Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 203
    [asset_id] => 250
    [title] => Nylanseringer: Sju gode grunner til å glede seg til høsten!
    [alias] => nylansering-sju-gode-grunner-til-a-glede-seg-til-hosten
    [introtext] => 

Kjølige kvelder. Viltkjøtt. Lammesesong. Fredagspizza. Risotto. Ja, til og med gullrekka og TV-seriene er en del av høstens DNA.

Og hvilken vinproduserende region tror du kommer ridende inn på sin hvit hest for å redde høsten? Jo. Piemonte gjør det. Med matvennlige viner i alle sjatteringer av rødt. Viner med god friskhet, fasthet og tidvis markant intensitet. Barbera, dolcetto og nebbiolo er druene vi snakker om - den hellige treenigheten i Langhe. Og i høstens vinforråd.

[fulltext] =>

VI I VINARIUS MØTER DERFOR HØSTEN med intet mindre enn to flunkende nye* produsenter i utvalget vårt. Barolo-produsenten Josetta Saffirio og Barbaresco-produsenten Sottimano. Begge stiller med viner det er vel verdt å rydde plass til i kjellerboden.

 

Josetta Saffirio in the vineyardJOSETTA SAFFIRIO er den lille familiedrevne produsenten som også er en pioner innenfor bærekraftig produksjon. Resultat: klare, elegante viner med finesse og struktur - adresse Monforte d'Alba.

Se etter de karakteristiske etikettene (designet av Josetta selv) med den lille gnomen, og du burde være i trygge hender. Disse nisselignende gnomene bor visstnok i Piemontes skoger, og bringer hell og lykke til vinbøndene. Derfor skal man av og til etterlate en dråpe eller to av vinen til de.

Josetta Saffirio Barbera d'Alba 2013 | Flott årgang som gir litt ekstra krydder til de fruktige, friske og matvennlige barbera-vinene. Det kan argumenteres for at dette er en vinøs innertier til juleribba! | 229,00

Josetta Saffirio Langhe Nebbiolo 2014 | Med druer fra yngre vinstokker i den mineralrike vinmarken Casteletto i Monforte d'Alba, kan dette betraktes nærmest som en baby-Barolo. Bare i en saftigere og "snillere" stil selvsagt. | 249,00

Josetta Saffirio Barolo 2012 | Aromatisk innsmigrende, på en forsiktig måte. Sjenerøs frukt, flott syre og faste, elegante tanniner. En Barolo i klassisk, elegant stil. | 399,00

Mer om Josetta Saffirio.

 

SOTTIMANO har sin historie tilbake til slutten av 60-tallet, da Rino Sottimano fullførte sine ønologstudir, og samtidig bestemte seg for bare å hoppe ut i det – han skulle lage sin egen vin. Etterhvert har sønnen Andrea tatt over roret som vinmaker. Kvaliteten har økt, og vinene har blitt mer transparente. I likhet med hos Saffirio er de syntetiske insekts- og ugressmidlene fjernet fra vinmarkene. Og i dag er det økologisk filosofi som kjennetegner Sottimanos 18 hektar med vinmarker i kjente cru som Cottá, Basarin, Currà, Fausoni og Pajore. Stikkord: lave avkastninger, naturlig gjær og ingen filtrering eller klaring av vinen.

Sottimano Dolcetto d'Alba Bric del Salto 2015 | Klokkeklar, fersk og ren fruktdrevet dolcetto uten unoter. Trygler om pizza! | 189,00

Sottimano Langhe Nebbiolo 2014 | Er i praksis en deklassifisert Barbaresco fra yngre vinstokker i vinmarken Basarin. Ung, ufiltrert og behersket tilstedeværelse. Sitter godt og lenge, og klager ikke på en liten luftetur i karaffelen. | 229,00

Sottimano Barbaresco Cottá 2013 | Fra vinmarkene som omkranser selve gården. Et sikkert kort i klassen "drikkeklar, men vinner på lagring". Intens og typeriktig. Aromatisk, med oppstrammende tilstedeværelse - en balansert og strukturert vin som kombinerer kraft og finesse. | 499,00

Sottimano Barberasco Currá 2012 | Jeg fristes til å utbryte et aldri så lite "Hurra for Currá!", men behersker meg i siste liten og sier heller mer saklige ting som "Dyp mursteinsrød. Intens duft med klar frukt og innslag av krydder, mentol og tjære." Vinene fra denne marken slipper forøvrig året etter de andre barbarescoene. Det er kraft og lagringsdyktighet på plass med andre ord. | 625,00

Mer om Sottimano.

