Broc Cellars
USA/California
Chris Brockway, som opprinnelig er fra Nebraska, kom til California via Seattle. Han studerte vinmaking først på UC Davis og senere ved Fresno State. Han jobbet først for Rosenblum Cellars, hvor fokuset var å lage 'fancy' viner som speilet mer vinmakerteknikk enn noe annet. Han innså at hans inspirasjon og fokus var i endring, og ønsket om å lage vin som var mer naturlig for 20-30 år siden kom bankene på. I 2002 ble det første fatet med vin laget, i 2004 de første lovlige fatene, og i 2006 begynte han helt og fullt for seg selv. I dag holder han til i en større garasje i studentbyen Berkeley, der han lager ca. 35-40.000 flasker vin i året, hvor alt er fordelt på 15 varianter. Han eier ingen vinmarker selv, men han kjøper druer på langtidskontrakter, og nettverket er stort. Druene kommer gjerne fra kjølige områder som Sierra Foothills, Mendocino, Anderson Valley, Alexander Valley, men også fra varmere områder som Paso Ro¬ble og Santa Barbara. Hemmeligheten ligger i tidlig innhøsting og kun naturlig tilnærming i vineriet. Naturlig tilnærming vil si at druene fottråkkes og spontanfermenter i gamle trefat, kun bruk av gamle fat ved lagring av vinen, ingen tilsetting av noe slag annet enn litt svovel ved tapping. Chris Brockway sine viner er svært sjelden på mer enn 13% alkohol, og vil alltid reflektere vin fra California slik de lagde den før i tiden.