Din vinliste er tom.

Våre Viner

×

Advarsel

Tilknytt VirtueMart-komponenten til et menypunkt

Påskelam og påskevin 2020


Nå er den rett rundt hjørnet. Påsken altså. For majoriteten av Norges befolkning blir påskefeiringen ekstra ueksotisk i 2020, da vi alle skal besøke nøyaktig samme reisemål som både naboen og slekta på en annen kant av landet - hjemmets lune rede.

Jepp, planlagte turer til fjern og nær -  alt fra hytta i en annen kommune til mer eksotiske reisemål, har blitt erstattet med miljøvennlig og kortreist påskeferie til stedet vi har blitt ekstra godt kjent med de siste ukene. I denne forbindelse har Erna anbefalt innkjøp av brettspill. Vi støtter dette. Og høyner med å bidra med våre påskeanbefalinger på slike ting du får tak i på Vinmonopolet.

Uansett om du velger fjell og vidde, eller hestehov i grøfta og solveggen der du bor – så er sannsynligheten stor* for at lam vil stå på menyen i løpet av nettopp denne høytiden. Og heldigvis - vin til lammelår er kanskje vinverdenens mest takknemlige oppgave. "Regelen" er, det meste går! Under finner du våre lett tilgjengelige forslag til både lammespising og andre aktiviteter i påsken. God fornøyelse! "God tur"! Og husk å vaske hendene!

Produktsøk

Venner av Vinarius

Motta nyhetsbrevet Venner av Vinarius, og hold deg oppdatert på det siste av nyheter og spennende invitasjoner.

Marsnyhetene på polet!

Endelig er det snart første fredag i oddetallsmåned dere, om som kjent (for noen/mange i hvert fall) betyr det nyhetsslipp på polet. Som vanlig inneholder nyhetslista vår snasne og særdeles ettertraktede viner fra toppfolk over hele vinverden - denne gang californiske Littorai og Kesner. For ikke glemme den mer alternative, unge vinstemmen Martha Stoumen.

Og det stopper selvsagt ikke med 'over there'.

Vin til pinnekjøtt!

Vin i stedet for øl og dram til pinnekjøtt? Ja, ingen grunn til å kimse av det. Snarere tvert i mot! Der hvor det mettende ølet og høye alkoholen fra akevitten bidrar til ekstra tyngde, kan vinen fungere mer som en forfriskende kontrast til denne tradisjonsrike retten.

Stadig flere velger nemlig vin til pinnekjøtt, selv om norsk tradisjonsmat kan by på en aldri så liten utfordring eller to for vinen. Disse vinmessige snubletrådene er imidlertid ikke så vriene å navigere seg elegant forbi. Bli med, og løp kjapt gjennom tipsene som gjør deg at du enkelt forserer disse snubletrådene. Det går fort – vi lover!

Hva skjer de nærmeste ukene?

Smakekalenderen er oppdatert - og under finner du de fire neste mulighetene hvor vi tropper opp på vinmesser, vinmiddager eller andre artige kulinariske arrangementer:

Vinosus - vårens største vinmesse er rett rundt hjørnet!

Mandag 9. mars er det igjen duket for det årlige vinhøydepunktet!

Da går nemlig vinmessen Vinosus av stabelen. Samfunnssalen (Sentrum Scene-bygget) i Oslo er stedet. Og sammen med våre søsterselskaper Vinum, PlusVini, B&R Wine, SR Wine og Divini har vi invitert omkring 50 ulike vinprodusenter til Oslo - for å la DEG smake flere hundre flotte viner!

Vin til kalkun

De beste vinvalgene til det magre og relativt nøytrale kalkunkjøttet finner vi gjerne blant saftige og lette rødviner. Gjerne viner fra utenfor Europa ("populært" kalt den nye verden) laget på druer som pinot noir, gamay eller cinsault.

Foretrekker du hvitt er det også gode muligheter for treffsikre innertiere - friske og lett fyldige hvitviner med finesse og god fruktighet trives nemlig meget godt i den store fuglens nærvær.