 

(*rent formelt snakker vi mer om en relansering. Begge produsentene har vært tilstede i det norske markedet tidligere. Men den svært positive kvalitetsuviklingen de seneste årene har gjort det umulig å ikke bringe de tilbake..)

[state] => 1 [catid] => 34 [created] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2016-11-21 07:17:26 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-09-02 06:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/barbaresco-1.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_layout":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 25 [ordering] => 54 [metakey] => Barolo, Barbaresco, Piemonte, Nebbiolo, Barbera, Dolcetto [metadesc] => Hvilken vinproduserende region tror du kommer ridende inn på sin hvit hest for å redde høsten og vinteren? Jo. Piemonte gjør det. Med matvennlige viner i alle sjatteringer av rødt. Viner med god friskhet, fasthet og tidvis markant intensitet. Barbera, dolcetto og nebbiolo er druene vi snakker om - den hellige treenigheten i Langhe. Og i høstens vinforråd. [access] => 1 [hits] => 1062 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Produktnytt [category_alias] => produktnytt [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => Nyheter [parent_id] => 42 [parent_route] => nyheter [parent_alias] => nyheter [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 203:nylansering-sju-gode-grunner-til-a-glede-seg-til-hosten [catslug] => 34:produktnytt [parent_slug] => 42:nyheter [readmore_link] => /nyheter/34-produktnytt/203-nylansering-sju-gode-grunner-til-a-glede-seg-til-hosten [text] =>

Kjølige kvelder. Viltkjøtt. Lammesesong. Fredagspizza. Risotto. Ja, til og med gullrekka og TV-seriene er en del av høstens DNA.

Og hvilken vinproduserende region tror du kommer ridende inn på sin hvit hest for å redde høsten? Jo. Piemonte gjør det. Med matvennlige viner i alle sjatteringer av rødt. Viner med god friskhet, fasthet og tidvis markant intensitet. Barbera, dolcetto og nebbiolo er druene vi snakker om - den hellige treenigheten i Langhe. Og i høstens vinforråd.

VI I VINARIUS MØTER DERFOR HØSTEN med intet mindre enn to flunkende nye* produsenter i utvalget vårt. Barolo-produsenten Josetta Saffirio og Barbaresco-produsenten Sottimano. Begge stiller med viner det er vel verdt å rydde plass til i kjellerboden.

 

Josetta Saffirio in the vineyardJOSETTA SAFFIRIO er den lille familiedrevne produsenten som også er en pioner innenfor bærekraftig produksjon. Resultat: klare, elegante viner med finesse og struktur - adresse Monforte d'Alba.

Se etter de karakteristiske etikettene (designet av Josetta selv) med den lille gnomen, og du burde være i trygge hender. Disse nisselignende gnomene bor visstnok i Piemontes skoger, og bringer hell og lykke til vinbøndene. Derfor skal man av og til etterlate en dråpe eller to av vinen til de.

Josetta Saffirio Barbera d'Alba 2013 | Flott årgang som gir litt ekstra krydder til de fruktige, friske og matvennlige barbera-vinene. Det kan argumenteres for at dette er en vinøs innertier til juleribba! | 229,00

Josetta Saffirio Langhe Nebbiolo 2014 | Med druer fra yngre vinstokker i den mineralrike vinmarken Casteletto i Monforte d'Alba, kan dette betraktes nærmest som en baby-Barolo. Bare i en saftigere og "snillere" stil selvsagt. | 249,00

Josetta Saffirio Barolo 2012 | Aromatisk innsmigrende, på en forsiktig måte. Sjenerøs frukt, flott syre og faste, elegante tanniner. En Barolo i klassisk, elegant stil. | 399,00

Mer om Josetta Saffirio.

 

SOTTIMANO har sin historie tilbake til slutten av 60-tallet, da Rino Sottimano fullførte sine ønologstudir, og samtidig bestemte seg for bare å hoppe ut i det – han skulle lage sin egen vin. Etterhvert har sønnen Andrea tatt over roret som vinmaker. Kvaliteten har økt, og vinene har blitt mer transparente. I likhet med hos Saffirio er de syntetiske insekts- og ugressmidlene fjernet fra vinmarkene. Og i dag er det økologisk filosofi som kjennetegner Sottimanos 18 hektar med vinmarker i kjente cru som Cottá, Basarin, Currà, Fausoni og Pajore. Stikkord: lave avkastninger, naturlig gjær og ingen filtrering eller klaring av vinen.

