Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 251
    [asset_id] => 330
    [title] => Vin til fårikål
    [alias] => vin-til-farikal-farikalens-dag
    [introtext] => 

Vin til fårikål, er det mulig da? Ja selvsagt er det mulig.

Men tilsier ikke rotekte norsk tradisjon og kultur at man gjerne skal holde seg til lokale drikkevarer til denne tradisjonelle matretten? Jo, hvorfor ikke - en solid håndverkssider fra Hardanger for eksempel. Og det har vi selvsagt det også!

Samtidig kjennetegnes en tradisjons (og kulturs) styrke av nettopp dens evne til kontinuerlig forandring. Det har en vis mann sagt en gang, og vi er helt enige med den vise mannen. Så derfor byr vi også på et knippe gode vinforslag til fårikålmiddagen din.

En annen erkenorsk tradisjon for øvrig, er at den ansvarlige for innkjøp av drikkevarer er sent ute. Det tror vi også gjelder for 2021 - så det har vi tenkt, og vi berger æren din med disse gode forslagene som befinner på MAAAANGE butikkhyller over det ganske land.

[fulltext] =>

Hva ser vi etter i vinen? Jo. Den "innkokte" retten som fårikål tross alt er, byr på en solid dose fett, smaksrikhet, fylde og sødme fra kålen. Og vinen må trives sammen med dette hetftige smaksorgiet. Veldig sarte og forsiktige "pingleviner" gjør ikke det - de ønsker annet selskap. Rødviner og utadvendte tanniner er heller ikke øverst på gjestelista i et slikt lag. De kan fint vente, høsten er full av anledninger for at rødvinene skal få invitasjon dumpende ned i postkassa si. Smaksrike hvite varianter derimot, det vil vi ha til fårikålen! Og vi behøver ikke være redd for litt fatpreg på fårikålvinen, det funker fint det.

KORTREIST TRADISJONSDRIKKE

"Ekte sider smaker godt til gryta, er kortreist og hører høsten til." - sier de på polet, og vi er hjertens enige! Og de gir seg ikke der, neida - hør bare: "September er tid for epler og fårikål. Og gjerne sammen. ... Smaken av friske epler, epleskall og bakte epler, med hint av krydder og urter, går veldig godt til en høstlig fårikålgryte." Det høres fristende ut, ikke sant? Da er det håndverksproduktet Kvestad 1808 Sider du vil ha! En ekte hardangersider til kun 174,90, med et solid innslag av eplesorten gravenstein - som gir god balanserende friskhet til den smaksrike, konsentrerte og fyldige stilen. Dennesnasne sideren finner du allerede i mange butikker, og flere kommer til - dag for dag. Psst! Finnes også i praktisk halvflaske.

EN KVINTETT LETT TILGJENGELIGE TOPPVALG TIL FÅRIKÅLEN

Som nevnt innledningsvis, er det hvitvin som gjelder på fårikålfronten. Og i polhyllene finner du for tiden tre ulike stilretninger - som alle er gode fårikålvenner, på hver sin måte. Den rimeligste av disse er laget på druen chenin blanc - en drue som trives svært godt i fårikålens nærvær, spesielt hvis druene har fått vokse opp under stabile solrike forhold i det ypperste av jordsmonn - da får du den matvennlige kombinasjonen av de tre helllige S-ene: smaksrikhet, sexylubbenhet og syrefriskhet. -->  Perdeberg Cape White 2020 (174,90) er en slik - med druer som har vært velsignet med mye sol i oppveksten sin. Leskende flott fruktighet, konsentert og lang - det funker meget godt til den innkokte sauen og kålen.

En rimelig californisk nyhet i mange polbutikker, og som passer fint til kalkunen er Ballard Lane Chardonnay 2018 (195,00). Rund og fin, med fin fedme og smak av tørket aprikos med innslag fat og smør. Mye vin for pengene her.

