Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 236
    [asset_id] => 309
    [title] => Påskelam og påskevin 2017
    [alias] => vin-til-paskelam-2017
    [introtext] => 


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet, eller hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere mennesker faktisk.

[fulltext] =>

Uansett om du velger fjell og vidde, eller asfalt og hestehov i grøfta – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. Moralen er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

Til påskelammet er vin et naturlig drikkefølge uansett om du velger den tradisjonelle varianten med rosmarin og hvitløkspekket lammelår, eller satser på mer eksotiske smaker.


ALLROUNDER OG PÅSKEVENN

Dominio do Bibei Lalama 2012 | Den saftige og fruktige rødvinen som passer til nær sagt alt. Lam - både i påsken, på høsten og ellers i året. Storfe. Svin. Pizza. Hvit fisk. You name it, Lalama got it. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra dalstroka innafor, helt nordvest i Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Frisk stil med flott frukt og innslag av mørke bær, blomster, lær og et streif av medisinale toner og fat på duft. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90 (finnes i "alle" butikker)

PÅSKEN I BOKS

Tour des Gendres Bergerac 2016 | Denne økologiske allroundhelten på boks kommer fra sørvest-Frankrike, og inneholder vinverdens M&M – druene merlot og malbec. Saftig og matvennlig, med svalt mørkt bærpreg og hint av friske urter. Fast og bærpreget - en hverdagshelt som også glitrer på påskeferie. En perfekt representant for når man som Aftenposten sier "trenger noe rimelig som skal funke til mye". | Bergerac, Frankrike | 349,00 (finnes i "alle" butikker)

HØRTE VI RIOJA?

Gabaxo 2015 | Økologisk og moderne representant for "det nye Rioja", elegant befridd fra uvettig fatbruk som tidvis rir Rioja som en mare. Fokus på ren og sjenerøs bærpreget frukt i stedet for fatlagring der i vingården altså. Fyldig, konsentrert og intens med faste tanniner til å massere lammekjøttet. | Rioja, Spania | 219,00 (bestillingsutvalget + Vinderen og Briskeby)

Jequitibá 2015 | Det litt originale hvite lammealibiet, også den fra Rioja - og fra samme vinmakeren, Olivier Riviere. Ung og fersk duft med fint preg av solmoden gul frukt, sitrus og hint av honning. Tørr og fyldig med god friskhet og konsentrert fruktighet. Like fin til både tradisjonelt og mer eksotisk lammelår, som til påskens forseggjorte sjømatretter. | Rioja, Spania | 249,00 (bestillingsutvalget + Vinderen)

 

*Nordmenn er ikke alene om å sette lam på menyen i påsken. Skikken med et lammemåltid i påsken er eldgammel og har utspring i Det gamle testamentes fortelling om utferden fra Egypt. Gud befalte israelittene å slakte et lam og stryke blodet på dørstolpen. Herren skulle straffe egypterne, og i alle husene uten blod på dørstolpen ble den førstefødte drept. Etter denne katastrofen lot faraoen israelittene endelig reise til det lovede land. Den dag i dag spiser både kristne og jøder lam i påsken til minne om utferden fra Egypt. (kilde: matprat.no).

[state] => 1 [catid] => 34 [created] => 2017-03-23 08:00:20 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-04-28 11:04:21 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-03-23 09:09:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170323_p\u00e5skevin\/beste_p\u00e5skevin_i_2017.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_layout":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 45 [ordering] => 3 [metakey] => påskelam, vin til påskelam, vin til påskelam 2017, vin til lam, rødvin til påskelam, hvitvin til påskelam, Rioja, Chianti Classico Riserva, Toscana, beste vin på boks, drikke til lammelår, vin til lammelår, påskevin, boksvin, pappvin [metadesc] => Lam er en selvfølge i påsken, gjerne i form av en saftig lammestek. Og hva drikker man til påskelammet. Jo. Vin. Selvsagt. Så derfor, her er «hånd i hånd-forslagene» for påskens viner. [access] => 1 [hits] => 1099 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Produktnytt [category_alias] => produktnytt [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => Nyheter [parent_id] => 42 [parent_route] => nyheter [parent_alias] => nyheter [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 236:vin-til-paskelam-2017 [catslug] => 34:produktnytt [parent_slug] => 42:nyheter [readmore_link] => /nyheter/34-produktnytt/236-vin-til-paskelam-2017 [text] =>


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet, eller hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere mennesker faktisk.

Uansett om du velger fjell og vidde, eller asfalt og hestehov i grøfta – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. Moralen er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

Til påskelammet er vin et naturlig drikkefølge uansett om du velger den tradisjonelle varianten med rosmarin og hvitløkspekket lammelår, eller satser på mer eksotiske smaker.


ALLROUNDER OG PÅSKEVENN

Dominio do Bibei Lalama 2012 | Den saftige og fruktige rødvinen som passer til nær sagt alt. Lam - både i påsken, på høsten og ellers i året. Storfe. Svin. Pizza. Hvit fisk. You name it, Lalama got it. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra dalstroka innafor, helt nordvest i Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Frisk stil med flott frukt og innslag av mørke bær, blomster, lær og et streif av medisinale toner og fat på duft. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90 (finnes i "alle" butikker)

PÅSKEN I BOKS

Tour des Gendres Bergerac 2016 | Denne økologiske allroundhelten på boks kommer fra sørvest-Frankrike, og inneholder vinverdens M&M – druene merlot og malbec. Saftig og matvennlig, med svalt mørkt bærpreg og hint av friske urter. Fast og bærpreget - en hverdagshelt som også glitrer på påskeferie. En perfekt representant for når man som Aftenposten sier "trenger noe rimelig som skal funke til mye". | Bergerac, Frankrike | 349,00 (finnes i "alle" butikker)

HØRTE VI RIOJA?

