Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 218
    [asset_id] => 282
    [title] => Grevinnen og hovmesteren
    [alias] => grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny
    [introtext] => 

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

[fulltext] =>

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 42. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Stigende smittetall til tross, det ser overhengende sannsynlig ut for at vi til forskjell fra Miss Sophie, slipper å kun menge oss med imaginære venner denne jula.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, oppdatert vinmenyen for Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi er rampete og gjør en pitteliten twist på dette ønsket. I stedet for sterkvinen sherry går vi for noe liknende smaksmessig, men med mer forsiktig alkoholstyrke. Både geografisk og og aromatisk beveger vi oss derimot ikke langt unna. De blodseriøse og hardbarka sherry-nerdene bak Equipo Navazos lager nemlig en hvitvin med hint av dette frekke florpreget som kjennetegner en tørr sherry, FlorPower 2016 (339,90) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe vits å gjøre noe crazy hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så strekker vi oss automatisk mot "burgunddødaren", den sitrende canadieren Meyer Old Main Road Tribute Chardonnay 2019 (300,00). Erkeklassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede kjølige fruktigheten får selskap av lekre fattoner og solid, sexylubben fyldighet. Livlig syrefriskhet og smaksrik finish bjudas det også på. Akkurat som i gamlelandet, AKA Burgund. 

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie, fint skal det værra skjønner vi. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne tenkte vi lure inn en flunkende nyhet fra polets basisutvalg - uten å fire på kvalitetskravene selvsagt. Fra isolerte Tasmania (du vet, det lille "annekset" til Australia, helt der i sør) kommer Jansz Tasmania Premium Cuvee (245,00). Den har du kanskje ikke rukket hilse på ennå, men nå er muligheten her.. Laget på de kjente champagnedruene pinot noir og chardonnay, og byr på sjarmerende eplepreget fruktighet, med innslag av krydret bakst og leskende syrefriskhet. Og, den finnes i en hel drøss butikkhyller!

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener vi sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er luringen Quinta do Noval Fine Ruby Port (129,90) – en luring fordi den kommer i halvflaske (fint for tigerskinnet det), og en luring for den er av det unge og fruktige salget som passer så fint til fruktdesserten.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2021-11-06 07:45:27 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2021-11-26 12:14:10 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2016-12-09 07:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20161209_grevinnen_hovmesteren\/grevinnen_og_hovmesteren_-_champagne_til_kyllingen.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 67 [ordering] => 16 [metakey] => Jura, Chardonnay, Chateau Chalon, Portvin, Cava, Musserende vin, Burgund, Grevinnen og hovmesteren, meny, vin [metadesc] => Hva sier du til å lage din egen versjon av festmiddagen til Grevinnen og hovmesteren? Vi har satt opp vinmenyen, og byr på oppskriftene. Resten fikser du, sammen med de ikke-imaginære vennene dine.. [access] => 1 [hits] => 13637 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 218:grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/218-grevinnen-og-hovmesteren-vinmeny [text] =>

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 42. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Stigende smittetall til tross, det ser overhengende sannsynlig ut for at vi til forskjell fra Miss Sophie, slipper å kun menge oss med imaginære venner denne jula.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, oppdatert vinmenyen for Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi er rampete og gjør en pitteliten twist på dette ønsket. I stedet for sterkvinen sherry går vi for noe liknende smaksmessig, men med mer forsiktig alkoholstyrke. Både geografisk og og aromatisk beveger vi oss derimot ikke langt unna. De blodseriøse og hardbarka sherry-nerdene bak Equipo Navazos lager nemlig en hvitvin med hint av dette frekke florpreget som kjennetegner en tørr sherry, FlorPower 2016 (339,90) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe vits å gjøre noe crazy hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så strekker vi oss automatisk mot "burgunddødaren", den sitrende canadieren Meyer Old Main Road Tribute Chardonnay 2019 (300,00). Erkeklassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede kjølige fruktigheten får selskap av lekre fattoner og solid, sexylubben fyldighet. Livlig syrefriskhet og smaksrik finish bjudas det også på. Akkurat som i gamlelandet, AKA Burgund. 

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie, fint skal det værra skjønner vi. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne tenkte vi lure inn en flunkende nyhet fra polets basisutvalg - uten å fire på kvalitetskravene selvsagt. Fra isolerte Tasmania (du vet, det lille "annekset" til Australia, helt der i sør) kommer Jansz Tasmania Premium Cuvee (245,00). Den har du kanskje ikke rukket hilse på ennå, men nå er muligheten her.. Laget på de kjente champagnedruene pinot noir og chardonnay, og byr på sjarmerende eplepreget fruktighet, med innslag av krydret bakst og leskende syrefriskhet. Og, den finnes i en hel drøss butikkhyller!

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener vi sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er luringen Quinta do Noval Fine Ruby Port (129,90) – en luring fordi den kommer i halvflaske (fint for tigerskinnet det), og en luring for den er av det unge og fruktige salget som passer så fint til fruktdesserten.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.