Sprudlende og smaksrike spanske "Rolls Royce-bobler" med langt opphold på bunnfallet er som skapt til dette festmåltidet. Dette lange bunnfallsoppholdet tilfører nemlig umami til vinen, og dermed har smaksløkene dine fått en smakfull og beskyttende dørvakt som hamler opp med den rike matretten. I tillegg tilfører den musserende vinen både friskhet og bobler - som renser opp munnhulen og skjerper appetitten. → den lett utviklede og sjarmerende Gramona La Cuvee Corpinnat Brut 2016 (258,50) som har tilbrakt omtrent nesten tre år på bunnfallet, gjør alt dette for deg. Til en fordelaktig pris atpåtil.

Den litt mer uformelle og "enklere" friskusen Folias de Baco Uivo Pt Nat Branco 2020 (207,00) er nok heller ikke ueffen. Det handler ikke så mye om umamieffekten her kanskje, men de friske sprudleegenskapene er der til gangs.

Jokeren i gjengen er den spennende Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2020 (209,00) en strukturert, frisk og konsentrert rosévin som er beregnet for kulinariske eskapader. En vin som burde appelere til både hvit- og rødvinsentusiasten.

RØDVIN?

Insisterer du på rødvin, eller venter du gjester som gjør det? Vær obs på at det ikke har like stor inntertierpotensiale som forslagene ovenfor, og strengt tatt ikke det vi anbefaler. Men vi diskriminerer selvsagt ingen - og tror at disse lett tilgjengelige vinene også kan være hyggelig en høstkveld i 2021:
♥ For deg som foretrekker en leskende men likefullt smaksrik rødvin, er denne lammevennlige saken et fint valg. Og du finner den i ekstremt mange butikker! --> Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2020 (189,00)
♣ En lyxig og slank "rødvin i hvitvinsdrakt" er den delikate og syrefriske Die Plek Cinsault 2018 (419,00)
All in på fyldig, bærpreget og forholdsvis kraftig rødvin? Det er jo høst tross alt --> Pasarisa Malbec 2019 (204,90).
♦ Ute etter rødt på kartong? Litt lett avkjølt undercover chianti classico kan også duge --> Dievole Le Due Arbie Toscana 2019 (485,00 for 3L)


PS! Visste du forresten at siste torsdag i september er utropt til "fårikålens dag"? Riktignok er det statlig støttet norsk kjøttindustri (Opplysningskontoret for kjøtt, nå bedre kjent som Matprat) som står bak utropingen. Men Opplysningkontoret har unektelig bred støtte i folket, og både lytterne til radioprogrammet Nitimen (OK, det var i 1972) og ikke minst regjeringen.no - har begge kåret fårikål til Norges nasjonalrett.

På utkikk etter oppskrift til fårikål. Sjekk for eksempel ut oppskriften til heiamat.no.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2021-09-10 11:20:57 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2021-09-22 11:40:08 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-09-28 06:39:40 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20170927_f\u00e5rik\u00e5l\/f\u00e5rik\u00e5l_600.jpg","float_intro":"none","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":"http:\/\/heiamat.no\/2016\/09\/23\/hostens-farikal\/","urlatext":"foto: heiamat.no \/ vin til f\u00e5rik\u00e5l","targeta":"1","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 75 [ordering] => 6 [metakey] => drikke til fårikål 2021, hvitvin til fårikål, vin til fårikål, sider til fårikål, champagne til fårikål, musserende til fårikål, rødvin til fårikål, fårikålens dag, vin til fårikål 2021, vin til fårikål 2020 [metadesc] => Vin til fårikål - selveste nasjonalretten? Ja, absolutt. Fullt mulig det! Vi gir deg forslagene på det du vil ha i glasset denne høsten, enten det er vin eller rotnorsk håndverkssider fra Hardanger! [access] => 1 [hits] => 14062 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 251:vin-til-farikal-farikalens-dag [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/251-vin-til-farikal-farikalens-dag [text] =>

Vin til fårikål, er det mulig da? Ja selvsagt er det mulig.

Men tilsier ikke rotekte norsk tradisjon og kultur at man gjerne skal holde seg til lokale drikkevarer til denne tradisjonelle matretten? Jo, hvorfor ikke - en solid håndverkssider fra Hardanger for eksempel. Og det har vi selvsagt det også!

Samtidig kjennetegnes en tradisjons (og kulturs) styrke av nettopp dens evne til kontinuerlig forandring. Det har en vis mann sagt en gang, og vi er helt enige med den vise mannen. Så derfor byr vi også på et knippe gode vinforslag til fårikålmiddagen din.

