill som kan ha noe som helst likhet med navnet Champagne møtes med trussel om søksmål. Umiddelbart. Visste du for eksempel at Tromsø-bryggeriet Mack produserte en kullsyreholdig leskedrikk for barn med navn Fruktchampagne fra 1895 frem til 2003? I 108 år altså. Dette fikk imidlertid franskmennene ferten i. Og de likte det dårlig. Franske sabler ble raslet med, og i dag er det navnet «Fruktsjimpanse» som pryder etiketten.

BLANT DE UTVALGTE godbitene denne gang er det ingen spor av brus fra Tromsø, derimot sju andre hyggelige sprudlende reiser i glasset.

FORDI. CHAMPAGNE.

Laherte Frères Brut Ultradition | Varenummer 4952701 | 359,00

Knusktørr og slank champagne laget på druen chardonnay. Langt opphold på bunnfall (24 måneder) gir fin underliggende kompleksitet, og nøye tilpasset dosage (6 g/l) balanserer den utpregete syrespensten til fulle. Friskheten og slankheten gjør dette til en klassisk oppgradert aperitiff. Flott også til østers. Produsenten er kanskje den av Champagnes små produsenter som har flest listinger på Michelin-restauranter, et kvalitetstegn det.

«DET NYE CHAMPAGNE»

Coates & Seely Brut Reserve | Varenummer 10029801 | 349,00

Storbritannia assosieres ikke nødvendigvis med solskinn og sommervarme, men visste du at deler av UK har identisk jordsmonn og omtrent identisk klima som i Champagne? Det betyr at nasjonen som står bak gastronomiske «høydepunkt» som fritert snickers, faktisk også lager blant verdens aller beste musserende viner. Coates & Seely er blant kremen av kremen av vinmakere, og denne komplekse vinen (hele 36 måneder) på bunnfallet gir fin dyp og moden karakter av klassiske aromaer som gjærbakst og epler. Og sømløs munnfølelse.

ØSTERRIKSK HIT

Weingut Fred Loimer Extra Brut Reserve | Varenummer 7324101 | 249,90

Denne er laget på en vidunderlig frekk drueblanding av lokale østerrikske helter som zweigelt og grüner veltliner, supplert med de sofistikerte franske innvandrerne pinot noir og chardonnay. Det kan ikke bli annet enn bra når det foregår i de rette hender. En knusktørr og mineralsk sprudlende allrounder med duft og smak av den deilige symbiosen av klokkeklar, frisk fruktighet og fersk gjærbakst. Laget på tradisjonell metode (som i Champagne, med 18 måneder andregangs flaskelagring på bunnfallet).

PRE-HIPSTER PETNAT

Domaine Huet Petillant Brut 2012 | Varenummer 169701 | 279,00

Laget på den eldgamle og arbeidskrevende metoden ancestrale – hvor andregangsgjæringen på flaske foregår ved at flasken tappes før gjæringen er unnagjort, noe som medfører at sukkeret som ikke er omdannet til alkohol, gjæres ferdig i flasken. Som kjent for noen, er CO2 et biprodukt av gjæringen – og når dette ikke får «slippe unna» ut i luften, skaper den heller bobler i vinen. Ikoniske Domaine Huet startet lage denne type vin lenge før alle naturvinsprodusentene med påfølgende haleheng av hipstere med trange, opprullede jeans fulgte på for noen år siden. Aromatisk, kompleks og med myke, innsmigrende bobler. En referanse-petnat kort og godt. Laget på druen chenin blanc.

FRA ITALIAS MAGE

Paltrinieri Piria Lambrusco di Sorbara 2018 | Varenummer 7449401 | 159,90

Som nevnt innledningsvis. Italienerne kan dette med det gode liv. Og denne leskende og bringebærpregede vinen er sertifisert nettopp for formålet – det gode liv en varm sommerdag. Lys rød på farge, noen vil tro det er snakk om rosévin, men det er en musserende rødvin velegnet til fingermat, eller bare helt alene som forfriskning.

HÅNDVERKS-ØL FRA CHABLIS

MADDAM Porte Romane Blonde | Varenummer 10152402 | 84,90 | 50cl
MADDAM Porte Romane Blonde | Varenummer 10870302 | 59,90 | 33cl

Leskende og humledrevet økologisk håndverksbrygg fra selveste Chablis. Perfekt i sommervarmen, og finnes tilgjengelig i to ulike flaskestørrelser. Aromatisk, lett og luftig med forfriskende lett bitterhet i finish. Balansert øl i en delikat stil, med myke bobler og tekstur, tydelig inspirert av champagnemetoden.

MADDAM Perle Pourpre Cherry Wheat Ale | Varenummer 10870002 | 84,90 | 50cl

Hveteøl brygget med lite innslag av økologisk kirsebærjuice fra bær plukket i egen hage. Lav bitterhet, leskende syrefriskhet og deilig bærpreget fruktighet. Også dette ølet viser bryggeriets champagneinspirerte produksjonsmetode på en delikat måte.