Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 206
    [asset_id] => 256
    [title] => Høst. Lam. Og vin til.
    [alias] => host-lam-og-vin-til
    [introtext] => 

Tennene løper i vann nå, ikke sant? Nå er nemlig den tiden av året der!

Tiden hvor man først er ute og snuser inn den stadig kjøligere høstduften (selv om vi i 2016 snakker om tidenes varmeste september) - for deretter komme seg inn i varmen for å snuse inn duften fra lammelåret som godtgjør seg i steikeovnen.

[fulltext] =>

Heldigvis er vin til lammelår kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. Moralen er, det meste går! Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk - men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne hentet fra det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Det robuste og det smaksrike taler for at vinen også bør ha en viss karakter - man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktighet, balansert av god friskhet og gjerne noen staute ryggradstanniner. De gjør susen de.

De tradisjonelle følgesvennene er vin fra Spania (og Rioja spesielt), Piemonte og Bordeaux. Vi fokuserer på førstnevnte land - men krydrer som seg hør og bør med frekkaser fra andre områder. Sju viner i tallet - det magiske tallet sju vettu.

 

SPENSTIGE SPANJOLER


Dominio do Bibei Lalama 2012 | Saftig og slank fruktig nordvest-spanjol i en kjølig og urtepreget stil. En medium fyldig og svært anvendelig feinschmecker som går hjem hos både hvermansen og vinpenneknekt. Lekker også til de mer delikate / ikke fullt så smaksintense rettene. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90 (basis)

Rayos Uva 2015 | Økologisk og anvendelig representant for "det nye Spania" (i likhet med Lalama). Dette er stilmessig å betrakte som moderne Rioja, med fokus på fersk og ren bærpreget frukt i stedet for fatlagring. Saftig og fast, med urte- og svakt blomsterpreget mørk fruktighet. En sjenerøs bærpreget allrounder på matbordet. | Rioja, Spania | 179,90 (BU)

 

"NATURVENNER"


Binet-Jacquet Faugères 2014 | Livlig og småfrekk lett rustikk fjellvin med et smaksbilde av fjell og bær, ville tørkete urter (garrigue) og animalske toner. Mykt strukturert. Druen carignan (25%) har fått følge av gode venner som syrah, grenache, cinsault og mourvedre - et velbalansert ensemble av druer det. | Languedoc-Roussillon, Frankrike | 199,90 (BU)

Donkey and Goat Carignane 2014 | Fra våre dyreleskende venner i California - en vin full av personlighet med røde bær og urter i regelrett harmoni. Livlig syrefriskhet og tanniner som ikke er redd for å ta tak. Balansert krydder/urtesamspill i en "luftig" ettersmak. En tindrende klar naturvin som utfordrer og inviterer på samme tid. | California, USA | 275,00 (BU)

 

MANGE GJESTER?


Alamos Cabernet Sauvignon 2015 | En solfylt solbærfest fra Sør-Amerika. Krydrete, kraftig og myk - uten å være slapp. Velegnet også om du tar på fleecejakken og går ut og slenger noen lammeskiver på grillen - og går all in på det litt mer rustikke. | Mendoza, Argentina | 124,90 (basis)

[state] => 1 [catid] => 36 [created] => 2016-09-22 06:54:59 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2017-04-01 09:00:33 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-09-22 07:29:15 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/beste_viner_til_lammel\u00e5r.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_layout":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 34 [ordering] => 2 [metakey] => Vin til lam, vin til påskelam, Chianti, Toscana, Rioja [metadesc] => De beste vinene til høstens lammelår. Og ja, de funker like godt til påskelammet. [access] => 1 [hits] => 1372 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Pressmeldinger [category_alias] => pressmeldinger [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => Nyheter [parent_id] => 42 [parent_route] => nyheter [parent_alias] => nyheter [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => JLayoutFile Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 206:host-lam-og-vin-til [catslug] => 36:pressmeldinger [parent_slug] => 42:nyheter [readmore_link] => /nyheter/36-pressmeldinger/206-host-lam-og-vin-til [text] =>

Tennene løper i vann nå, ikke sant? Nå er nemlig den tiden av året der!