En annen erkenorsk tradisjon for øvrig, er at den ansvarlige for innkjøp av drikkevarer er sent ute. Det tror vi også gjelder for 2021 - så det har vi tenkt, og vi berger æren din med disse gode forslagene som befinner på MAAAANGE butikkhyller over det ganske land.

Hva ser vi etter i vinen? Jo. Den "innkokte" retten som fårikål tross alt er, byr på en solid dose fett, smaksrikhet, fylde og sødme fra kålen. Og vinen må trives sammen med dette hetftige smaksorgiet. Veldig sarte og forsiktige "pingleviner" gjør ikke det - de ønsker annet selskap. Rødviner og utadvendte tanniner er heller ikke øverst på gjestelista i et slikt lag. De kan fint vente, høsten er full av anledninger for at rødvinene skal få invitasjon dumpende ned i postkassa si. Smaksrike hvite varianter derimot, det vil vi ha til fårikålen! Og vi behøver ikke være redd for litt fatpreg på fårikålvinen, det funker fint det.

KORTREIST TRADISJONSDRIKKE

"Ekte sider smaker godt til gryta, er kortreist og hører høsten til." - sier de på polet, og vi er hjertens enige! Og de gir seg ikke der, neida - hør bare: "September er tid for epler og fårikål. Og gjerne sammen. ... Smaken av friske epler, epleskall og bakte epler, med hint av krydder og urter, går veldig godt til en høstlig fårikålgryte." Det høres fristende ut, ikke sant? Da er det håndverksproduktet Kvestad 1808 Sider du vil ha! En ekte hardangersider til kun 174,90, med et solid innslag av eplesorten gravenstein - som gir god balanserende friskhet til den smaksrike, konsentrerte og fyldige stilen. Dennesnasne sideren finner du allerede i mange butikker, og flere kommer til - dag for dag. Psst! Finnes også i praktisk halvflaske.

EN KVINTETT LETT TILGJENGELIGE TOPPVALG TIL FÅRIKÅLEN

Som nevnt innledningsvis, er det hvitvin som gjelder på fårikålfronten. Og i polhyllene finner du for tiden tre ulike stilretninger - som alle er gode fårikålvenner, på hver sin måte. Den rimeligste av disse er laget på druen chenin blanc - en drue som trives svært godt i fårikålens nærvær, spesielt hvis druene har fått vokse opp under stabile solrike forhold i det ypperste av jordsmonn - da får du den matvennlige kombinasjonen av de tre helllige S-ene: smaksrikhet, sexylubbenhet og syrefriskhet. -->  Perdeberg Cape White 2020 (174,90) er en slik - med druer som har vært velsignet med mye sol i oppveksten sin. Leskende flott fruktighet, konsentert og lang - det funker meget godt til den innkokte sauen og kålen.

En rimelig californisk nyhet i mange polbutikker, og som passer fint til kalkunen er Ballard Lane Chardonnay 2018 (195,00). Rund og fin, med fin fedme og smak av tørket aprikos med innslag fat og smør. Mye vin for pengene her.

Sprudlende og smaksrike spanske "Rolls Royce-bobler" med langt opphold på bunnfallet er som skapt til dette festmåltidet. Dette lange bunnfallsoppholdet tilfører nemlig umami til vinen, og dermed har smaksløkene dine fått en smakfull og beskyttende dørvakt som hamler opp med den rike matretten. I tillegg tilfører den musserende vinen både friskhet og bobler - som renser opp munnhulen og skjerper appetitten. → den lett utviklede og sjarmerende Gramona La Cuvee Corpinnat Brut 2016 (258,50) som har tilbrakt omtrent nesten tre år på bunnfallet, gjør alt dette for deg. Til en fordelaktig pris atpåtil.

Den litt mer uformelle og "enklere" friskusen Folias de Baco Uivo Pt Nat Branco 2020 (207,00) er nok heller ikke ueffen. Det handler ikke så mye om umamieffekten her kanskje, men de friske sprudleegenskapene er der til gangs.

