Caves Jean Bourdy
Frankrike/Jura
Caves Jean Bourdy er en av verdens eldste vinproduserende familier, med røtter tilbake til slutten av 1400-tallet. Eiendommen i Arlay, midt i Jura, drives av brødrene Jean Philippe og Jean François Bourdy, som representerer 15. generasjon. Vingården omfatter 10 hektar vinmarker, dyrket med stor respekt for tradisjon og stedets naturgitte forutsetninger.
Druene dyrkes etter biodynamiske prinsipper og har vært sertifisert av Demeter siden 2006. Det benyttes ingen kjemisk syntetiske hjelpemidler i vinmarken. Produksjonen følger uendrede, tradisjonelle metoder: spontanfermentering med naturlig gjær og lang modning i gamle eikefat, hvorav flere er over 80 år gamle. Vinene tappes ofte uten klaring eller filtrering og lagres lenge før salg.
Tradisjonene holdes ved like. Vinene lages fortsatt på samme måte som for 100 til 150 år siden, helt upåvirket av vinverdens skiftende trender - selv om Jura i dag regnes som et av de mest ettertraktede vinområdene.