Gabaxo 2015 | Økologisk og moderne representant for "det nye Rioja", elegant befridd fra uvettig fatbruk som tidvis rir Rioja som en mare. Fokus på ren og sjenerøs bærpreget frukt i stedet for fatlagring der i vingården altså. Fyldig, konsentrert og intens med faste tanniner til å massere lammekjøttet. | Rioja, Spania | 219,00 (bestillingsutvalget + Vinderen og Briskeby)

Jequitibá 2015 | Det litt originale hvite lammealibiet, også den fra Rioja - og fra samme vinmakeren, Olivier Riviere. Ung og fersk duft med fint preg av solmoden gul frukt, sitrus og hint av honning. Tørr og fyldig med god friskhet og konsentrert fruktighet. Like fin til både tradisjonelt og mer eksotisk lammelår, som til påskens forseggjorte sjømatretter. | Rioja, Spania | 249,00 (bestillingsutvalget + Vinderen)

 

*Nordmenn er ikke alene om å sette lam på menyen i påsken. Skikken med et lammemåltid i påsken er eldgammel og har utspring i Det gamle testamentes fortelling om utferden fra Egypt. Gud befalte israelittene å slakte et lam og stryke blodet på dørstolpen. Herren skulle straffe egypterne, og i alle husene uten blod på dørstolpen ble den førstefødte drept. Etter denne katastrofen lot faraoen israelittene endelig reise til det lovede land. Den dag i dag spiser både kristne og jøder lam i påsken til minne om utferden fra Egypt. (kilde: matprat.no).

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 36 [id] => 36 [parent_id] => 1 [lft] => 69 [rgt] => 70 [level] => 1 [path] => vin-til-lam [title] => vin til lam [alias] => vin-til-lam [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 06:54:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 06:54:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 06:54:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 311 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 06:54:59 [publish_down] => 2016-09-22 06:54:59 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 37 [id] => 37 [parent_id] => 1 [lft] => 71 [rgt] => 72 [level] => 1 [path] => rioja [title] => Rioja [alias] => rioja [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 06:54:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 06:54:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 06:54:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 266 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 06:54:59 [publish_down] => 2016-09-22 06:54:59 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. Uansett om vi snakker hyttehjørnet, eller hjørnet på rekkehuset der du feirer bypåske – sistnevnte sammen med stadig flere mennesker faktisk.

Uansett om du velger fjell og vidde, eller asfalt og hestehov i grøfta – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. Moralen er, det meste går!

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger - mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

Til påskelammet er vin et naturlig drikkefølge uansett om du velger den tradisjonelle varianten med rosmarin og hvitløkspekket lammelår, eller satser på mer eksotiske smaker.


ALLROUNDER OG PÅSKEVENN

Dominio do Bibei Lalama 2012 | Den saftige og fruktige rødvinen som passer til nær sagt alt. Lam - både i påsken, på høsten og ellers i året. Storfe. Svin. Pizza. Hvit fisk. You name it, Lalama got it. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra dalstroka innafor, helt nordvest i Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Frisk stil med flott frukt og innslag av mørke bær, blomster, lær og et streif av medisinale toner og fat på duft. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90 (finnes i "alle" butikker)

PÅSKEN I BOKS

Tour des Gendres Bergerac 2016 | Denne økologiske allroundhelten på boks kommer fra sørvest-Frankrike, og inneholder vinverdens M&M – druene merlot og malbec. Saftig og matvennlig, med svalt mørkt bærpreg og hint av friske urter. Fast og bærpreget - en hverdagshelt som også glitrer på påskeferie. En perfekt representant for når man som Aftenposten sier "trenger noe rimelig som skal funke til mye". | Bergerac, Frankrike | 349,00 (finnes i "alle" butikker)

HØRTE VI RIOJA?

Gabaxo 2015 | Økologisk og moderne representant for "det nye Rioja", elegant befridd fra uvettig fatbruk som tidvis rir Rioja som en mare. Fokus på ren og sjenerøs bærpreget frukt i stedet for fatlagring der i vingården altså. Fyldig, konsentrert og intens med faste tanniner til å massere lammekjøttet. | Rioja, Spania | 219,00 (bestillingsutvalget + Vinderen og Briskeby)

Jequitibá 2015 | Det litt originale hvite lammealibiet, også den fra Rioja - og fra samme vinmakeren, Olivier Riviere. Ung og fersk duft med fint preg av solmoden gul frukt, sitrus og hint av honning. Tørr og fyldig med god friskhet og konsentrert fruktighet. Like fin til både tradisjonelt og mer eksotisk lammelår, som til påskens forseggjorte sjømatretter. | Rioja, Spania | 249,00 (bestillingsutvalget + Vinderen)

 

*Nordmenn er ikke alene om å sette lam på menyen i påsken. Skikken med et lammemåltid i påsken er eldgammel og har utspring i Det gamle testamentes fortelling om utferden fra Egypt. Gud befalte israelittene å slakte et lam og stryke blodet på dørstolpen. Herren skulle straffe egypterne, og i alle husene uten blod på dørstolpen ble den førstefødte drept. Etter denne katastrofen lot faraoen israelittene endelig reise til det lovede land. Den dag i dag spiser både kristne og jøder lam i påsken til minne om utferden fra Egypt. (kilde: matprat.no).