Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
Cordero di Montezemolo

Barolo Monfaletto 2015

Land: Italia

Region: Piemonte

Klassifikasjon: DOCG

Type: Rødvin

Druer: 100% Nebbiolo

Karakteristikk: Granatrød farge. Transparent. Duften er floral med preg av sur-søte kirsebær, anis og kardemomme. Vinen er tørr og fyldig, med bløtt anslag, balansert syre og rikelig med fine, modne tanniner. God fruktintensitet, med preg av kirsebær, jordbær, te og noe krydder. Lang, balansert ettersmak.

Om vinen: Denne vinen er eiendommens historiske vin, sammensatt av vin fra ulike parseller i Monfalettomarken. Vinmarken faller hovedsakelig mot sør-vest og sør-øst. Jordsmonnet består av leire og kalk, vinstokkene er mellom 15 og 50 år gamle, og marken ligger på ca 250-300 moh.Hver enkelt parsell vinifiseres separat. Vinen spontangjæres. Maserasjonstiden er 4-5 dager, med ytterligere 10-12 dager på ståltank for å fullføre gjæringen. Etter gjæring overføres vinen til eikefat av ulik alder og størrelse for lagring i 24 mnd. Etter lagring blendes den endelige vinen, og tappes på flaske. Etter ett års flaskelagring slippes vinen for salg.

Om produsenten: Gjennom 19 generasjoner, siden 1340, har den fantastiske eiendommen Monfalletto i La Morra vært i samme families eie. Dagens eiere og forvaltere er Giovanni Cordero di Montezemolo og hans barn Elena og Alberto. (Les Mer...)

Produsentens hjemmeside: www.corderodimontezemolo.com

Passer til:

Storfe

Lam og sau

Småvilt og fugl

Fylde:
Friskhet:
Garvestoff:
Frukt:
Inneholder sulfitter
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Nærmere informasjon finner du her
Vinmonopolpris:449.00 ink mva
Horecapris:366.22 eks mva

Vinmonopolnummer: 3532201
Utvalg Vinmonopolet: BU
Str: 0,75 L
EPD-nr: 4417283
Alkoholnivå: 14,5 %
SAP-nr: 9049778