Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

Nå folkens. Nå nærmer det seg faktisk. Tampen av året. Julebordssesong. Og alt det der.

Men før du/vi kobler helt av, så er vinvarselet faktisk fortsatt ganske så positivt - med spennende nye smaksopplevelser som nærmest står i kø for de som ønsker seg en pust i bakken og en liten avstikker fra julebordssesongen m.m.

Her finner du oversikten over stedene vi besøker i november og desember. Som vanlig - klikk på respektive linker for mer info:

Norgespremiere, sektsmaking og winemaker dinner med Fred Loimer høres vel ikke ut som en ille mandagaktivitet, eller?

Nå har i hvert fall du sjansen til å være med på en real norgespremiere - før både presse, polansatte og restaurantfolket kan du nemlig smake sekt sammen med selveste Fred Loimer. Han har tatt turen hit, ens ærend, for norgespremieren på hans nye Langenlois Blanc de Blancs Grosse Reserve 2013.

Høysesongen for høstens smakinger, middager og vinmesser står for døren. Og under har vi samlet de ti førstkommende mulighetene for gode vinopplevelser og reiser i glasset.

Alt på et brett nærmest - med linker til påmelding og det hele!

Denne unike sjansen bør du ikke la gå fra deg...

Og vi snakker ikke om sjansen til å utføre et ærlig stykke hardt arbeid - nemlig det å måtte stå en hel dag og fottråkke druene som skal bli til portvin. Det slipper du. Derimot spiller vi opp til dans kan du si. For deg og smaksløkene dine, og byr på en unik mulighet for å smake ni portviner fra en av de aller mest tradisjonsrike portvinshusene - selveste Quinta do Noval.

I god demokratisk ånd lar vi folket selv få velge hva de ønsker gjøre denne torsdagskvelden - vi legger imidlertid til rette for at du først kan smake en solid rekke toscansk vin på Bar Babylon, og deretter meske deg med en skreddersydd 4-retter med matchende viner hos Tekehtopa. Eller bare gjøre en av delene. Alt under et og samme tak på St. Olavsplass.  

September er nemlig måneden det virkelig slås på stortromma i Vin-Norge, og markerer for alvor perioden hvor det spilles opp til dans for smaksløker over det ganske land.

Programmet er tettpakket for å si det mildt, og omtrent hver tredje dag kan vi by på anledninger hvor snasne smaksprøver kan oppleves.

Under finner du oversikten over stedene vi anbefaler deg å ta med smaksløkene dine i løpet av måneden:

Unik mulighet til å smake vin med den mytiske Pieter Walser - mannen bak BLANKbottle.

"BLANKbottle bryter hver regel i boka. Pieter lager omtrent 30 ulike viner hvert år, og halvparten av disse får aldri se dagens lys igjen. Ingen av etikettene har informasjon om druetype. En av vinene var til og med blendet av Pieters underbevissthet (mer om det får du vite på smakingen). Til tross for alle disse utfordringene, finner man altså disse vinene i noen av verdens mest trendy og eksklusive restauranter" 
--> slik presenterer bransjebladet "The Buyer", Pieter Walser og hans BLANKbottle.

Og vips var juli et tilbakelagt stadium, og jaggu er vi ikke allerede halvveis inne i august. Heldigvis ingen grunn til å fortvile av den grunn - det betyr nemlig bare at "smakesesongen" endelig starter opp igjen, etter en aldri så liten sommerpause.

I juni får vi storfint besøk fra våre vinmakervenner fra både fjern og nær. Og sammen med disse og våre restaurantvenner bys det gladelig på gode vin- og matopplevelser flere steder i landet.

I tillegg stiller vi opp på sesongen siste vinmesser før sommerroen senker seg på arrangementsfronten. Under finner du oversikten over stedene vi kan møtes for snasne smaksopplevelser i juni:

... gjør skogen atter grønn, og la ved bekk og kilde fiolen blomstre skjønn! ♫♫

Mai er ikke måneden å sitte hjemme bak tunge gardiner. Heller ikke for oss. Vi tropper opp på et tosifret antall arrangementer i løpet av den grønne vårmåneden - med gode viner og hyggelige vinmakervenner. Vinmiddager. Vinmesser. og små eksklusive smakinger. Alt står på programmet!

Under finner du oversikten over stedene vi besøker i mai:

Swartlands ledestjerne, den levende legenden Eben Sadie kommer nemlig på et sjeldent besøk til Oslo om drøyt to uker. Og under dette kortet besøket vil han også holde en smaking for Venner av Vinarius.

Ekstra hyggelig derfor å kunne by på denne unike muligheten for å smake de sagnomsuste og kritikerroste vinene som forsvinner i løpet av minutter når de legges ut for salg en gang i året.

