Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 208
    [asset_id] => 260
    [title] => Men så kom Élian Da Ros..
    [alias] => under-radaren-og-sa-kom-elian-da-ros
    [introtext] => 

SPOL TILBAKE TIL 1997. Still inn kompasset i retning Bordeaux. Derfra følger du elva Garonne noen få, men bestemte steinkast sørøstover - og du befinner deg plutselig i den lille vinproduserende regionen Côtes du Marmandais.

[fulltext] =>

Et område mest kjent for gode tomater, og i 1997 strengt tatt å betrakte som en kvalitetsmessig bakevje - hvor anonyme viner ble pumpet gjennom lokale kooperativ (som produserte 98 prosent av all vin fra området) og rett ut i de nederste supermarkedshyllene.

MEN SÅ KOM ÉLIAN DA ROS. Tilbake til hjemtraktene sine. Året var 1998, og dette året mistet det lokale kooperativet tilgang på 1 prosent av druene de var vant til å få – Élian tok nemlig over familiegården, og var fast bestemt på å lage vin selv. Ikke bare selge druene til det lokale kooperativet. Det sto hverken på erfaring eller prisverdige prinsipper, etter at han hadde tilbrakt 5 år hos ikonet og den renommerte biodynamiske produsenten Zind-Humbrecht i Alsace. En kvalitetsrevolusjon var på trappene, i vesle Côtes du Marmandais.

TENK DEG MOTET. Og målbevisstheten som skal til for å lykkes. Lykkes med kvalitetsproduksjon i et område som, hvis det var kjent, strengt tatt var kjent for det stikk motsatte av kvalitet. Du får ikke noe gratis drahjelp da akkurat – ingen bølge å surfe på. Her, prestisjemessig langt unna de prangende slottene i Bordeaux, lar Élian sine biodynamisk dyrkede vinmarker snakke gjennom en håndfull ulike cuvéer.

- Da faren min døde av blodkreft etter et langt liv i nærkontakt med de kjemiske produktene som ble så flittig brukt i franske vinmarker, bestemte jeg meg for å redde min barndoms vingård ved å satse på biodynamisk dyrking. 

 

Elian da Ros portrettTETT OG LETT – ja jeg vet, det er i utgangspunktet motstridende elementer når viner skal beskrives, samtidig er det nok det mest dekkende for Élians’ viner. Tett fordi det er en mørk, ufiltrert og lavmælt konsentrasjon man normalt ikke finner på dette prisnivået. Lett fordi med matvennlig alkoholnivå på 12,5% (13% for Chante Coucou) og en balanserende finish som «løfter» vinen er dette langt fra tunge viner.

VI LIKER MOT. Og underdogs som fremviser en nysgjerrighet og konstant søken etter å heve kvaliteten, år for år. Slike viner går ofte under radaren, men resultatet blir gjerne vin med identitet, og ikke minst, mye vin for penga. Klart vi liker slike viner – så derfor tilbyr vi tre av Élians viner i vinfaghandelen.

Le Vin est une Fête 2011 | «Vin er en fest», ja det er faktisk navnet på denne uformelle godbiten. Treffende beskrevet som «Beaujolais møter Loire, lagd av en Burgund-entusiast nært Bordeaux». En saftig og uformell vin med åpenbare allroundeganskaper. Laget på druene merlot, cabernet franc og den lokale helten abouriou*. | 189,90

Vignoble d'Elian 2013 | Mer kraft om bord her ja. Tett, mørk farge. Duft av mørke bær og hint av urter. Tørr, fast og kjølig – et råskinn på middagsbordet i nærheten av kjøttretter. | 209,90

Chante Coucou 2012 | Oppvokst i liknende jordsmonn som man finner i langt mer sagnomsuste Pomerol, og da er det naturlig at druen merlot spiller førstefiolin i drueblandingen, med cabernet sauvignon, malbec og en dæsj syrah i bakgrunnen. En solid, lagringsvennlig og tettpakket vin – rank, fyldig og mørk. | 219,00

FELLES FOR ALLE VINENE: Håndplukkede druer, spontangjæret, forsiktig ekstraksjon og skånsom (hvis noen) filtrering.

ABOURIOU* – er den lokale druen det ville overraske meg om du hadde hørt om tidligere. Den bor nemlig kun i dette nabolaget. Og knapt nok det. Den bærer på den klassiske historien om druen som omtrent forsvant under vinlusherjingen for godt over 100 år siden. Så reddet noen lokale vinbønder den fra utryddelse for 15-20 år siden. Kjennetegnes av dyp farge, aroma av mørke bær som solbær og bjørnebær. Moderat syre, fløyelspregete tanniner (når i de rette hender) og relativt sjenerøs på aromafronten.

