Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 247
    [asset_id] => 326
    [title] => Vin til høstlammet
    [alias] => vin-til-hostens-lammelar
    [introtext] => 

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre snasne stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens vin til matklassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

[fulltext] =>

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE DU FINNER I MANGE BUTIKKHYLLER:
 

FRA DALSTROKA INNAFOR
Dominio do Bibei Lalama 2016 | Den saftige og smaksrike spanjolen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med mørkere og mer krydret fruktighet, og mer enn noensinne kan vi si at  LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 259,90

FYLDIG OG FRANSK
Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019 (231,50) | All infylde og kraft her - adressen tilsier det, samt bruken av nøye utvalgt druemateriale fra solrike vinmarker. Rik aromatisk med krydder og mørkt bærpreg og innslag lakris. God syre, avrundet tanninstruktur og konsentrert, lang ettersmak. Tåler godt med krydder i maten denne snasne smaksbomba. | Rhône, Frankrike | 231,50

POTENT PORTUGISER
Maias Tinto 2017  | Litt slankere og enklere enn de ovenfor, men det fine mørke bærpreget er der, god struktur likeså. Schmukk noen lammekoteletter på grillen, og jekk opp denne - tommel opp-potensiale da, tenker vi. | Beiras, Portugal | 165,00

SPANJOL I AUSTRALSK DRAKT
Yalumba Y Series Tempranillo 2019 | Heller ikke en vin som har kompleksitet som sitt trumfkort, men som heller spiller på lettdrikkelig og småkraftig fruktighet, uten noen forstyrrende fatpreg. Druen kjenner du allerede fra Rioja (ja, egentlig fra hele Spania i grunn, under mange ulike navn). Tåler mye krydder og trøkk fra grillen. | South Australia, Australia | 163,50

GROM GREKER
Thymiopoulos Naoussa Alta 2017 | I motsetning til vinene ovenfor, er denne i bestillingsutvalget - men kombinasjonen skyhøy kvalitet og mange "ambassadører" i både butikk og vinpresse har medført at den finnes i minst 35 butikker, og tallet er økende. Du er tilgitt om du tror du drikker en superlegant nebbiolo når du får denne i glasset, mange proffer har gått i den "fella" før deg nemlig. Aromatisk, kompleks og med balansert syrefriskhet og tanninstruktur til å bære den elegante og solmodne fruktigheten. Fra høyfjellene nord i Hellas, og laget på den lokale druen xinomavro. Fin til både lammelåret og mer delikate stykker (feks. filet) | Naoussa, Hellas | 214,90

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2020-09-13 14:18:24 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2020-09-25 07:23:12 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-13 05:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170323_p\u00e5skevin\/lammel\u00e5r_web.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 74 [ordering] => 8 [metakey] => vin til lam, rødvin til lam, beste vin til lam, drikke til lammelår, vin til lammelår, høstens lam, vin til lam 2020, vin lam, vin til lam 2019, Rioja [metadesc] => Vin + lammelår = sant. Så derfor, her er årets utgave av «hånd i hånd" vinforslag til høstens lam. [access] => 1 [hits] => 11671 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 247:vin-til-hostens-lammelar [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/247-vin-til-hostens-lammelar [text] =>

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre snasne stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens vin til matklassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE DU FINNER I MANGE BUTIKKHYLLER:
 

FRA DALSTROKA INNAFOR
Dominio do Bibei Lalama 2016 | Den saftige og smaksrike spanjolen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med mørkere og mer krydret fruktighet, og mer enn noensinne kan vi si at  LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 259,90

FYLDIG OG FRANSK
Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019 (231,50) | All infylde og kraft her - adressen tilsier det, samt bruken av nøye utvalgt druemateriale fra solrike vinmarker. Rik aromatisk med krydder og mørkt bærpreg og innslag lakris. God syre, avrundet tanninstruktur og konsentrert, lang ettersmak. Tåler godt med krydder i maten denne snasne smaksbomba. | Rhône, Frankrike | 231,50

POTENT PORTUGISER
Maias Tinto 2017  | Litt slankere og enklere enn de ovenfor, men det fine mørke bærpreget er der, god struktur likeså. Schmukk noen lammekoteletter på grillen, og jekk opp denne - tommel opp-potensiale da, tenker vi. | Beiras, Portugal | 165,00

SPANJOL I AUSTRALSK DRAKT
Yalumba Y Series Tempranillo 2019 | Heller ikke en vin som har kompleksitet som sitt trumfkort, men som heller spiller på lettdrikkelig og småkraftig fruktighet, uten noen forstyrrende fatpreg. Druen kjenner du allerede fra Rioja (ja, egentlig fra hele Spania i grunn, under mange ulike navn). Tåler mye krydder og trøkk fra grillen. | South Australia, Australia | 163,50