Tiden hvor man først er ute og snuser inn den stadig kjøligere høstduften (selv om vi i 2016 snakker om tidenes varmeste september) - for deretter komme seg inn i varmen for å snuse inn duften fra lammelåret som godtgjør seg i steikeovnen.

Heldigvis er vin til lammelår kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. Moralen er, det meste går! Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk - men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne hentet fra det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Det robuste og det smaksrike taler for at vinen også bør ha en viss karakter - man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktighet, balansert av god friskhet og gjerne noen staute ryggradstanniner. De gjør susen de.

De tradisjonelle følgesvennene er vin fra Spania (og Rioja spesielt), Piemonte og Bordeaux. Vi fokuserer på førstnevnte land - men krydrer som seg hør og bør med frekkaser fra andre områder. Sju viner i tallet - det magiske tallet sju vettu.

 

SPENSTIGE SPANJOLER


Dominio do Bibei Lalama 2012 | Saftig og slank fruktig nordvest-spanjol i en kjølig og urtepreget stil. En medium fyldig og svært anvendelig feinschmecker som går hjem hos både hvermansen og vinpenneknekt. Lekker også til de mer delikate / ikke fullt så smaksintense rettene. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90 (basis)

Rayos Uva 2015 | Økologisk og anvendelig representant for "det nye Spania" (i likhet med Lalama). Dette er stilmessig å betrakte som moderne Rioja, med fokus på fersk og ren bærpreget frukt i stedet for fatlagring. Saftig og fast, med urte- og svakt blomsterpreget mørk fruktighet. En sjenerøs bærpreget allrounder på matbordet. | Rioja, Spania | 179,90 (BU)

 

"NATURVENNER"


Binet-Jacquet Faugères 2014 | Livlig og småfrekk lett rustikk fjellvin med et smaksbilde av fjell og bær, ville tørkete urter (garrigue) og animalske toner. Mykt strukturert. Druen carignan (25%) har fått følge av gode venner som syrah, grenache, cinsault og mourvedre - et velbalansert ensemble av druer det. | Languedoc-Roussillon, Frankrike | 199,90 (BU)

Donkey and Goat Carignane 2014 | Fra våre dyreleskende venner i California - en vin full av personlighet med røde bær og urter i regelrett harmoni. Livlig syrefriskhet og tanniner som ikke er redd for å ta tak. Balansert krydder/urtesamspill i en "luftig" ettersmak. En tindrende klar naturvin som utfordrer og inviterer på samme tid. | California, USA | 275,00 (BU)

 

MANGE GJESTER?


Alamos Cabernet Sauvignon 2015 | En solfylt solbærfest fra Sør-Amerika. Krydrete, kraftig og myk - uten å være slapp. Velegnet også om du tar på fleecejakken og går ut og slenger noen lammeskiver på grillen - og går all in på det litt mer rustikke. | Mendoza, Argentina | 124,90 (basis)

[tags] => JHelperTags Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 4 [id] => 4 [parent_id] => 1 [lft] => 5 [rgt] => 6 [level] => 1 [path] => rodvin [title] => rødvin [alias] => rodvin [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-07-06 08:41:21 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-07-06 08:41:21 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-07-06 08:41:21 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 415 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-07-06 08:41:21 [publish_down] => 2016-07-06 08:41:21 ) [1] => stdClass Object ( [tag_id] => 6 [id] => 6 [parent_id] => 1 [lft] => 9 [rgt] => 10 [level] => 1 [path] => dominio-di-bibei [title] => Dominio di Bibei [alias] => dominio-di-bibei [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-07-06 10:00:22 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-07-06 10:00:22 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-07-06 10:00:22 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 376 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-07-06 10:00:22 [publish_down] => 2016-07-06 10:00:22 ) [2] => stdClass Object ( [tag_id] => 36 [id] => 36 [parent_id] => 1 [lft] => 69 [rgt] => 70 [level] => 1 [path] => vin-til-lam [title] => vin til lam [alias] => vin-til-lam [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 06:54:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 06:54:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 06:54:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 371 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 06:54:59 [publish_down] => 2016-09-22 06:54:59 ) [3] => stdClass Object ( [tag_id] => 37 [id] => 37 [parent_id] => 1 [lft] => 71 [rgt] => 72 [level] => 1 [path] => rioja [title] => Rioja [alias] => rioja [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 06:54:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 06:54:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 06:54:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 324 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 06:54:59 [publish_down] => 2016-09-22 06:54:59 ) [4] => stdClass Object ( [tag_id] => 40 [id] => 40 [parent_id] => 1 [lft] => 77 [rgt] => 78 [level] => 1 [path] => alamos [title] => Alamos [alias] => alamos [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 07:45:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 07:45:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 07:45:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 273 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 07:45:59 [publish_down] => 2016-09-22 07:45:59 ) [5] => stdClass Object ( [tag_id] => 41 [id] => 41 [parent_id] => 1 [lft] => 79 [rgt] => 80 [level] => 1 [path] => donkey-and-goat [title] => Donkey and Goat [alias] => donkey-and-goat [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-09-22 07:45:59 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-09-22 07:45:59 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-09-22 07:45:59 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 295 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-09-22 07:45:59 [publish_down] => 2016-09-22 07:45:59 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Tennene løper i vann nå, ikke sant? Nå er nemlig den tiden av året der!