DNA FUN FACT: Druen går også under synonymer som Beaujolais og Gamay Beaujolais. Men, den har intet slektskap med druen gamay. Derimot viser DNA-analyse at den er i slekt med både merlot og malbec. Men, hold deg fast, DNA-analysen kan ikke stadfeste hvorvidt abouriou er en av besteforeldrene, eller halvsøsken til nevnte druer..

chateau

[state] => 1 [catid] => 34 [created] => 2017-05-05 05:44:00 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-07-04 12:13:29 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-10-18 11:59:20 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/Marmandais-frosty.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 33 [ordering] => 55 [metakey] => Elian da Ros, kvalitetsrevolusjon, Côtes du Marmandais [metadesc] => Spol tilbake til 1998. En kvalitetsrevolusjon var på trappene i vesle Côtes du Marmandais - ÉLIAN DA ROS kom nemlig tilbake til hjemtraktene. Siden da har pilen bare pekt oppover. På kvalitet. Ikke pris. [access] => 1 [hits] => 1034 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Produktnytt [category_alias] => produktnytt [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => Nyheter [parent_id] => 42 [parent_route] => nyheter [parent_alias] => nyheter [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 208:under-radaren-og-sa-kom-elian-da-ros [catslug] => 34:produktnytt [parent_slug] => 42:nyheter [readmore_link] => /nyheter/34-produktnytt/208-under-radaren-og-sa-kom-elian-da-ros [text] =>

SPOL TILBAKE TIL 1997. Still inn kompasset i retning Bordeaux. Derfra følger du elva Garonne noen få, men bestemte steinkast sørøstover - og du befinner deg plutselig i den lille vinproduserende regionen Côtes du Marmandais.

Et område mest kjent for gode tomater, og i 1997 strengt tatt å betrakte som en kvalitetsmessig bakevje - hvor anonyme viner ble pumpet gjennom lokale kooperativ (som produserte 98 prosent av all vin fra området) og rett ut i de nederste supermarkedshyllene.

MEN SÅ KOM ÉLIAN DA ROS. Tilbake til hjemtraktene sine. Året var 1998, og dette året mistet det lokale kooperativet tilgang på 1 prosent av druene de var vant til å få – Élian tok nemlig over familiegården, og var fast bestemt på å lage vin selv. Ikke bare selge druene til det lokale kooperativet. Det sto hverken på erfaring eller prisverdige prinsipper, etter at han hadde tilbrakt 5 år hos ikonet og den renommerte biodynamiske produsenten Zind-Humbrecht i Alsace. En kvalitetsrevolusjon var på trappene, i vesle Côtes du Marmandais.

TENK DEG MOTET. Og målbevisstheten som skal til for å lykkes. Lykkes med kvalitetsproduksjon i et område som, hvis det var kjent, strengt tatt var kjent for det stikk motsatte av kvalitet. Du får ikke noe gratis drahjelp da akkurat – ingen bølge å surfe på. Her, prestisjemessig langt unna de prangende slottene i Bordeaux, lar Élian sine biodynamisk dyrkede vinmarker snakke gjennom en håndfull ulike cuvéer.

- Da faren min døde av blodkreft etter et langt liv i nærkontakt med de kjemiske produktene som ble så flittig brukt i franske vinmarker, bestemte jeg meg for å redde min barndoms vingård ved å satse på biodynamisk dyrking. 

 

Elian da Ros portrettTETT OG LETT – ja jeg vet, det er i utgangspunktet motstridende elementer når viner skal beskrives, samtidig er det nok det mest dekkende for Élians’ viner. Tett fordi det er en mørk, ufiltrert og lavmælt konsentrasjon man normalt ikke finner på dette prisnivået. Lett fordi med matvennlig alkoholnivå på 12,5% (13% for Chante Coucou) og en balanserende finish som «løfter» vinen er dette langt fra tunge viner.

VI LIKER MOT. Og underdogs som fremviser en nysgjerrighet og konstant søken etter å heve kvaliteten, år for år. Slike viner går ofte under radaren, men resultatet blir gjerne vin med identitet, og ikke minst, mye vin for penga. Klart vi liker slike viner – så derfor tilbyr vi tre av Élians viner i vinfaghandelen.