Jokeren i gjengen er den spennende Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2020 (209,00) en strukturert, frisk og konsentrert rosévin som er beregnet for kulinariske eskapader. En vin som burde appelere til både hvit- og rødvinsentusiasten.

RØDVIN?

Insisterer du på rødvin, eller venter du gjester som gjør det? Vær obs på at det ikke har like stor inntertierpotensiale som forslagene ovenfor, og strengt tatt ikke det vi anbefaler. Men vi diskriminerer selvsagt ingen - og tror at disse lett tilgjengelige vinene også kan være hyggelig en høstkveld i 2021:
♥ For deg som foretrekker en leskende men likefullt smaksrik rødvin, er denne lammevennlige saken et fint valg. Og du finner den i ekstremt mange butikker! --> Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2020 (189,00)
♣ En lyxig og slank "rødvin i hvitvinsdrakt" er den delikate og syrefriske Die Plek Cinsault 2018 (419,00)
All in på fyldig, bærpreget og forholdsvis kraftig rødvin? Det er jo høst tross alt --> Pasarisa Malbec 2019 (204,90).
♦ Ute etter rødt på kartong? Litt lett avkjølt undercover chianti classico kan også duge --> Dievole Le Due Arbie Toscana 2019 (485,00 for 3L)


PS! Visste du forresten at siste torsdag i september er utropt til "fårikålens dag"? Riktignok er det statlig støttet norsk kjøttindustri (Opplysningskontoret for kjøtt, nå bedre kjent som Matprat) som står bak utropingen. Men Opplysningkontoret har unektelig bred støtte i folket, og både lytterne til radioprogrammet Nitimen (OK, det var i 1972) og ikke minst regjeringen.no - har begge kåret fårikål til Norges nasjonalrett.

På utkikk etter oppskrift til fårikål. Sjekk for eksempel ut oppskriften til heiamat.no.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

Vin til fårikål, er det mulig da? Ja selvsagt er det mulig.

Men tilsier ikke rotekte norsk tradisjon og kultur at man gjerne skal holde seg til lokale drikkevarer til denne tradisjonelle matretten? Jo, hvorfor ikke - en solid håndverkssider fra Hardanger for eksempel. Og det har vi selvsagt det også!

Samtidig kjennetegnes en tradisjons (og kulturs) styrke av nettopp dens evne til kontinuerlig forandring. Det har en vis mann sagt en gang, og vi er helt enige med den vise mannen. Så derfor byr vi også på et knippe gode vinforslag til fårikålmiddagen din.

En annen erkenorsk tradisjon for øvrig, er at den ansvarlige for innkjøp av drikkevarer er sent ute. Det tror vi også gjelder for 2021 - så det har vi tenkt, og vi berger æren din med disse gode forslagene som befinner på MAAAANGE butikkhyller over det ganske land.

Hva ser vi etter i vinen? Jo. Den "innkokte" retten som fårikål tross alt er, byr på en solid dose fett, smaksrikhet, fylde og sødme fra kålen. Og vinen må trives sammen med dette hetftige smaksorgiet. Veldig sarte og forsiktige "pingleviner" gjør ikke det - de ønsker annet selskap. Rødviner og utadvendte tanniner er heller ikke øverst på gjestelista i et slikt lag. De kan fint vente, høsten er full av anledninger for at rødvinene skal få invitasjon dumpende ned i postkassa si. Smaksrike hvite varianter derimot, det vil vi ha til fårikålen! Og vi behøver ikke være redd for litt fatpreg på fårikålvinen, det funker fint det.

KORTREIST TRADISJONSDRIKKE

"Ekte sider smaker godt til gryta, er kortreist og hører høsten til." - sier de på polet, og vi er hjertens enige! Og de gir seg ikke der, neida - hør bare: "September er tid for epler og fårikål. Og gjerne sammen. ... Smaken av friske epler, epleskall og bakte epler, med hint av krydder og urter, går veldig godt til en høstlig fårikålgryte." Det høres fristende ut, ikke sant? Da er det håndverksproduktet Kvestad 1808 Sider du vil ha! En ekte hardangersider til kun 174,90, med et solid innslag av eplesorten gravenstein - som gir god balanserende friskhet til den smaksrike, konsentrerte og fyldige stilen. Dennesnasne sideren finner du allerede i mange butikker, og flere kommer til - dag for dag. Psst! Finnes også i praktisk halvflaske.