 

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 60 [id] => 60 [parent_id] => 1 [lft] => 117 [rgt] => 118 [level] => 1 [path] => vin-til-julemat [title] => vin til julemat [alias] => vin-til-julemat [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-11-07 14:02:49 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-11-07 14:02:49 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-11-07 14:02:49 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 6741 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-11-07 14:02:49 [publish_down] => 2016-11-07 14:02:49 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Og vips, så var vi inne i adventstiden, og dermed ikke så voldsomt mange dager igjen før Grevinnen og Hovmesteren igjen ruller over TV-skjermen på lille julaften, for 42. gang siden den først ble vist på NRK tilbake i 1980.

I den forbindelse - hva sier du til å lage din egen versjon av denne festmiddagen? Stigende smittetall til tross, det ser overhengende sannsynlig ut for at vi til forskjell fra Miss Sophie, slipper å kun menge oss med imaginære venner denne jula.

Vi har lagt ved linker til alle rettene vi, og ikke minst, oppdatert vinmenyen for Miss Sophies (tidvis originale) vinøse ønsker for denne fire retters festaftenen.

(1) Mulligatawnysuppe

«I think we'll have sherry with the soup.»
Ja, hvorfor ikke, Sophie. Eller, det vil si, vi er rampete og gjør en pitteliten twist på dette ønsket. I stedet for sterkvinen sherry går vi for noe liknende smaksmessig, men med mer forsiktig alkoholstyrke. Både geografisk og og aromatisk beveger vi oss derimot ikke langt unna. De blodseriøse og hardbarka sherry-nerdene bak Equipo Navazos lager nemlig en hvitvin med hint av dette frekke florpreget som kjennetegner en tørr sherry, FlorPower 2016 (339,90) er en intens og kompleks vin som står seg godt til den indiske karri- og kyllingsuppa. Og heldigvis byr den også på lavere alkohol enn det den tørre sherryen ville ligget på - det er ikke dumt for kveldens servitør det.

(2) Juletorsk med Sandefjordsmør

Ingen hokuspokus i matfatet, og heller ikke noe vits å gjøre noe crazy hokuspokus i glasset. Når instruksen sier «I think we'll have white wine with the fish» så strekker vi oss automatisk mot "burgunddødaren", den sitrende canadieren Meyer Old Main Road Tribute Chardonnay 2019 (300,00). Erkeklassisk chardonnayuttrykk hvor den eple- og sitruspregede kjølige fruktigheten får selskap av lekre fattoner og solid, sexylubben fyldighet. Livlig syrefriskhet og smaksrik finish bjudas det også på. Akkurat som i gamlelandet, AKA Burgund. 

«Please serve the chicken!»
Jada, Miss Sophie. Selvsagt, Miss Sophie. Kylling skal bli.

(3) Helstekt kylling med rotgrønnsaker

Men hva vil du ha i glasset da, Miss Sophie? «I think we'll have champagne with the bird!». Hei, hei, hei – luksuriøse vaner du har der, Miss Sophie, fint skal det værra skjønner vi. Men fest er fest – og bobler skal bli! Men i stedet for champagne tenkte vi lure inn en flunkende nyhet fra polets basisutvalg - uten å fire på kvalitetskravene selvsagt. Fra isolerte Tasmania (du vet, det lille "annekset" til Australia, helt der i sør) kommer Jansz Tasmania Premium Cuvee (245,00). Den har du kanskje ikke rukket hilse på ennå, men nå er muligheten her.. Laget på de kjente champagnedruene pinot noir og chardonnay, og byr på sjarmerende eplepreget fruktighet, med innslag av krydret bakst og leskende syrefriskhet. Og, den finnes i en hel drøss butikkhyller!

(4) Krydderkokte klementiner

(PS! I tillegg til ingrediensene i oppskriften, kan det trygt anbefales å supplere med lett ristede assorterte nøtter (fra julens nøtteskål) og et sjenerøst lag med raspet mørk sjokolade. Og med sjenerøst, så mener vi sjenerøst..)

Miss Sophies bestilling/befaling til den søte avslutningen lyder «I think we'll have port with the fruit!». Og det lojale og vinøse svaret vårt er luringen Quinta do Noval Fine Ruby Port (129,90) – en luring fordi den kommer i halvflaske (fint for tigerskinnet det), og en luring for den er av det unge og fruktige salget som passer så fint til fruktdesserten.

Og med det nærmer middagsfesten seg oppløpssiden, og vi avslutter med James’ kloke ord: «Sugar in the morning..».


Visste du at?
- I 1992 ble denne sketsjen sendt to ganger på NRK TV.

Ved en feiltakelse gikk den nemlig et kvarter for tidlig, og telefonstormen som fulgte var så kraftig at NRK måtte sette den opp på på ny etter Kveldsnytt.