Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

Vin til høstlammet

Når kalenderen sier midten av september betyr det at vi er på rasende full fart inn i høstens lammesesong.

Og nå som både lammelår, -koteletter og andre deilige stykningsdeler allerede har begynt å ankomme butikkene - står vi parat med både de frekkeste og de tryggeste vinvalgene til høstens klassiker.

Heldigvis er vin til lammelår en av kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgaver. Moralen er, det meste går!

Produktsøk

Venner av Vinarius

Motta nyhetsbrevet Venner av Vinarius, og hold deg oppdatert på det siste av nyheter og spennende invitasjoner.

Oktobersmakinger

Høysesongen for høstens smakinger, middager og vinmesser står for døren. Og under har vi samlet de ti førstkommende mulighetene for gode vinopplevelser og reiser i glasset.

Alt på et brett nærmest - med linker til påmelding og det hele!

Høstens vilt - og sniktitt på spesialutvalget vårt

Vår gamle kollega Daniel Johansson (det er ikke han på bildet ovenfor) fant etter relativt kort tid ut at gresset faktisk var grønnere på den siden av gjerdet han forlot for drøyt ett år siden. Og tidligere i år var det derfor en glede å ønske han tilbake til Vinarius.

Som Fine Wine Manager er han ansvarlig for revitaliseringen av Vinarius sitt lille underbruk, world wide FINEwines – med fokus på knapphetsvarer fra både tradisjonelle områder samt kultviner fra hele verden. Store flaskeformater, rariteter og annet moro følger også med - de tingene vi aldri melder opp i polets bestillingsutvalg, men som kan kjøpes via spesialbestilling. Eller sagt på en annen måte, vi ønsker å gi dere tilgang på vin som normalt ikke når det private markedet.

Vin til kalkun

De beste vinvalgene til det delikate og nokså sarte kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra den nye verden laget på druer som pinot noir eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er dette også rimelig problemfritt å håndtere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den magre og store fuglens nærvær.

Vin til fårikål

Vin til fårikål, er det mulig da? Ja selvsagt er det mulig.

Men tilsier ikke rotekte norsk tradisjon og kultur at man helst skal velge øl og akevitt til denne tradisjonelle matretten?

Tja. Det vil noen kanskje si, spesielt de erkekonservative blant oss. Samtidig kjennetegnes en tradisjons (og kulturs) styrke nettopp dens evne til kontinuerlig forandring. Det har en vis mann sagt en gang, og vi er helt enige med den vise mannen. Så derfor byr vi på et knippe gode vinforslag til fårikålmiddagen din. Sju slag, intet mindre - og jadda, for både husfredens og ølglade smaksløkers skyld har vi også tatt med et friskt og smaksrikt ølforslag.

Unik smaking med Quinta do Noval!

Denne unike sjansen bør du ikke la gå fra deg...

Og vi snakker ikke om sjansen til å utføre et ærlig stykke hardt arbeid - nemlig det å måtte stå en hel dag og fottråkke druene som skal bli til portvin. Det slipper du. Derimot spiller vi opp til dans kan du si. For deg og smaksløkene dine, og byr på en unik mulighet for å smake ni portviner fra en av de aller mest tradisjonsrike portvinshusene - selveste Quinta do Noval.