Tiden hvor man først er ute og snuser inn den stadig kjøligere høstduften (selv om vi i 2016 snakker om tidenes varmeste september) - for deretter komme seg inn i varmen for å snuse inn duften fra lammelåret som godtgjør seg i steikeovnen.

Heldigvis er vin til lammelår kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. Moralen er, det meste går! Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en relativt tydelig egensmak, og en del fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk - men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne hentet fra det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Det robuste og det smaksrike taler for at vinen også bør ha en viss karakter - man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Mike Tyson eller Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktighet, balansert av god friskhet og gjerne noen staute ryggradstanniner. De gjør susen de.

De tradisjonelle følgesvennene er vin fra Spania (og Rioja spesielt), Piemonte og Bordeaux. Vi fokuserer på førstnevnte land - men krydrer som seg hør og bør med frekkaser fra andre områder. Sju viner i tallet - det magiske tallet sju vettu.

 

SPENSTIGE SPANJOLER


Dominio do Bibei Lalama 2012 | Saftig og slank fruktig nordvest-spanjol i en kjølig og urtepreget stil. En medium fyldig og svært anvendelig feinschmecker som går hjem hos både hvermansen og vinpenneknekt. Lekker også til de mer delikate / ikke fullt så smaksintense rettene. | Ribeira Sacra, Spania | 219,90 (basis)

Rayos Uva 2015 | Økologisk og anvendelig representant for "det nye Spania" (i likhet med Lalama). Dette er stilmessig å betrakte som moderne Rioja, med fokus på fersk og ren bærpreget frukt i stedet for fatlagring. Saftig og fast, med urte- og svakt blomsterpreget mørk fruktighet. En sjenerøs bærpreget allrounder på matbordet. | Rioja, Spania | 179,90 (BU)

 

"NATURVENNER"


Binet-Jacquet Faugères 2014 | Livlig og småfrekk lett rustikk fjellvin med et smaksbilde av fjell og bær, ville tørkete urter (garrigue) og animalske toner. Mykt strukturert. Druen carignan (25%) har fått følge av gode venner som syrah, grenache, cinsault og mourvedre - et velbalansert ensemble av druer det. | Languedoc-Roussillon, Frankrike | 199,90 (BU)

Donkey and Goat Carignane 2014 | Fra våre dyreleskende venner i California - en vin full av personlighet med røde bær og urter i regelrett harmoni. Livlig syrefriskhet og tanniner som ikke er redd for å ta tak. Balansert krydder/urtesamspill i en "luftig" ettersmak. En tindrende klar naturvin som utfordrer og inviterer på samme tid. | California, USA | 275,00 (BU)

 

MANGE GJESTER?


Alamos Cabernet Sauvignon 2015 | En solfylt solbærfest fra Sør-Amerika. Krydrete, kraftig og myk - uten å være slapp. Velegnet også om du tar på fleecejakken og går ut og slenger noen lammeskiver på grillen - og går all in på det litt mer rustikke. | Mendoza, Argentina | 124,90 (basis)