EN KVINTETT LETT TILGJENGELIGE TOPPVALG TIL FÅRIKÅLEN

Som nevnt innledningsvis, er det hvitvin som gjelder på fårikålfronten. Og i polhyllene finner du for tiden tre ulike stilretninger - som alle er gode fårikålvenner, på hver sin måte. Den rimeligste av disse er laget på druen chenin blanc - en drue som trives svært godt i fårikålens nærvær, spesielt hvis druene har fått vokse opp under stabile solrike forhold i det ypperste av jordsmonn - da får du den matvennlige kombinasjonen av de tre helllige S-ene: smaksrikhet, sexylubbenhet og syrefriskhet. -->  Perdeberg Cape White 2020 (174,90) er en slik - med druer som har vært velsignet med mye sol i oppveksten sin. Leskende flott fruktighet, konsentert og lang - det funker meget godt til den innkokte sauen og kålen.

En rimelig californisk nyhet i mange polbutikker, og som passer fint til kalkunen er Ballard Lane Chardonnay 2018 (195,00). Rund og fin, med fin fedme og smak av tørket aprikos med innslag fat og smør. Mye vin for pengene her.

Sprudlende og smaksrike spanske "Rolls Royce-bobler" med langt opphold på bunnfallet er som skapt til dette festmåltidet. Dette lange bunnfallsoppholdet tilfører nemlig umami til vinen, og dermed har smaksløkene dine fått en smakfull og beskyttende dørvakt som hamler opp med den rike matretten. I tillegg tilfører den musserende vinen både friskhet og bobler - som renser opp munnhulen og skjerper appetitten. → den lett utviklede og sjarmerende Gramona La Cuvee Corpinnat Brut 2016 (258,50) som har tilbrakt omtrent nesten tre år på bunnfallet, gjør alt dette for deg. Til en fordelaktig pris atpåtil.

Den litt mer uformelle og "enklere" friskusen Folias de Baco Uivo Pt Nat Branco 2020 (207,00) er nok heller ikke ueffen. Det handler ikke så mye om umamieffekten her kanskje, men de friske sprudleegenskapene er der til gangs.

Jokeren i gjengen er den spennende Thymiopoulos Rosé de Xinomavro 2020 (209,00) en strukturert, frisk og konsentrert rosévin som er beregnet for kulinariske eskapader. En vin som burde appelere til både hvit- og rødvinsentusiasten.

RØDVIN?

Insisterer du på rødvin, eller venter du gjester som gjør det? Vær obs på at det ikke har like stor inntertierpotensiale som forslagene ovenfor, og strengt tatt ikke det vi anbefaler. Men vi diskriminerer selvsagt ingen - og tror at disse lett tilgjengelige vinene også kan være hyggelig en høstkveld i 2021:
♥ For deg som foretrekker en leskende men likefullt smaksrik rødvin, er denne lammevennlige saken et fint valg. Og du finner den i ekstremt mange butikker! --> Thymiopoulos Xinomavro Jeunes Vignes 2020 (189,00)
♣ En lyxig og slank "rødvin i hvitvinsdrakt" er den delikate og syrefriske Die Plek Cinsault 2018 (419,00)
All in på fyldig, bærpreget og forholdsvis kraftig rødvin? Det er jo høst tross alt --> Pasarisa Malbec 2019 (204,90).
♦ Ute etter rødt på kartong? Litt lett avkjølt undercover chianti classico kan også duge --> Dievole Le Due Arbie Toscana 2019 (485,00 for 3L)


PS! Visste du forresten at siste torsdag i september er utropt til "fårikålens dag"? Riktignok er det statlig støttet norsk kjøttindustri (Opplysningskontoret for kjøtt, nå bedre kjent som Matprat) som står bak utropingen. Men Opplysningkontoret har unektelig bred støtte i folket, og både lytterne til radioprogrammet Nitimen (OK, det var i 1972) og ikke minst regjeringen.no - har begge kåret fårikål til Norges nasjonalrett.

På utkikk etter oppskrift til fårikål. Sjekk for eksempel ut oppskriften til heiamat.no.