Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

Det er bare å begynne å sikle folkens. Nyhetslista for november er nemlig av det episke slaget. Intet mindre!

Hør bare:

Eben Sadie. Littorai. Ridge. Kistler. Occidental. Alt dette kommer i handelen fra førstkommende fredag. Det meste i svært så få flasker - som det alltid er med slike ikoniske knapphetsvarer.

Det er et ubønnhørlig faktum - den verste varmen har gitt seg. Men heldigvis er ikke høsten å kimse av - med viltmat, ferskt lam, grønnsaker i sesong og skogen full av sopp og bær.

Så vi tar høsten i mot med vidåpne armer vi - og byr på et lekkert utvalg av både spillernye, og allerede kjente og kjære viner.  Omtrent alle farger og fasonger er representert - fra alle verdens hjørner, og i alle prisklasser.

Mens andre kanskje benytter sjansen til å hvile på laurbærene i den stille måneden som juli tross alt er, så har vi i Vinarius valgt å gjøre det stikk motsatte. Ligge på latsiden overlates pent til "de andre" - vi klinker liksågodt freidig til, og lanserer en rekke frekke nyheter fra både nye og gamle verden! Knøttsmå partier av kultviner suppleres av lommebokvennlige potensielle nye sommerfavoritter.


NOEN LIKER MORA, OG NOEN LIKER DATTERA!

Mora i dette tilfellet er Burgunds lunefulle diva, druen pinot noir. Druen som i sine verste (og dessverre noe for ofte) øyeblikk ikke byr på annet enn uinspirerende og endimensjonal rødsaft med alkohol. Og gjerne til en stiv pris.

Vi tar våren og sommeren i mot med et lekkert utvalg av både nye og kjente og kjære bobler, rosé samt leskende røde og hvite viner.

Førstkommende fredag, altså 4.mai, klokken 08:00 presis, er hele gjengen nedenfor i handelen. Og der hvor det dreier seg om årgangsendring, er vinen tilgjengelig for salg allerede. Hipstere, feinschmeckere, eventyrlystne og trygghetssøkende vanedyr - alle får!

Nok en gang byr vi på et ytterst stjernespekket selskap av vinlanseringer på polet. En samling små partier og kultviner fra både California, Mosel og Barbaresco krydres med nye oppdagelser fra både kjente og ukjente vinområder.

Vinene vil være i handelen fra fredag 3.mars, klokken 08:00 presis.

Et ytterst sjeldent stjernespekket selskap er det vi har gleden av å presentere for det kongelige norske folk nå i inngangen av 2018. Intet mindre enn 75 nyheter - viner fra både fjern og nær som vanlig.

Under finner du listen over det som kommer i handelen, fredag 12.januar klokken 08:00 presis.

Psst! Vi tenkte du kanskje ville vite at de canadiske heltene som solgte ut på nullkommasvisj da de ble lansert tidligere i år, er tilbake på lager.

I hvert fall fem av dem.

Og nå er nye partier og årganger av følgende viner kun et klikk unna:

Det er ikke rent få nyheter vi presenterer for det kongelige norske folk nå rett før jul, over femti i tallet faktisk! Viner fra fjern og nær som vanlig - viner perfekte til både julemat og til andre godsaker.

Under finner du listen over det som kommer i handelen, fredag 3.november klokken 08:00 presis.

Det er ikke rent få nyheter vi presenterer for det kongelige norske folk nå i september, nærmere bestemt nesten et tresifret antall viner fra fjern og nær.

Under finner du listen over det som kommer i handelen, fredag 1.september klokken 08:00.

NB! Flere av disse partiene er av det som kan karakteriseres som knapphetsvarer og kultviner, og vil nok dermed få utsolgtstatus i god tid før folk flest rekker bli lunsjsultne på fredag.

HAN ER IKKE SYNLIG IMPONERT over beslutningen de lokale vinmyndighetene gjorde for noen år tilbake.

Han er Philippe Kubler, trettende generasjon vindyrker og vinmaker for Domaine Paul Kubler. Beslutningen han sikter til er at vinmyndighetene med noen pennestrøk gjorde riesling til tillatt drue i Grand Cru-marken Zinnkoepflé, på bekostning av den historiske druen i denne vinmarken, sylvaner.

Hysj, hysj, venner - ikke fortell det til naboen riktig ennå. Men det har seg slik altså at det i morgen tidlig lanseres en eksklusiv parade av canadiske knapphetsvarer og kultviner på polet!