Sottimano Dolcetto d'Alba Bric del Salto 2015 | Klokkeklar, fersk og ren fruktdrevet dolcetto uten unoter. Trygler om pizza! | 189,00

Sottimano Langhe Nebbiolo 2014 | Er i praksis en deklassifisert Barbaresco fra yngre vinstokker i vinmarken Basarin. Ung, ufiltrert og behersket tilstedeværelse. Sitter godt og lenge, og klager ikke på en liten luftetur i karaffelen. | 229,00

Sottimano Barbaresco Cottá 2013 | Fra vinmarkene som omkranser selve gården. Et sikkert kort i klassen "drikkeklar, men vinner på lagring". Intens og typeriktig. Aromatisk, med oppstrammende tilstedeværelse - en balansert og strukturert vin som kombinerer kraft og finesse. | 499,00

Sottimano Barberasco Currá 2012 | Jeg fristes til å utbryte et aldri så lite "Hurra for Currá!", men behersker meg i siste liten og sier heller mer saklige ting som "Dyp mursteinsrød. Intens duft med klar frukt og innslag av krydder, mentol og tjære." Vinene fra denne marken slipper forøvrig året etter de andre barbarescoene. Det er kraft og lagringsdyktighet på plass med andre ord. | 625,00

Mer om Sottimano.

 

(*rent formelt snakker vi mer om en relansering. Begge produsentene har vært tilstede i det norske markedet tidligere. Men den svært positive kvalitetsuviklingen de seneste årene har gjort det umulig å ikke bringe de tilbake..)

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 4 [id] => 4 [parent_id] => 1 [lft] => 5 [rgt] => 6 [level] => 1 [path] => rodvin [title] => rødvin [alias] => rodvin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-07-06 08:41:21 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-07-06 08:41:21 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-07-06 08:41:21 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 415 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-07-06 08:41:21 [publish_down] => 2016-07-06 08:41:21 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 19 [id] => 19 [parent_id] => 1 [lft] => 35 [rgt] => 36 [level] => 1 [path] => nyheter [title] => nyheter [alias] => nyheter [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 287 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 20 [id] => 20 [parent_id] => 1 [lft] => 37 [rgt] => 38 [level] => 1 [path] => piemonte [title] => Piemonte [alias] => piemonte [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 368 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [3] => stdClass Object ( [tag_id] => 21 [id] => 21 [parent_id] => 1 [lft] => 39 [rgt] => 40 [level] => 1 [path] => italia [title] => Italia [alias] => italia [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 314 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [4] => stdClass Object ( [tag_id] => 22 [id] => 22 [parent_id] => 1 [lft] => 41 [rgt] => 42 [level] => 1 [path] => barolo [title] => Barolo [alias] => barolo [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 320 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [5] => stdClass Object ( [tag_id] => 23 [id] => 23 [parent_id] => 1 [lft] => 43 [rgt] => 44 [level] => 1 [path] => barbaresco [title] => Barbaresco [alias] => barbaresco [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 314 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [6] => stdClass Object ( [tag_id] => 24 [id] => 24 [parent_id] => 1 [lft] => 45 [rgt] => 46 [level] => 1 [path] => barbera [title] => Barbera [alias] => barbera [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 414 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [7] => stdClass Object ( [tag_id] => 25 [id] => 25 [parent_id] => 1 [lft] => 47 [rgt] => 48 [level] => 1 [path] => dolcetto [title] => Dolcetto [alias] => dolcetto [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:41:57 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:41:57 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:41:57 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 305 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:41:57 [publish_down] => 2016-09-01 13:41:57 ) [8] => stdClass Object ( [tag_id] => 26 [id] => 26 [parent_id] => 1 [lft] => 49 [rgt] => 50 [level] => 1 [path] => sottimano [title] => Sottimano [alias] => sottimano [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:49:36 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:49:36 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:49:36 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 317 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:49:36 [publish_down] => 2016-09-01 13:49:36 ) [9] => stdClass Object ( [tag_id] => 27 [id] => 27 [parent_id] => 1 [lft] => 51 [rgt] => 52 [level] => 1 [path] => josetta-saffirio [title] => Josetta Saffirio [alias] => josetta-saffirio [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-01 13:49:36 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-01 13:49:36 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-01 13:49:36 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 301 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-01 13:49:36 [publish_down] => 2016-09-01 13:49:36 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Kjølige kvelder. Viltkjøtt. Lammesesong. Fredagspizza. Risotto. Ja, til og med gullrekka og TV-seriene er en del av høstens DNA.

