Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

Velkommen tilbake, Dievole!

 

«En tradisjons styrke ligger i dens evne til kontinuerlig forandring».

Og nettopp forandring kjennetegner renessansen som den toskanske eiendommen Dievole har gjennomgått de siste årene.

Produktsøk

Venner av Vinarius

Motta nyhetsbrevet Venner av Vinarius, og hold deg oppdatert på det siste av nyheter og spennende invitasjoner.

Pangstart på smakeåret!

Endelig sesongåpning for snasne smakinger og magiske middager. Under har vi samlet de fem første mulighetene for å møtes for gode vinopplevelser og reiser i glasset. Alt på et brett nærmest - med linker til påmelding og det hele!

Sees vi?

Grevinnen og hovmesteren

 

«Good evening, Miss Sophie, good evening.»

Lambrusco til gastronomisk tjeneste

Tenk deg prosciutto som formelig smelter på tunga, vellagret og kremete parmigiano reggiano (parmesanost), tyktflytende intens balsamico, og ikke minst salami proppfull av smak. Tennene løper i vann, ikke sant?

ALLE DISSE GODSAKENE kommer nemlig fra området rundt byen Modena, i den italienske regionen Emilia Romagna. Du skjønner fort at menneskene her har sansen for det gode liv - hvis jeg samtidig nevner at spreke sportsbiler fra Ferrari, Lamborghini og Maserati også har samme postadresse. La oss imidlertid dvele litt ved godsakene innledningsvis, for hva drikker egentlig lokalbefolkningen til disse matrettene?

Svaret er like enkelt som det kanskje er overraskende for mange. Og svaret er lambrusco. Ja du hørte riktig, det man drikker er lambrusco. Gjerne de friske og leskende vinene fra Cantine Paltrinierisom har tatt landet med storm siden de ble lansert for omlag to år siden.

Vin til pinnekjøtt - vin og julemat!

Vin i stedet for øl og dram til pinnekjøtt? Ja, ingen grunn til å kimse av det. Snarere tvert i mot! Der hvor det mettende ølet og høye alkoholen fra akevitten bidrar til ekstra tyngde, kan vinen fungere mer som en forfriskende kontrast til denne tradisjonsrike retten.

Stadig flere velger nemlig vin til pinnekjøtt, selv om norsk tradisjonsmat kan by på en aldri så liten utfordring eller to for vinen. Disse vinmessige snubletrådene er imidlertid ikke så vriene å navigere seg elegant forbi. Bli med, og løp kjapt gjennom tipsene som gjør deg at du enkelt forserer disse snubletrådene. Det går fort – vi lover!

Vin til ribbe - vin og julemat!

På utkikk etter vintips til ribbe og julevinen for 2019? Vel, vi er i så fall overbevist om at du har ankommet målet nå.

Rykende ferske testresultater tilsier i hvert fall at følgende lille knippe viner trives riktig så godt sammen med juleribba!