Le Vin est une Fête 2011 | «Vin er en fest», ja det er faktisk navnet på denne uformelle godbiten. Treffende beskrevet som «Beaujolais møter Loire, lagd av en Burgund-entusiast nært Bordeaux». En saftig og uformell vin med åpenbare allroundeganskaper. Laget på druene merlot, cabernet franc og den lokale helten abouriou*. | 189,90

Vignoble d'Elian 2013 | Mer kraft om bord her ja. Tett, mørk farge. Duft av mørke bær og hint av urter. Tørr, fast og kjølig – et råskinn på middagsbordet i nærheten av kjøttretter. | 209,90

Chante Coucou 2012 | Oppvokst i liknende jordsmonn som man finner i langt mer sagnomsuste Pomerol, og da er det naturlig at druen merlot spiller førstefiolin i drueblandingen, med cabernet sauvignon, malbec og en dæsj syrah i bakgrunnen. En solid, lagringsvennlig og tettpakket vin – rank, fyldig og mørk. | 219,00

FELLES FOR ALLE VINENE: Håndplukkede druer, spontangjæret, forsiktig ekstraksjon og skånsom (hvis noen) filtrering.

ABOURIOU* – er den lokale druen det ville overraske meg om du hadde hørt om tidligere. Den bor nemlig kun i dette nabolaget. Og knapt nok det. Den bærer på den klassiske historien om druen som omtrent forsvant under vinlusherjingen for godt over 100 år siden. Så reddet noen lokale vinbønder den fra utryddelse for 15-20 år siden. Kjennetegnes av dyp farge, aroma av mørke bær som solbær og bjørnebær. Moderat syre, fløyelspregete tanniner (når i de rette hender) og relativt sjenerøs på aromafronten.

DNA FUN FACT: Druen går også under synonymer som Beaujolais og Gamay Beaujolais. Men, den har intet slektskap med druen gamay. Derimot viser DNA-analyse at den er i slekt med både merlot og malbec. Men, hold deg fast, DNA-analysen kan ikke stadfeste hvorvidt abouriou er en av besteforeldrene, eller halvsøsken til nevnte druer..

chateau

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 4 [id] => 4 [parent_id] => 1 [lft] => 5 [rgt] => 6 [level] => 1 [path] => rodvin [title] => rødvin [alias] => rodvin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-07-06 08:41:21 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-07-06 08:41:21 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-07-06 08:41:21 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 420 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-07-06 08:41:21 [publish_down] => 2016-07-06 08:41:21 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 29 [id] => 29 [parent_id] => 1 [lft] => 55 [rgt] => 56 [level] => 1 [path] => frankrike [title] => Frankrike [alias] => frankrike [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-08 07:34:38 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-08 07:34:38 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-08 07:34:38 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 332 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-08 07:34:38 [publish_down] => 2016-09-08 07:34:38 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 47 [id] => 47 [parent_id] => 1 [lft] => 91 [rgt] => 92 [level] => 1 [path] => elian-da-ros [title] => Élian da Ros [alias] => elian-da-ros [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-10-14 13:10:07 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-10-14 13:10:07 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-10-14 13:10:07 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 281 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-10-14 13:10:07 [publish_down] => 2016-10-14 13:10:07 ) [3] => stdClass Object ( [tag_id] => 48 [id] => 48 [parent_id] => 1 [lft] => 93 [rgt] => 94 [level] => 1 [path] => cotes-du-marmandais [title] => Côtes du Marmandais [alias] => cotes-du-marmandais [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-10-14 13:10:07 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-10-14 13:10:07 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-10-14 13:10:07 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 300 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-10-14 13:10:07 [publish_down] => 2016-10-14 13:10:07 ) [4] => stdClass Object ( [tag_id] => 49 [id] => 49 [parent_id] => 1 [lft] => 95 [rgt] => 96 [level] => 1 [path] => under-radaren [title] => under radaren [alias] => under-radaren [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-10-18 11:20:52 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-10-18 11:20:52 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-10-18 11:20:52 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 265 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-10-18 11:20:52 [publish_down] => 2016-10-18 11:20:52 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

SPOL TILBAKE TIL 1997. Still inn kompasset i retning Bordeaux. Derfra følger du elva Garonne noen få, men bestemte steinkast sørøstover - og du befinner deg plutselig i den lille vinproduserende regionen Côtes du Marmandais.

Et område mest kjent for gode tomater, og i 1997 strengt tatt å betrakte som en kvalitetsmessig bakevje - hvor anonyme viner ble pumpet gjennom lokale kooperativ (som produserte 98 prosent av all vin fra området) og rett ut i de nederste supermarkedshyllene.