Og hvilken vinproduserende region tror du kommer ridende inn på sin hvit hest for å redde høsten? Jo. Piemonte gjør det. Med matvennlige viner i alle sjatteringer av rødt. Viner med god friskhet, fasthet og tidvis markant intensitet. Barbera, dolcetto og nebbiolo er druene vi snakker om - den hellige treenigheten i Langhe. Og i høstens vinforråd.

VI I VINARIUS MØTER DERFOR HØSTEN med intet mindre enn to flunkende nye* produsenter i utvalget vårt. Barolo-produsenten Josetta Saffirio og Barbaresco-produsenten Sottimano. Begge stiller med viner det er vel verdt å rydde plass til i kjellerboden.

 

Josetta Saffirio in the vineyardJOSETTA SAFFIRIO er den lille familiedrevne produsenten som også er en pioner innenfor bærekraftig produksjon. Resultat: klare, elegante viner med finesse og struktur - adresse Monforte d'Alba.

Se etter de karakteristiske etikettene (designet av Josetta selv) med den lille gnomen, og du burde være i trygge hender. Disse nisselignende gnomene bor visstnok i Piemontes skoger, og bringer hell og lykke til vinbøndene. Derfor skal man av og til etterlate en dråpe eller to av vinen til de.

Josetta Saffirio Barbera d'Alba 2013 | Flott årgang som gir litt ekstra krydder til de fruktige, friske og matvennlige barbera-vinene. Det kan argumenteres for at dette er en vinøs innertier til juleribba! | 229,00

Josetta Saffirio Langhe Nebbiolo 2014 | Med druer fra yngre vinstokker i den mineralrike vinmarken Casteletto i Monforte d'Alba, kan dette betraktes nærmest som en baby-Barolo. Bare i en saftigere og "snillere" stil selvsagt. | 249,00

Josetta Saffirio Barolo 2012 | Aromatisk innsmigrende, på en forsiktig måte. Sjenerøs frukt, flott syre og faste, elegante tanniner. En Barolo i klassisk, elegant stil. | 399,00

Mer om Josetta Saffirio.

 

SOTTIMANO har sin historie tilbake til slutten av 60-tallet, da Rino Sottimano fullførte sine ønologstudir, og samtidig bestemte seg for bare å hoppe ut i det – han skulle lage sin egen vin. Etterhvert har sønnen Andrea tatt over roret som vinmaker. Kvaliteten har økt, og vinene har blitt mer transparente. I likhet med hos Saffirio er de syntetiske insekts- og ugressmidlene fjernet fra vinmarkene. Og i dag er det økologisk filosofi som kjennetegner Sottimanos 18 hektar med vinmarker i kjente cru som Cottá, Basarin, Currà, Fausoni og Pajore. Stikkord: lave avkastninger, naturlig gjær og ingen filtrering eller klaring av vinen.

Sottimano Dolcetto d'Alba Bric del Salto 2015 | Klokkeklar, fersk og ren fruktdrevet dolcetto uten unoter. Trygler om pizza! | 189,00

Sottimano Langhe Nebbiolo 2014 | Er i praksis en deklassifisert Barbaresco fra yngre vinstokker i vinmarken Basarin. Ung, ufiltrert og behersket tilstedeværelse. Sitter godt og lenge, og klager ikke på en liten luftetur i karaffelen. | 229,00

Sottimano Barbaresco Cottá 2013 | Fra vinmarkene som omkranser selve gården. Et sikkert kort i klassen "drikkeklar, men vinner på lagring". Intens og typeriktig. Aromatisk, med oppstrammende tilstedeværelse - en balansert og strukturert vin som kombinerer kraft og finesse. | 499,00

Sottimano Barberasco Currá 2012 | Jeg fristes til å utbryte et aldri så lite "Hurra for Currá!", men behersker meg i siste liten og sier heller mer saklige ting som "Dyp mursteinsrød. Intens duft med klar frukt og innslag av krydder, mentol og tjære." Vinene fra denne marken slipper forøvrig året etter de andre barbarescoene. Det er kraft og lagringsdyktighet på plass med andre ord. | 625,00

Mer om Sottimano.

 

(*rent formelt snakker vi mer om en relansering. Begge produsentene har vært tilstede i det norske markedet tidligere. Men den svært positive kvalitetsuviklingen de seneste årene har gjort det umulig å ikke bringe de tilbake..)