Din vinliste er tom.

Søk produkt

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt
		stdClass Object
(
    [id] => 259
    [asset_id] => 338
    [title] => Vin til kalkun
    [alias] => vin-til-kalkun
    [introtext] => 

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.

[fulltext] =>

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

RØDT

Meyer Okanagan Valley Pinot Noir 2017/18 (259,90) fra Canada stemmer i med lys og kjølig delikat fruktighet med smak av urter og krydder. Et snev av røyk gjør det hele enda mer spennende. Lett og myk munnfølelse som avslutter i en leskende finish. Hele tiden en liten fin nerve av behersket og livlig "villskap" i bunn. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen til kalkunen.

For de som liker det mer fyldig, rikt og sjenerøst på både frukt og fatbruk (uten å gå på akkord med frisk fruktighet i bunn) på pinot noir-fronten, så er Au Bon Climat fra Santa Barbara i California et safe betAu Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir 2017 (309,90) fra den evigaktuelle gærningen/legenden (stryk det som ikke passer) Jim Clendenen er et strålende eksempel på at man lage vin som både er frisk og fullmoden i dette området. Ikke mange klarer det...

HVITT

En annen av Santa Barbaras grand old men er Adam Tolmach, og hans Ojai Vineyards. Noen hakk mer nedtonet i fremtoning enn sin gamle kollega Jim fra Au Bon Climat, både i personlighet og i vinuttrykk. Bien Nacido Chardonnay 2017 (329,00) er californisk chardonnaydelikatesse på glass. Frisk og delikat uten å være mager, hvor franske fat har gjort en ypperlig støttekontaktjobb. Moreish rett og slett.

I guilty pleasure-avdelinga har vi hentet fram høyfjellschardonnay fra Mendoza i Argentina. Catena Alta Chardonnay 2016 (275,00) er kraftig og fatpreget, på en deilig, solkysset måte. Konsentrert frukt og krydder spiller harmonisk sammen i glasset. Kan fint lagres noen år også. "If it said Meursault on the label, you wouldn’t question it." - Jancis Robinson. 

De kan virkelig hvitviner til kalkun over there, også på nordsida av grensen til han der mannen som elsker å bygge murer, men som ikke er så stødig i geografi, Donald T. I kjølige Canada finner vi årets "wild card" til kalkun - delikat, frisk og slank - men samtidig utrolig smaksrik, og en vin som har den herlige egenskapen at den blir bedre og mer interessant for hve slurk. --> Lock & Worth Semillon 2017 (279,90) er ufiltrert naturvin av det rene slaget, produsert hos garagiste-produsenten og naturvinsimportøren Matthew Sherlock. Små kvanta. Selvsagt.