Det skal en imponerende innsats til, eventuelt uflaks eller det faktum at man befinner seg på feil sted til feil tid - for å unngå smake god vin sammen med oss i april.

Det er en sjeldent travel måned nemlig – med vinmiddager og vinmesser som perler på en snor. Under finner du oversikten over stedene vi besøker i april:

Mannen på bildet er Adam Tolmach, eieren av den lille vingården Ojai Vineyard i Santa Barbara, California. Han er tidligere partner med villbassen Jim Clendenen i Au Bon Climat, men i 1991 bestemte de seg for å skille lag - og drive hver sitt opplegg.

Til forskjell fra Jim - er Adam og hans viner mer dempet og subtile i stilen. Produksjonen er også langt mindre - og vi har nettopp fått både nye årganger, og nye viner til landet. Og kanskje enda bedre - om snaut to uker kommer Adam selv på besøk til Oslo og viser frem kultvinene sine!

Mandag 12. mars er det igjen duket for det årlige vinhøydepunktet!

Da går nemlig vinmessen Vinosus av stabelen. Posthallen i Oslo er stedet. Og sammen med våre søsterselskaper Vinum, PlusVini, B&R Wine, SR Wine og Divini har vi invitert nærmere 50 ulike vinprodusenter til Oslo - for å la DEG smake flere hundre fantastiske viner!

Det er ikke bare på OL-arenaene i Pyeongchang at det er tett program og gode muligheter for hyggelige opplevelser i februar. Vi spiller også opp til dans, og deltar på (minst) sju ulike smakinger og vinmiddager denne vintermåneden. Utvilsomt gode muligheter for å rømme fra TV-skjermen og få utøvd både mengde- og kvalitetstrening for både nesebor og smaksløker.

Første helgen i februar (2.-4.) har du en unik mulighet til å oppleve en parade av flotte viner og spennende mat- og vinkombinasjoner under Oslo Vinfestival 2018!

Vi i Vinarius stiller både på vinmessen på Smakstorget, samt inviterer til en rekke spennende Winemakers Dinner både fredag og lørdag. Sees vi?

Etter et par forsiktige uker helt i starten av året, begynner arrangmentskalenderen sakte men sikkert å bli mer innholdsrik. Og muligheten for spennende nye smaksopplevelser har offisielt starrtet.

Her finner du oversikten over stedene vi besøker i andre halvdel av januar. Klikk på linkene for mer info, og påmelding:

Jadda, vinvarselet er fortsatt positivt - spennende nye smaksopplevelser står nærmest i kø, og mulighetene er mange for at vi møtes over noen snasne smaksprøver de nærmeste par ukene.

Her finner du oversikten over stedene vi besøker  på tampen av måneden og en uke inn i november. Klikk på linkene for mer info, og påmelding:

Svaret er fortsatt ja. Det er en fin dag for å utvide sansene. Og vi tar som vanlig med snasne smaksprøver til en rekke arrangementer for vinelskere over det ganske land - både vinmiddager og vinmesser.

Og selvsagt ønsker vi mer enn gjerne å hilse på våre vininteresserte venner. Så derfor, her er oversikten over hvor vi kan treffes de nærmeste par ukene (klikk på linkene for mer info, og påmelding):

Neida, vi har ikke børstet støv av tidsmaskinen vår og sust tilbake til Victoria-tiden. Og like stivt som festen på bildet blir de kommende vinmiddagene GARANTERT ikke!

Men vi tenkte derimot at vi måtte fortelle deg om våre tre snasne østerrikske winemaker dinners den nærmeste uka. Tre strålende muligheter for gastronomiske gleder for smaksløkene kan loves. Hvilke middager, tenker du kanskje da. Jo, mer her:

Hele høsten (som resten av året for den saks skyld) tar vi med snasne smaksprøver til en rekke arrangementer for vinelskere over det ganske land - og vi ønsker mer enn gjerne å hilse på våre vininteresserte venner.

De nærmeste par ukene kan du treffe oss på følgende steder (klikk på linkene for mer info, og påmelding):


OVER MANGE ÅR
 har vi i Vinarius trosset alle farer i vår streben etter å finne de beste vinopplevelsene «over there».

Og nå har vi gleden av å invitere nettopp deg på en eksklusiv smaking av flere av vinskattene vi har tatt med oss hjem.

En travel høst står for døren - og vi kommer neppe til å kjede oss med det aller første. Det håper vi at du også slipper! Hele høsten (som resten av året for den saks skyld) tar vi med snasne smaksprøver til en rekke arrangementer for vinelskere over det ganske land - og vi ønsker mer enn gjerne å hilse på våre vininteresserte venner.