Fredag 7.juli, i skyggen av fellesferien, går nemlig startskuddet for lanseringen av sommernyhetene på polet. Dette er dermed dagen man ikke skal sove bort sommermorgenen - såfremt selvsagt man ikke er så voldsomt interessert i å sikre seg noen godbiter fra våre nye vinmakervenner i Okanagan Valley - «The best wine region you’ve never heard of..» (FOX News) på Canadas vestkyst.

Over to meter høy. Grove, store enorme hender. Finkjemmet hestehale. Og det vanskeligste navnet å ta på strak arm - virvelvinden Roman Niewodnicanski (prøv deg på den tungekrølleren ti ganger på rad. Raskt.) snakker både på utpust og innpust. Samtidig. Og han har definitivt tatt vinverdenen med storm.

Dette til tross for farens "velvalgte" ord da Roman slapp bomben og sa at han heller ville begynne med vin i stedet for å jobbe for den ikke ubetydelige familebedriften Bitburger - du vet, den store industrielle ølprodusenten.

En pust i bakken for Peter Veyder-Malberg

Vi har alle tenkt tanken, en eller annen gang. Å bare hoppe av hele hverdagen, og heller bli vinbonde. Peter Veyder-Malberg var inne på samme tanken han også. Og han gjorde noe med det. Blod. Svette. Tårer. De vanlige innsatsfaktorene har absolutt vært i sving. Ikke rart han fortjener en pust i bakken.

SPOL TILBAKE TIL 1997. Still inn kompasset i retning Bordeaux. Derfra følger du elva Garonne noen få, men bestemte steinkast sørøstover - og du befinner deg plutselig i den lille vinproduserende regionen Côtes du Marmandais.

Hysj, hysj, venner - ikke si det til naboen, men her er et lite knippe viner som lanseres fredag morgen..

Fredag 5.mai går nemlig startskuddet for lanseringen av mainyhetene på polet. Deriblant er det også noen små partier med godbiter vi har sikret oss fra våre vinmakervenner i California og Jura.

- med bobler selvsagt!

Og mens den fine gjengen på bildet ovenfor tusler harmonisk rundt og napper fredfylt i det saftige gresset i Fred Loimers biodynamiske vinmarker, står Fred selv i kjelleren og lager friske, sprudlende bobler til bursdagsfesten vår.

Fredag 3.mars treffer en eksklusiv parade av sjeldne godbiter i form av knapphetsvarer og kultviner på polet.

Stikkord: Eben Sadie, Domaine Huet, Gut Hermannsberg og Quinta do Noval.

Hipp hipp! Hurra! Hurra! Hurra! Vinarius feirer nemlig 20 år som leverandør av vindråper til det norske folk i 2017! Og dette har vi tenkt å feire gjennom hele året.

 "Bergerac": Trofast innslag på norske TV-skjermer i perioden 1982-1992, lenge før begrepet "gullrekka" var på alles lepper. Detektimen derimot - var ukens høydepunkt i TV-monopolets tidsalder! Og på Detektimen kunne man altså med jevne mellomrom se denne nokså avdempete krimserien med helten Jim Bergerac.

Pressens mottakelse av den nye årgangen med tørr, lavmælt konsentrasjonsriesling fra Ernst Loosen har vært like himmelsk som Loosens Grand Cru-mark belligende i Graacher. Vi snakker Himmelreich, rett og slett.

Utstyrt med brennende pasjon og klassisk smal "italienerbart" har den unge vidundervinmakeren Cristiano Garella de siste årene sust rundt på landsbygda i sitt kjære Alto Piemonte. Her hjelper han unge vinmakere heve kvaliteten i både vinmark og kjeller, i tillegg til å lage sin egen vin. Og nå er endelig hans egne viner å finne i Norge.

Kjølige kvelder. Viltkjøtt. Lammesesong. Fredagspizza. Risotto. Ja, til og med gullrekka og TV-seriene er en del av høstens DNA.

Og hvilken vinproduserende region tror du kommer ridende inn på sin hvit hest for å redde høsten? Jo. Piemonte gjør det. Med matvennlige viner i alle sjatteringer av rødt. Viner med god friskhet, fasthet og tidvis markant intensitet. Barbera, dolcetto og nebbiolo er druene vi snakker om - den hellige treenigheten i Langhe. Og i høstens vinforråd.

Blant mange utfordringer en vinimportør står ovenfor, er kanskje en av de vanskeligste øvelsene det å snoke opp en pinot noir med karakter og kvalitet – som samtidig helst skal holde seg under 200-lappen.