[state] => 1 [catid] => 42 [created] => 2020-01-23 17:59:39 [created_by] => 482 [created_by_alias] => [modified] => 2020-03-03 07:36:12 [modified_by] => 482 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [publish_up] => 2017-12-01 09:44:19 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [images] => {"image_intro":"images\/nyheter\/20171130_kalkun\/kalkun_og_vin_hele_\u00e5ret_-_skalert.jpg","float_intro":"","image_intro_alt":"Vin og kalkun","image_intro_caption":"Vin og kalkun","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""} [urls] => {"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""} [attribs] => {"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""} [version] => 85 [ordering] => 5 [metakey] => vin til kalkun, beste vin til kalkun, rødvin til kalkun, hvitvin til kalkun, drikke til kalkun, 2019 beste viner til kalkun [metadesc] => Vin til kalkun: De beste vinene til det magre og delikate kjøttet finner vi blant saftige og lette rødviner fra den nye verden - pinot noir er stikkordet. Eller friske og lett fyldige hvitviner med finesse. [access] => 1 [hits] => 11594 [metadata] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [robots] => [author] => [rights] => [xreference] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [featured] => 1 [language] => * [xreference] => [category_title] => Nyheter [category_alias] => nyheter [category_access] => 1 [author] => Gunnar Skoglund [parent_title] => ROOT [parent_id] => 1 [parent_route] => [parent_alias] => root [rating] => [rating_count] => [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [article_layout] => _:default [show_title] => 1 [link_titles] => 0 [show_intro] => 1 [info_block_position] => 0 [show_category] => 0 [link_category] => 0 [show_parent_category] => 0 [link_parent_category] => 0 [show_author] => 0 [link_author] => 0 [show_create_date] => 0 [show_modify_date] => 0 [show_publish_date] => 0 [show_item_navigation] => 0 [show_vote] => 0 [show_readmore] => 0 [show_readmore_title] => 0 [readmore_limit] => 100 [show_tags] => 1 [show_icons] => 0 [show_print_icon] => 0 [show_email_icon] => 0 [show_hits] => 0 [show_noauth] => 0 [urls_position] => 0 [show_publishing_options] => 1 [show_article_options] => 1 [save_history] => 0 [history_limit] => 10 [show_urls_images_frontend] => 0 [show_urls_images_backend] => 1 [targeta] => 0 [targetb] => 0 [targetc] => 0 [float_intro] => right [float_fulltext] => right [category_layout] => _:blog [show_category_heading_title_text] => 0 [show_category_title] => 0 [show_description] => 0 [show_description_image] => 0 [maxLevel] => -1 [show_empty_categories] => 0 [show_no_articles] => 0 [show_subcat_desc] => 0 [show_cat_num_articles] => 0 [show_cat_tags] => 1 [show_base_description] => 1 [maxLevelcat] => -1 [show_empty_categories_cat] => 0 [show_subcat_desc_cat] => 1 [show_cat_num_articles_cat] => 1 [num_leading_articles] => 100 [num_intro_articles] => 0 [num_columns] => 1 [num_links] => 0 [multi_column_order] => 0 [show_subcategory_content] => -1 [show_pagination_limit] => 1 [filter_field] => hide [show_headings] => 1 [list_show_date] => 0 [date_format] => [list_show_hits] => 1 [list_show_author] => 1 [orderby_pri] => none [orderby_sec] => rdate [order_date] => created [show_pagination] => 1 [show_pagination_results] => 1 [show_featured] => show [show_feed_link] => 0 [feed_summary] => 0 [feed_show_readmore] => 0 [show_page_heading] => 0 [layout_type] => blog [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [secure] => 0 [page_title] => Nyheter [page_description] => test [page_rights] => [robots] => [access-view] => 1 ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [tagLayout] => Joomla\CMS\Layout\FileLayout Object ( [layoutId:protected] => joomla.content.tags [basePath:protected] => [fullPath:protected] => [includePaths:protected] => Array ( ) [options:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [component] => com_content [client] => 0 ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [data:protected] => Array ( ) [debugMessages:protected] => Array ( ) ) [slug] => 259:vin-til-kalkun [catslug] => 42:nyheter [parent_slug] => [readmore_link] => /nyheter/259-vin-til-kalkun [text] =>

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

RØDT

Meyer Okanagan Valley Pinot Noir 2017/18 (259,90) fra Canada stemmer i med lys og kjølig delikat fruktighet med smak av urter og krydder. Et snev av røyk gjør det hele enda mer spennende. Lett og myk munnfølelse som avslutter i en leskende finish. Hele tiden en liten fin nerve av behersket og livlig "villskap" i bunn. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen til kalkunen.

For de som liker det mer fyldig, rikt og sjenerøst på både frukt og fatbruk (uten å gå på akkord med frisk fruktighet i bunn) på pinot noir-fronten, så er Au Bon Climat fra Santa Barbara i California et safe betAu Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir 2017 (309,90) fra den evigaktuelle gærningen/legenden (stryk det som ikke passer) Jim Clendenen er et strålende eksempel på at man lage vin som både er frisk og fullmoden i dette området. Ikke mange klarer det...

HVITT

En annen av Santa Barbaras grand old men er Adam Tolmach, og hans Ojai Vineyards. Noen hakk mer nedtonet i fremtoning enn sin gamle kollega Jim fra Au Bon Climat, både i personlighet og i vinuttrykk. Bien Nacido Chardonnay 2017 (329,00) er californisk chardonnaydelikatesse på glass. Frisk og delikat uten å være mager, hvor franske fat har gjort en ypperlig støttekontaktjobb. Moreish rett og slett.

I guilty pleasure-avdelinga har vi hentet fram høyfjellschardonnay fra Mendoza i Argentina. Catena Alta Chardonnay 2016 (275,00) er kraftig og fatpreget, på en deilig, solkysset måte. Konsentrert frukt og krydder spiller harmonisk sammen i glasset. Kan fint lagres noen år også. "If it said Meursault on the label, you wouldn’t question it." - Jancis Robinson. 

De kan virkelig hvitviner til kalkun over there, også på nordsida av grensen til han der mannen som elsker å bygge murer, men som ikke er så stødig i geografi, Donald T. I kjølige Canada finner vi årets "wild card" til kalkun - delikat, frisk og slank - men samtidig utrolig smaksrik, og en vin som har den herlige egenskapen at den blir bedre og mer interessant for hve slurk. --> Lock & Worth Semillon 2017 (279,90) er ufiltrert naturvin av det rene slaget, produsert hos garagiste-produsenten og naturvinsimportøren Matthew Sherlock. Små kvanta. Selvsagt.