De nærmeste ukene kan du treffe oss på følgende steder (klikk på linkene for mer info, og påmelding):

Tirsdag 28.mars kommer Sara Vezza fra den lille Barolo-perlen Josetta Saffirio til Trattoria Popolare. Med seg i bagasjen har hun baroloer, barberaer og andre drikkelige lokale skatter fra Piemonte.

I bagasjen har hun også fått plass til kokken Matteo Morra - og han disker opp med autentiske og hjemmekoselige retter fra Piemonte som akkompagnerer vinene. Du kommer ikke nærmere Piemonte enn dette.

Mer info og påmelding under:

Velkommen til Winemaker Dinner på Grilleriet med Clive Weston som har tatt turen fra Down Under.

Han har med snasne dråper fra både New Zealand og Australia. Blir det pinot noir tenker du kanskje? Kan det bli litt sauvignon blanc? Cabernet sauvignon? Shiraz da?

Ja, til alle spørsmål! Seks viner, fem retter. Mer info og påmelding under:

Mandag 13. mars er det igjen duket for det årlige vinhøydepunktet!

Vinmessen Vinosus i Posthallen i Oslo, som vi arrangerer sammen med våre søstre Vinum, PlusVini, B&R Wine og Divini. Hit kommer over 50 ulike vinprodusenter til Oslo for å la DEG smake flere hundre fantastiske viner!


IKKE SOV BORT DAGEN SLIK SOM FYREN PÅ BILDET OVENFOR. Spenn heller på setebeltene og bli med på en feiende flott reise i glasset til det mangfoldige vinlandet Spania!

Første helgen i februar (3.-5.) har du en unik mulighet til å oppleve en parade av flotte viner og spennende mat- og vinkombinasjoner under Oslo Vinfestival 2017!

Vi i Vinarius stiller både på vinmessen på Smakstorget, samt inviterer til en rekke spennende Winemakers Dinner både fredag og lørdag. Sees vi?

Denne mannen, legenden Jim Clendenen, kommer nemlig til Oslo og viser frem kultvinene sine fra Au Bon Climat til en liten gjeng vinglade mennesker. Og en av disse vinglade menneskene kan være deg!

 

Vi har gleden av å invitere deg til en uformell og unik helaften i den gode smaks tjeneste - nærmere bestemt på kritikerroste Happolati. Med oss på laget har vi Premium Estates of Austria (PEA) - representert ved vinprodusentene Heinrich, Loimer, Sattlerhof, Wieninger og Goelles.

Unik fordi? Dette er en ekstraordinært gylden mulighet til å smake det beste fra det asiatiske og nordiske kjøkkenet, kombinert med en solid rekke viner fra øverste østerrikske hylle. Det kan fort bli episk dette!

Tedeschi 

Onsdag 12.oktober har du en unik mulighet til å smake noe av de mest karakteristiske vinene fra Veneto! Sabrina Tedeschi fra vingården med samme navn, tar nemlig med seg sju viner (inkludert noen sjeldne skatter fra kjelleren) og presenterer disse på en vinmesse i Oslo, førstkommende onsdag.

På denne vinmessen har du muligheten til å smake over 100 Amarone, Recioto, Ripasso og Valpolicella fra Tedeschi, samt tolv andre av Venetos mest toneangivende vinfamilier*.

 

WMD Ernst Loosen p Plah

Hurra! Vi får besøk av energiske og munnrappe Ernst Loosen fra Mosel. Og med seg i bagasjen har han et deilig knippe med delikate moselrieslinger til middag på Plah. Og enda bedre, der kan også DU være!

For hvem kan vel egentlig si nei til seks elegante og mineralske moselrieslinger fra en av vinverdenens fremste personligheter, skreddersydd for fem smakfulle thaiperler fra byens hvasseste Thai-restaurant? Tenkte meg det ja...

Smaksfest og gullkorn kan loves! Men hvor? Når? Hva? Hvordan?

Ja jeg vet, spørsmålene er mange. Og svarene kommer under, på løpende bånd.

Simon ZimmermannBarone Ricasoli Norsk vinkelnermesterskap 2015 gikk av stabelen søndag 8. mars, og det var Simon Zimmermann fra Ylajali som stakk av med seieren.

En del av premien er en studietur til Barone Ricasoli - Castello di Brolio, der Simon skal være med å utvikle en helt ny vin som lanseres i Norge i september 2015. Vi gleder oss til resultatet!

Søndag 21. april gjestet TV2-nyhetene Vinosus-messen som vi arrangerer sammen med Vinum og PlusVini.

Se innslaget her.

Søndag 22. april gjestet TV2 Nyhetene vinmessen Vinosus på Hotel Continental, som ble arrangert av Vinarius, Vinum og PlusVini.

Se innslaget her.