GROM GREKER
Thymiopoulos Naoussa Alta 2017 | I motsetning til vinene ovenfor, er denne i bestillingsutvalget - men kombinasjonen skyhøy kvalitet og mange "ambassadører" i både butikk og vinpresse har medført at den finnes i minst 35 butikker, og tallet er økende. Du er tilgitt om du tror du drikker en superlegant nebbiolo når du får denne i glasset, mange proffer har gått i den "fella" før deg nemlig. Aromatisk, kompleks og med balansert syrefriskhet og tanninstruktur til å bære den elegante og solmodne fruktigheten. Fra høyfjellene nord i Hellas, og laget på den lokale druen xinomavro. Fin til både lammelåret og mer delikate stykker (feks. filet) | Naoussa, Hellas | 214,90

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi i full fart raser inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre snasne stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens vin til matklassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går! (så lenge det smaker godt, selvsagt)

Det smaksrike lammekjøttet kjennetegnes av en nokså markert egensmak, og en del deilig fett. I og med at kjøttet er så smaksrik og robust, tåler det også sjenerøs omgang med krydder og smakstilsetninger. Mange går for middelhavs-klassikeren som involverer rosmarin og hvitløk. Men etterhvert har også mer eksotiske krydderinnslag blitt vanlige, gjerne inspirert av det nordafrikanske eller midtøsten-inspirerte kjøkkenet.

Alt dette taler for at vinen også bør ha en viss karakter, man sender tross alt ikke en puslete spjæling inn i ringen mot Cecilia Brækhus. Det aller viktigste er derfor at vinen har en god porsjon egensmak og karakter til å være kjøttets likestilte partner - med dertilhørende solide fruktkjerne, balansert av god friskhet og staute ryggradstanniner.

FORSLAGENE DU FINNER I MANGE BUTIKKHYLLER:
 

FRA DALSTROKA INNAFOR
Dominio do Bibei Lalama 2016 | Den saftige og smaksrike spanjolen som passer til nær sagt alt - fra rødt kjøtt til hvit fisk. Denne middels fyldige, friske og faste rødvinen fra nordvest-Spania, er elsket av vinkelnerne nettopp for sine allroundegenskaper. Nå i ny årgang med mørkere og mer krydret fruktighet, og mer enn noensinne kan vi si at  LAM + LALAMA = SANT. | Ribeira Sacra, Spania | 259,90

FYLDIG OG FRANSK
Rémy Ferbras Terre de Mistral Vacqueyras 2019 (231,50) | All infylde og kraft her - adressen tilsier det, samt bruken av nøye utvalgt druemateriale fra solrike vinmarker. Rik aromatisk med krydder og mørkt bærpreg og innslag lakris. God syre, avrundet tanninstruktur og konsentrert, lang ettersmak. Tåler godt med krydder i maten denne snasne smaksbomba. | Rhône, Frankrike | 231,50

POTENT PORTUGISER
Maias Tinto 2017  | Litt slankere og enklere enn de ovenfor, men det fine mørke bærpreget er der, god struktur likeså. Schmukk noen lammekoteletter på grillen, og jekk opp denne - tommel opp-potensiale da, tenker vi. | Beiras, Portugal | 165,00

SPANJOL I AUSTRALSK DRAKT
Yalumba Y Series Tempranillo 2019 | Heller ikke en vin som har kompleksitet som sitt trumfkort, men som heller spiller på lettdrikkelig og småkraftig fruktighet, uten noen forstyrrende fatpreg. Druen kjenner du allerede fra Rioja (ja, egentlig fra hele Spania i grunn, under mange ulike navn). Tåler mye krydder og trøkk fra grillen. | South Australia, Australia | 163,50

GROM GREKER
Thymiopoulos Naoussa Alta 2017 | I motsetning til vinene ovenfor, er denne i bestillingsutvalget - men kombinasjonen skyhøy kvalitet og mange "ambassadører" i både butikk og vinpresse har medført at den finnes i minst 35 butikker, og tallet er økende. Du er tilgitt om du tror du drikker en superlegant nebbiolo når du får denne i glasset, mange proffer har gått i den "fella" før deg nemlig. Aromatisk, kompleks og med balansert syrefriskhet og tanninstruktur til å bære den elegante og solmodne fruktigheten. Fra høyfjellene nord i Hellas, og laget på den lokale druen xinomavro. Fin til både lammelåret og mer delikate stykker (feks. filet) | Naoussa, Hellas | 214,90