[tags] => Joomla\CMS\Helper\TagsHelper Object ( [tagsChanged:protected] => [replaceTags:protected] => [typeAlias] => [itemTags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [tag_id] => 60 [id] => 60 [parent_id] => 1 [lft] => 117 [rgt] => 118 [level] => 1 [path] => vin-til-julemat [title] => vin til julemat [alias] => vin-til-julemat [note] => [description] => [published] => 1 [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 2016-11-07 14:02:49 [access] => 1 [params] => {} [metadesc] => [metakey] => [metadata] => {} [created_user_id] => 482 [created_time] => 2016-11-07 14:02:49 [created_by_alias] => [modified_user_id] => 0 [modified_time] => 2016-11-07 14:02:49 [images] => {} [urls] => {} [hits] => 4184 [language] => * [version] => 1 [publish_up] => 2016-11-07 14:02:49 [publish_down] => 2016-11-07 14:02:49 ) ) ) [jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [afterDisplayTitle] => [beforeDisplayContent] => [afterDisplayContent] => ) )

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.

Selve det magre kjøttet ber om rødviner som er ytterst forsiktige på tanninfronten, og tilbehøret bestemmer i grunnen det meste (som tilbehør ofte har en tendens til å gjøre). Utfordringen kommer gjerne fra stuffingen (som kan inneholde alt mellom himmel og jord - deriblant valnøtter, bacon, sopp, brødterninger, urter, svisker, kjøttfarse m.m) samt tilbehøret som kan være sentrert rundt den tradisjonelle vinutfordreren rosenkål, eller den like utfordrende amerikanske varianten med tranebær. Sausen er gjerne enten en lettere sjysaus eller mer kraftig og tett gravy - american style.

Denne utfordringen tar gjerne solmodne og delikate viner av god kvalitet fra nye verden på strak arm. De har gjerne kombinasjonen av saftig fruktighet og sjenerøst og modent bærpreg til ikke å overkjøre det delikate kjøttet, og samtidig stå seg fint til stuffing og øvrig tilbehør.

RØDT

Meyer Okanagan Valley Pinot Noir 2017/18 (259,90) fra Canada stemmer i med lys og kjølig delikat fruktighet med smak av urter og krydder. Et snev av røyk gjør det hele enda mer spennende. Lett og myk munnfølelse som avslutter i en leskende finish. Hele tiden en liten fin nerve av behersket og livlig "villskap" i bunn. Myke tanniner og god lengde understreker den gode matchen til kalkunen.

For de som liker det mer fyldig, rikt og sjenerøst på både frukt og fatbruk (uten å gå på akkord med frisk fruktighet i bunn) på pinot noir-fronten, så er Au Bon Climat fra Santa Barbara i California et safe betAu Bon Climat Santa Barbara Pinot Noir 2017 (309,90) fra den evigaktuelle gærningen/legenden (stryk det som ikke passer) Jim Clendenen er et strålende eksempel på at man lage vin som både er frisk og fullmoden i dette området. Ikke mange klarer det...

HVITT

En annen av Santa Barbaras grand old men er Adam Tolmach, og hans Ojai Vineyards. Noen hakk mer nedtonet i fremtoning enn sin gamle kollega Jim fra Au Bon Climat, både i personlighet og i vinuttrykk. Bien Nacido Chardonnay 2017 (329,00) er californisk chardonnaydelikatesse på glass. Frisk og delikat uten å være mager, hvor franske fat har gjort en ypperlig støttekontaktjobb. Moreish rett og slett.

I guilty pleasure-avdelinga har vi hentet fram høyfjellschardonnay fra Mendoza i Argentina. Catena Alta Chardonnay 2016 (275,00) er kraftig og fatpreget, på en deilig, solkysset måte. Konsentrert frukt og krydder spiller harmonisk sammen i glasset. Kan fint lagres noen år også. "If it said Meursault on the label, you wouldn’t question it." - Jancis Robinson. 

De kan virkelig hvitviner til kalkun over there, også på nordsida av grensen til han der mannen som elsker å bygge murer, men som ikke er så stødig i geografi, Donald T. I kjølige Canada finner vi årets "wild card" til kalkun - delikat, frisk og slank - men samtidig utrolig smaksrik, og en vin som har den herlige egenskapen at den blir bedre og mer interessant for hve slurk. --> Lock & Worth Semillon 2017 (279,90) er ufiltrert naturvin av det rene slaget, produsert hos garagiste-produsenten og naturvinsimportøren Matthew Sherlock. Små kvanta. Selvsagt.