MEN SÅ KOM ÉLIAN DA ROS. Tilbake til hjemtraktene sine. Året var 1998, og dette året mistet det lokale kooperativet tilgang på 1 prosent av druene de var vant til å få – Élian tok nemlig over familiegården, og var fast bestemt på å lage vin selv. Ikke bare selge druene til det lokale kooperativet. Det sto hverken på erfaring eller prisverdige prinsipper, etter at han hadde tilbrakt 5 år hos ikonet og den renommerte biodynamiske produsenten Zind-Humbrecht i Alsace. En kvalitetsrevolusjon var på trappene, i vesle Côtes du Marmandais.

TENK DEG MOTET. Og målbevisstheten som skal til for å lykkes. Lykkes med kvalitetsproduksjon i et område som, hvis det var kjent, strengt tatt var kjent for det stikk motsatte av kvalitet. Du får ikke noe gratis drahjelp da akkurat – ingen bølge å surfe på. Her, prestisjemessig langt unna de prangende slottene i Bordeaux, lar Élian sine biodynamisk dyrkede vinmarker snakke gjennom en håndfull ulike cuvéer.

- Da faren min døde av blodkreft etter et langt liv i nærkontakt med de kjemiske produktene som ble så flittig brukt i franske vinmarker, bestemte jeg meg for å redde min barndoms vingård ved å satse på biodynamisk dyrking. 

 

Elian da Ros portrettTETT OG LETT – ja jeg vet, det er i utgangspunktet motstridende elementer når viner skal beskrives, samtidig er det nok det mest dekkende for Élians’ viner. Tett fordi det er en mørk, ufiltrert og lavmælt konsentrasjon man normalt ikke finner på dette prisnivået. Lett fordi med matvennlig alkoholnivå på 12,5% (13% for Chante Coucou) og en balanserende finish som «løfter» vinen er dette langt fra tunge viner.

VI LIKER MOT. Og underdogs som fremviser en nysgjerrighet og konstant søken etter å heve kvaliteten, år for år. Slike viner går ofte under radaren, men resultatet blir gjerne vin med identitet, og ikke minst, mye vin for penga. Klart vi liker slike viner – så derfor tilbyr vi tre av Élians viner i vinfaghandelen.

Le Vin est une Fête 2011 | «Vin er en fest», ja det er faktisk navnet på denne uformelle godbiten. Treffende beskrevet som «Beaujolais møter Loire, lagd av en Burgund-entusiast nært Bordeaux». En saftig og uformell vin med åpenbare allroundeganskaper. Laget på druene merlot, cabernet franc og den lokale helten abouriou*. | 189,90

Vignoble d'Elian 2013 | Mer kraft om bord her ja. Tett, mørk farge. Duft av mørke bær og hint av urter. Tørr, fast og kjølig – et råskinn på middagsbordet i nærheten av kjøttretter. | 209,90

Chante Coucou 2012 | Oppvokst i liknende jordsmonn som man finner i langt mer sagnomsuste Pomerol, og da er det naturlig at druen merlot spiller førstefiolin i drueblandingen, med cabernet sauvignon, malbec og en dæsj syrah i bakgrunnen. En solid, lagringsvennlig og tettpakket vin – rank, fyldig og mørk. | 219,00

FELLES FOR ALLE VINENE: Håndplukkede druer, spontangjæret, forsiktig ekstraksjon og skånsom (hvis noen) filtrering.

ABOURIOU* – er den lokale druen det ville overraske meg om du hadde hørt om tidligere. Den bor nemlig kun i dette nabolaget. Og knapt nok det. Den bærer på den klassiske historien om druen som omtrent forsvant under vinlusherjingen for godt over 100 år siden. Så reddet noen lokale vinbønder den fra utryddelse for 15-20 år siden. Kjennetegnes av dyp farge, aroma av mørke bær som solbær og bjørnebær. Moderat syre, fløyelspregete tanniner (når i de rette hender) og relativt sjenerøs på aromafronten.

DNA FUN FACT: Druen går også under synonymer som Beaujolais og Gamay Beaujolais. Men, den har intet slektskap med druen gamay. Derimot viser DNA-analyse at den er i slekt med både merlot og malbec. Men, hold deg fast, DNA-analysen kan ikke stadfeste hvorvidt abouriou er en av besteforeldrene, eller halvsøsken til nevnte druer..

chateau