Ekstra morsomt er det derfor når slike viner plutselig dukker opp helt ut av det blå. Rett under den stadig snusende vinnesen vår – og uten at vi i gjerningsøyeblikket egentlig lette etter en slik vin.

 

 

"Equipo Navazos make mindblowing Sherries. I’m drinking one at the moment, and it’s a life-enhancing experience."

Jamie Goode, britisk vinjournalist.

 

iPhoneVinmonopolet har nå lansert sin offisielle app, som blant annet gir deg mulighet til å:

- Handle blant nær 17 000 produkter. En rekke filtreringsmuligheter hjelper deg med å finne produkter som passer for deg.
- Ha en komplett nettbutikk i lomma: Bestill og betal direkte i appen.
- Scanne strekkoden fra flasken eller hyllen på Polet, og få opp all informasjon om produktet og hvilke Pol som har vinen på lager.
- Se bilder av de fleste produktene.
- Finne ut hvilke produkter som er på lager på ditt Vinmonopol.
- Finne nærmeste Pol og se åpningstider.
- Lagre produkter i egendefinerte lister med smaksnotater og vurdering.

Se hvordan det fungerer her!

Last ned Vinmonopolets App for iPhone.

Last ned Vinmonopolets App for Android.

Veien til Argentina 33

Med nesen dypt begravet i David Bird’s ”Understanding wine technology” sitter Henrik på flyet over Atlanteren på vei hjem fra Argentina. Han forsøker å fordøye inntrykkene og alt han har lært om jordsmonn, ”soil pits”, Malbec og Andesfjellene i løpet av de siste dagene i Mendoza. 

Webbanner WinzerdesJahres

Vi gratulerer Weigut Peter Jakob Kühn fra Rheingau som nylig ble kåret til Tysklands "Winemaker of the year 2016" av den tyske vinguiden Gault Millau. 

Se gjerne denne filmen om du ønsker å bli bedre kjent med Kühn og deres filosofi.

Etikett Zimmermann 1Norgesmester og tidligere Nordisk mester Simon Zimmermann har nå lansert resultatet av sitt samarbeid med Barone Ricasoli.

Barone Ricasoli Norsk Vinkelnermesterskap 2015 ble arrangert i februar i år. Vinneren og Norgesmester Simon Zimmermann fikk som en av sine premier muligheten til å lage sin egen vin hos Barone Ricasoli på Brolio i Chianti Classico. I mai var Simon på besøk hos Barone Ricasoli, og med god støtte av Francesco Ricasoli og hans vinmaker Marco Cerqua, satte Simon sammen en svært spennende og unik vin. Resultatet ble presentert for første gang under Norsk Vinkelnerforenings høstmesse i september.

Vinens offisielle navn er Simon Zimmermann Rosso Toscana IGT 2013. Vinen er laget av druene Petit Verdot, Merlot og Sangiovese fra vinmarkene rundt Castello di Brolio. En helt unik og spennende kombinasjon i Toscana. Vinen vil utelukkende bli solgt i Norge og er tappet i kun 600 nummererte magnumflasker. Av disse vil opptil 400 flasker bli reservert for restaurantbransjen. Resterende flasker er tilgjengelig i Vinmonopolets bestillingsutvalg til kr 499,-.

Flasken er dekorert med en spesialetikett der motivet er et foto tatt av Barone Francesco Ricasoli i mai i år.

The Sadie Family

Se dette youtube-klippet om vår entustiastiske søraferikanske produsent Eben Sadie. Nye viner kommer inn til høsten! 

Dr Loosen Estate House

Det er en stor glede og ære å få den anerkjente, tyske vinprodusenten Dr. Loosen inn i vår portefølje.

Dr. Loosen holder til i Bernkastel, midt i Moseldalen. Eiendommen har vært i samme familie i over 200 år, og har seks vinmarker som har vært klassifisert som Erste Lage helt siden 1868. Den store variasjonen i jordsmonn gjør at alle vinmarkene har forskjellig karakter, selv om de ligger ved siden av hverandre.  

Da dagens eier, Ernst Loosen, overtok eiendommen på slutten av 80-tallet vår vingården forfallen og nær konkurs. Men vinmarkene var i overraskende god forfatning, med vinstokker som var mellom 60 og 100 år gamle. Ernst sitt mål var å lage best mulig vin, som viser sin opprinnelse og de unike kvalitetene fra Moseldalen. Ernst Loosen ble raskt Tysklands mest kjente vinmaker, og både han og eiendommen har høstet en rekke titler og utmerkelser.

Les mer om Dr. Loosen her.